رمزگشایی از موج جدید بحران کرونا در اروپا
گروه بینالملل
با فرا رسیدن موج جدید بحران کرونا در کشورهای اروپایی، شاهد افزایش تعداد قربانیان در اتحادیه اروپا هستیم.بسیاری از کارشناسان معتقدند که کشورهای غربی در رویکردی غیر اعلامی، تکیهبر ایمنی جمعی را در دستور کار قرار دادهاند. استراتژی خطرناکی که نمیتوان بهسادگی آن را نادیده انگاشت.
هشدار سازمان بهداشت جهانی
تدروس آدانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت رویکرد ایمنی جمعی (گلهای) را که برخی کشورها برای مقابله با بیماری همهگیری کووید۱۹ در پیش گرفتهاند، «کاملا غیراخلاقی» توصیف کرد.او روز دوشنبه ۱۲ اکتبر (۲۱ مهر) در یک جلسه توجیهی گفت که مقامهای بهداشتی معمولا سعی میکنند که از طریق واکسیناسیون عمومی مانند بیماری سرخک، ایمنی جمعی (گلهای) را برای مقابله با یک بیماری به دست آورند.رئیس سازمان جهانی بهداشت افزود: «ایمنی جمعی با محافظت از مردم در برابر ویروس حاصل میشود، نه با قرار گرفتن در معرض آن.»
به گزارش یورونیوز، برخی از مقامها و متخصصان در شماری از کشورهای جهان بهطور هدفمند قصد دارند با شیوع ویروس کرونا در بین گروههایی که آسیبپذیر نیستند، ایمنی جمعی ایجاد کنند.تدروس آدانوم بااینوجود تأکید کرد که محققان هنوز اطلاعات کافی درباره کووید۱۹ ندارند تا متوجه شوند که آیا مصونیت جمعی امکانپذیر است یا نه.وی تأکید کرد مقامهای سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسیدهاند بیشتر افرادی که به کووید۱۹ مبتلا شدهاند دچار «واکنش ایمنی» میشوند اما مشخص نیست که این مصونیت چه مدت طول میکشد و چه میزان قدرت دارد.
بیشتر جمعیت جهان در معرض خطر هستند
بااینحال طبق گفته آقای تدروس آدانوم مقامهای سازمان جهانی بهداشت معتقدند که کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت جهان به شکلهای مختلف از کووید۱۹ مصون هستند و بیشتر جمعیت جهان همچنان در معرض خطر هستند.وی همچنین تصریح کرد که سازمان جهانی بهداشت مواردی را که در آن افراد مجددا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، ثبت کرده است که این امر با برخی نظریههای مصونیت در تناقض است.اجازه دادن به شیوع آزاد به یک ویروس خطرناک که هنوز درک جامعی از آن نداریم، کاملا غیراخلاقی است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت افزود: «در تاریخ سلامت عمومی، هرگز از ایمنی عمومی بهعنوان راهبردی برای پاسخ به شیوع بیماری استفاده نشده است.»وی با اشاره به اینکه هنوز تصویر کاملی درباره ویروس شکل نگرفته است افزود: «اجازه دادن به شیوع آزاد به یک ویروس خطرناک که هنوز درک جامعی از آن نداریم، کاملا غیراخلاقی است.»
طبق دادههای دانشگاه جان هاپکینز، تاکنون در سراسر جهان بیش از ۳۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به کووید۱۹ مبتلا شدهاند و بیش از یکمیلیون نفر از این افراد نیز براثر کرونا جان خود را از دست دادهاند.
