روابط ایران و چین به نفع منطقه و به ضرر دشمنان است
گروه سیاسی
جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین در گفتوگو با «رسالت» به سفر پیش روی وزیر امورخارجه کشورمان به چین درخلل مذاکرات هستهای وین اشاره میکند و درمورد پروژه «شرقهراسی» در این بازه زمانی میگوید: ایران و چین دو کشور در شرق و غرب آسیا هستند که در طول تاریخ بر قاره آسیا بهصورت مستقیم و غیرمسقتیم اثرگذار بودهاند. این دو کشور به دلایل مشترکات و دیدگاههایی که داشتند روابط بلندمدتی را تجربه کردند که معروفترین آن مناسبات، جاده ابریشم بوده است و همچنین تعاملاتی که در دو الی سه قرن اخیر بین دو کشور بوده است.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روابط ایران و چین در زمینههای مختلفی گسترده شد. بهگونهای که امروز یکی از گستردهترین روابط دولتی را در سطح قاره آسیا داریم و میتوانیم بگوییم روابط ایران و چین تا حد زیادی برای دو کشور نتایج سازندهای داشته و ثانیا بر بسیاری از مسائل قاره تأثیرات مهمی برای حل مشکلات داشته است.
منصوری ادامه میدهد که دول ایران و چین بهطور مستمر در زمینههای مختلف با یکدیگر همکاری و همفکری داشتند و مشترکات زیادی را درزمینهٔ مسائل بینالمللی داشتهاند و بههمین دلیل بوده که در یکسال گذشته با تلاشهای طرفین سند همکاری ۲۵ ساله که درواقع یک راهبردی است برای مجموعه همکاریهای دو کشور است، تدوین شد.
جریان غربگرا نمیخواهد روابط ایران و چین منجر به نفع ملی شود
او یادآور میشود که البته همیشه روابط ایران و چین مورد اعتراض و انتقاد و فشار و حتی در مواردی متأسفانه مورد تمسخر قرارگرفته است. علتش نیز آن است که جریان متمایل به غرب قطعا علاقهای ندارد که روابط ایران و چین در شکل گسترده باعث شود تا دو طرف بتوانند از مزایای این رابطه به نفع منافع ملی خود استفاده کنند.
سفیر اسبق ایران در چین بیان کرد: اروپا و آمریکا اصرار دارند که ایران باید در بلوک غرب باقی بماند و هیچ توجهی به شرق نداشته باشد و برای این منظور هم در ۱۵۰ سال گذشته به اشکال مختلفی این سیاست اجرا شده است و در روزهای اخیر هم شاهد موضعگیریها و تحلیلهایی هستیم که به مقدار زیادی واقعبینانه نیست و درواقع دقیقا تکرار حرفهایی است که در آمریکا و اروپا مطرح میشود.
غربیها با تحلیلهای غلط مانع روابط شرقیها میشوند
وی درواکنش بهاینکه آیا عدم تمایل آمریکا پس از ترک منطقه غرب آسیا به تقویت ارتباط ایران و چین و حتی روسیه میتواند دراین مثلث تأثیرگذار باشد؟ گفت: درواقع اینطور نیست که روابط بین ایران و چین بنا به میل آنها تعطیل شود. اروپا و آمریکا روابط سازنده و مثبتی را با ایران برقرار میکنند. لذا به نظر میرسد که نوعی غرضورزی افراطی نسبت بهنظام باعث این موضعگیریها شدهاست.
منصوری تصریح کرد که البته دولت آمریکا مشکلات داخلی رو به افزایشی دارد و از طرف دیگر مانند گذشته توان تأثیرگذاری بر جریانهای بزرگ جهانی را ندارد. همچنین جریان مقاومت در برابر سلطه غرب در منطقه غرب آسیا بهگونهای است که آمریکایی احساس میکنند باید منطقه را ترک کنند.سفیر اسبق ایران در چین درانتها ابراز میکند که طبیعتا تمایلی هم ندارند که ایران، چین و روسیه و یا حتی برخی کشورهای دیگر نظیر هند در این منطقه فعال باشند و ازاینرو سعی میکنند با ایجاد بدبینی و تحلیلهای غلط و ایجاد نوعی تردید مانع از تقویت روابط با شرق شوند.
جواد منصوری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.