روحیه جهادی فصل تمایز بسیج
گروه فرهنگی
بسیج مردمی از رویشهای انقلاب اسلامی است که در حوادث و وضعیتهای مختلف کشور نقش چشمگیری داشته است. بسیج یعنی حضور بهترین ،بانشاطترین و باایمان ترین نیروهای مردمی در میدانها برای منافع ملی و اهداف والایی که کشور به آنها نیاز دارد . فرهنگ بسیجی ترکیبی است از ایمان عمیق، تلاش مخلصانه، هوشیاری، گذشت و ایثار که امروزه نمونه آن را در بسیجیان بدون مرز که همان پزشکان، پرستاران و کادر سلامت هستند و با مقاومت، ایثار، گذشت و فداکاری در مراکز بیمارستانی و درمانی با ویروس بیگانه و مهاجم میجنگند میتوان مشاهده کرد .
در کنار کادر درمان گروههای مختلف از آحاد بسیج نیز در این بزنگاه شیوع کرونا بهعنوان یک نیروی توانمند و باروحیه جهادی و انقلابی پا به میدان گذاشتهاند و با همیاری، کمک و همدلی در کنار کادر درمان و پزشکی ایفای نقش میکنند تا بتوانند در این شرایط باری هرچند کوچک از روی دوش مدافعان سلامت بردارند و مرهمی برای مشکلات مردم باشند.
روشن است سرمایه انسانی زیرساخت بنیادین شکلگیری تمدن است و لذا بایسته اصلی طی طریق در مسیر پیشرفت و تمدن سازی، تربیت نسلی تمدن ساز و متعهد بهپیش روندگی و پیش برندگی است. تدبیر هوشمندانه امام راحل عظیمالشأن در شکلدهی به چنین شبکه عظیم انسانی تربیتیافته و در مسیر پرورش، اکنون یکی دیگر از رهآوردهای خود را نشان میدهد. در دهه پنجم انقلاب اسلامی که موضوع و مسئله اصلی کشور «پیشرفت و الزامات آن» بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب است، این شبکه و جریان انسانی بهخوبی میتواند نظام را در شکلدهی آینده مطلوب یاری دهد،اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که دفاع مقدس، تصویر روشنی از تفکر بسیجی را که همانا روحیه جهادی است به نمایش گذاشت. در این تفکر، انسان، موجودی مادی نیست که در حصار دنیا محصور باشد بلکه موجودی الهی است که برای رسیدن به سعادت جاودانی تلاش میکند. همین تفکر است که ذهنهای آگاه فراوانی را از سراسر جهان به خود معطوف داشته است. اسلام دینی جهانی است که در مکان یا زمانی خاص محدود نمیشود. دینی که نوید آزادی، اخلاق و سعادت را برای تمامی انسانها به ارمغان آورده است.
برای آشنایی بیشتر بافرهنگ بسیج و بسیجی گفتوگویی با سرهنگ عباس بایرامی، سرپرست سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
بسیج، لازمه تحقق اهداف انقلاب اسلامی
وی در گفتوگو با «رسالت» عنوان کرد: «رهبر معظم انقلاب اسلامی، تشکیل بسیج را یک معجزه دانستند چراکه بهخوبی میتواند اهداف انقلاب اسلامی را تحقق و شأن آن را به تمام دنیا نشان دهد.»
وی افزود:«بسیج دارای وجهی مردمی است زیرا از دل مردم و جوانان انقلابی کشور برخاسته است. در اوایل انقلاب اسلامیجوانان برای کمک به مردم مناطق محرومبه حاشیه شهرها و روستاها سفر میکردند و با اقدام جهادی درصدد حمایت برمیآمدند. بنابراین بسیج جوانان جهادی کشور سبقه در سالهای انقلاب اسلامی دارد با این تفاوت که درگذشته بهصورت خودجوش و حال سازماندهی شده است.»
بایرامی تصریح کرد: «در طول سالهای دفاع مقدس، بسیج جوانان در دل مساجد مستقر میشدند و برای آرمان و آبادی این کشور برنامهریزی میکردند. امام خمینی (ره) دراینباره فرمودند: «مساجد سنگر است
سنگرها را پر کنید.» این سخن امام راحل ضرورت تشکیل و حضور بسیج را بهخوبی آشکارمیکند.»
بسیج مستضعفین، گرهگشای کشور
معاون اسبق هماهنگکننده سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: «تاریخ تشکیل بسیج به ماههای پیش از جنگ برمیگردد. شروع جنگ تحمیلی علیه ایران مورخ ۳۱ شهریور سال ۵۹ بود در حالی که بسیج در ۵ آذرماه سال ۵۸ تشکیل شد. این امر مشخص میکند همواره نیاز به بسیج برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی لازم است و تنها به هنگام شرایط سخت و دشوار نیست.»
سرپرست سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اظهار کرد: «بسیج با نگاه جنگ و دفاع از مرزهای کشوری تشکیل نشد. اما بروز جنگ تحمیلی فرصتی بر ظهور نیروی جوانان بسیج و استعدادهایشان بود. بسیج در سالهای جنگ نقش ارزندهای است زیرا جوانانی در سنگر دفاع از انقلاب اسلامی حاضر شدند که پیش از آن حتی برای یکبار هم آموزش نظامی ندیده بودند.»
او یادآور شد: «تشکیل بسیج فرصتی بود تا جوانان انقلابی، استعدادهای خود را نمایان و در مقابل تمام مستکبرین دنیا قد علم کنند. امروز اگرچه دیگر جنگ تحمیلی وجود ندارد اما ضرورت حضور بسیج برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی همچنان پابرجاست.»
وی گفت: «به تعبیر امام خمینی (ره) بسیج لشکر مخلص و حضور آن همواره نیاز است. رهبر معظم انقلاب اسلامی دراینباره میگویند که حضور بسیج برای پر کردن خلاصهای نظام امری اساسی است بنابراین آنچه امروز تحت عنوان بسیج مستضعفین تشکیلشده بهخوبی میتواند گرههای کشور را باز کند.»
ضرورت حضور بسیج در روزهای تهاجم ویروس کرونا
او بابیان اینکه بسیج اهرمهای روشنگری را فعال و همواره با اقدامهای جهادی در سطح جامعه حضور پیداکرده، بیان کرد: «از سالهای جنگ ۴۰ سال میگذرد و در تمامی این مدت بسیج علیرغم فراز و نشیبهای بسیار اما همواره نیروی پویای کشور درصحنههای سخت و دشوار بوده است.» بایرامی عنوان کرد: «امروز جامعه تحت تهاجم یک بیماری فراگیر به نام کووید۱۹ است. در این جنگ تهاجمی، بسیج با حضور خود در روستاها، غسلخانهها و بیمارستانها بدون ذرهای توقع نقشآفرینی کرد و همراه روزهای سخت کشور شد.»
سرپرست سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در پایان این گفتوگو گفت: «بسیج همواره رزمنده جنگهای مختلف است. سالها پیش جنگ در دل خط مقدم بود و حال در جنگ تهاجمی یک بیماری فراگیر است. نقش بسیج همواره پررنگ و حضورشان نیاز اساسی یک جامعه است.»
بسیج , بسیج مستضعفین , هفته بسیچ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.