روایتی روان در دوره غفلت از جنگ روایت‌ها - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 106949
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 10 آبان 1403 - 6:16 |
تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» منتشر شد؛

روایتی روان در دوره غفلت از جنگ روایت‌ها

تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»، صبح روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثه‌ تسخیر لانه‌ جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، منتشر شد. 
روایتی روان در دوره غفلت از جنگ روایت‌ها

تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»، صبح روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثه‌ تسخیر لانه‌ جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، منتشر شد. 
به گزارش فارس، متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
 بسمه‌تعالی
این گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه‌ مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه‌ جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب پُرکننده‌ یکی از خلأهای رسانه‌ ای
 و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان داده‌اند.
باید از نویسنده‌ این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود به خاطر اقدام هوشیارانه‌اش در این عرصه‌ مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است.
ـ نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.
 مهر ماه ۱۴۰۳
 «ایستگاه خیابان روزولت» روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران به قلم محمد محبوبی است که در ۶۰۸ صفحه توسط مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به چاپ رسیده است. گفتنی است حسین محمدی، معاون دفتر رهبر انقلاب با اهدا هدایایی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از نویسنده این کتاب تقدیر کرد.حسین محمدی در این مراسم بیان کرد:‌ در قرآن آمده است که «لئن شكرتم لأزيدنكم» و این جلسه مصداقی از شکر گزاری است.
وی افزود: رهبر انقلاب چهار رکن برای  شکر گزاری نام بردند؛ اولین رکن بحث شناخت خود نعمت است؛‌ یعنی ما نعمت شکر گزاری را بشناسیم. این نعمت خیلی بزرگتر از آن چیزی است که اینجا توصیف شده است؛ اگر نبود، این تقریظ با این مختصات را آقا  نمی نوشتند. این نعمت به ما کمک بزرگی می کند برای پیشبرد استراتژی اصولی نظام؛ استراتژی اصولی ما، استراتژی بازدارندگی فعال است؛ یعنی ما نه می خواهیم به سمت جنگ برویم و نه به سمت تسلیم و می خواهیم استراتژی بازدارندگی فعال داشته باشیم. 
وی تاکید کرد: اولین مولفه استراتژی بازدارندگی فعال این است که بتواند سرمایه اجتماعی را حفظ کند و این کار شما (نوشتن کتاب ایستگاه خیابان روزولت) گام بسیار موثری در این جهت است.
وی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی مفهومی است که شامل مؤلفه‌های مهمی چون امید، نشاط، اعتماد، رضایت، مشارکت و احساس امنیت می‌شود و ما اگر نتوانیم بحث سرمایه اجتماعی که روند متاسفانه رو به افول دارد را سامان دهیم و حفظ و تقویت کنیم، حتماً نمی‌توانیم استراتژی بازدارندگی فعال را ادامه دهیم. مجبور می‌شویم به اینکه به سمت جنگ یا تسلیم برویم. لذا به نظر بنده کار شما باید بیشتر از این ابعاد و عظمتش شناخته شود. در شناخت نعمت که اولین رکن آن شکرگزاری است باید بیش از این‌ها بحث و مداقه شود. 
محمدی عنوان کرد: رکن دوم شکر این است که این نعمت را از جانب خداوند بدانید. زیرا مصیبتی که انسان دچار می‌شود این است که نعمت را از جانب خود بداند و نتیجه این منجر به توقف می شود.
معاون دفتر رهبر انقلاب تصریح کرد: چرا که حرکت ۶ ویژگی دارد؛ مبدا، مقصد، مسیر، محرک، متحرک و زمان‌بندی؛ اگر ما نقطه‌ای که هستیم بسا آن نقطه‌ای که باید باشیم را یکی دیدیم، یعنی توقف کرده‌ایم. لذا باید این نعمت را از جانب خداوند بدانیم؛ این منافاتی ندارد با اینکه از کسانی که زحمت کشیده‌اند تشکر کنیم، ولی بدانند که این توفیق الهی بوده است و این مایه برکت می‌شود.
وی مطرح کرد:‌ سومین رکن، بحث شکر زبانی و قلبی است؛ هر دوی این دو لازم است. این زبان هم فقط بیان الکن امثال مثل بنده نیست که اینجا در این جمع این محدود گفته شود؛ بالاترین این شکر همین شکر زبانی حضرت آقا بوده که از این واقعه تقدیر کرده است.
محمدی تاکید کرد: اما رکن چهارمین شکر، شکر عملی است و این از همه مهمتر است؛ یعنی اینکه ما باید ببینیم در عمل از این تجربه و اثر و پدیده‌ای که در این مقطع از تاریخ انقلاب نصیب ما شده، وظایف همه ما یعنی از رسانه‌های ملی تا همه فرهیختگان و
 تاریخ نگاران نسبت به این نعمت بزرگ چیست و آن وظیفه را درست بشناسیم و در جهت اینکه به آن وظیفه پاسخ بدهیم و عمل کنیم، باید همه برویم و نقش آفرینی کنیم.
معاون دفتر رهبر انقلاب گفت: بالاخره دشمن در گذشته از همه تکنیک‌ها استفاده کرده است، از تکنیک بایکوت، تحریف، شایعه و دروغ‌های بزرگ استفاده کرده است. برای اینکه آن حادثه‌ای که رخ داد را به مسیر اهداف خود تعریف کند و پیش ببرد.
وی خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم مقابله جدی با این موضوع داشته باشیم و آن را بر ریل درست بیاوریم، خیلی کارها را باید از این به بعد انجام بدهیم. در واقع می‌تواند در بحث لانه جاسوسی انتشار این اثر یک نقطه عطف باشد که این نقطه عطف می‌تواند به ما کمک کند در جهت اینکه بتوانیم یک تحولی که نیاز داریم در این عرصه رقم بزنیم و این نیاز انقلاب است.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای روایتی روان در دوره غفلت از جنگ روایت‌ها بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.