بحران در اروپا
شیوع کرونا در اتحادیه اروپا، همچنان گسترده شده و بسیاری از شهروندان کشورهای مختلف عضو این مجموعه، جان خود را بابت عدم دسترسی به امکانات پزشکی از دست میدهند. متخصصین اروپایی بارها عنوان کردهاند که امکانات حداقلی و لازم برای رسیدگی اولیه به مبتلایان کووید۱۹ وجود ندارد. بسیاری از سالمندان اروپایی، در همان خانههای سالمندان و بدون اینکه در بیمارستان ( به دلیل کمبود تختهای بیمارستانی) بستری شوند، جان خود را از دست میدهند. فراتر از آن، بسیاری از رسانههای غربی اذعان کردهاند که آمار واقعی مرگومیر در اروپا براثر شیوع کرونا از سوی دولتهایی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام نمیشود.
طی روزهای اخیر شاهد تشدید بحران ناشی از شیوع کرونا در سرتاسر اروپا هستیم.چنانچه شبکه یورونیوز گزارش داده است، وزارت بهداشت فرانسه در حالی از ثبت رکورد جدیدی از شناسایی موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد که شمار مبتلایان در سطح جهان از ۳۰ میلیون نفر فراتر رفته است. فرانسه اعلام کرده بود که بهزودی محدودیتهای جدیدی را در شهرهای لیون و نیس به دلیل افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا وضع خواهند کرد. پیشبینی میشود که این محدودیتها مشابه تصمیمهایی باشد که هفته گذشته برای شهرهای بوردو و مارسی گرفته شد.ممنوعیت گردهمایی با مشارکت بیش از ۱۰ نفر، لغو رویدادهای ورزشی و فرهنگی یا وضع محدودیت برای شمار شرکتکنندگان در این رویدادها و کاهش ساعت کار شبانه بارها و کافهها ازجمله محدودیتهایی است که در شهرهای بوردو و مارسی به اجرا درآمده است. نظیر چنین محدودیتی در شهر نیس در جنوب فرانسه هم اعلام شده و مقامهای شهر لیون نیز قرار است محدودیتهای کرونایی بیشتری را برای این سومین شهر بزرگ فرانسه اعلام کنند.
دفاع غیراعلامی دولت انگلیس از استراتژی ایمنی جمعی
دولت انگلیس همچنان بهصورت غیرمستقیم از استراتژی ایمنی جمعی حمایت میکند. بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس نیز اعلام کرده است که موج دوم شیوع بیماری همهگیر کووید ۱۹ در این کشور «اجتنابناپذیر» است.
به گفته نخستوزیر انگلیس ممکن است وضع محدودیتهای جدید در این کشور برای جلوگیری از شیوع ویروس جدید کرونا ضروری باشد. شمار مبتلایان روزانه به ویروس کرونا در انگلیس به ۳ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که تعداد بیمارانی که براثر بروز علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای این کشور بستری میشوند نیز رو به افزایش است. انگلیس در جریان موج اول شیوع ویروس کرونا بالاترین آمار مرگومیر را در میان کشورهای اروپایی داشت. دهها هزار نفر در این کشور براثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
بازندهای به نام اتحادیه اروپا
بدون شک اتحادیه اروپا نیز بهمانند آمریکا، بازنده بزرگ شیوع کرونا در جهان بوده است. همگان به خاطر دارند که سران اتحادیه اروپا در ماههای اول شیوع کرونا، حتی حاضر نشدند به یک تصمیم واحد در حمایت از شهروندان و خصوصا مبتلایان به کرونا برسند. حتی مقامات اروپایی با اتخاذ سیاستهایی مرگبار ازجمله«ایجاد ایمنی جمعی» در کشورهایشان، سرعت و میزان شیوع کووید۱۹ را تشدید کردند. بدون شک در آیندهای نزدیک، عملکرد اتحادیه اروپا در دوران شیوع کرونا، به صورتی جدیتر موردانتقاد شهروندان اروپایی قرار خواهد گرفت.در این صورت، افرادی مانند بوریس جانسون و امانوئل ماکرون قدرت توجیه اقدامات و خطاهای خود را ندارند.
اتحادیه اروپا , اروپا , بحران کرونا , کرونا , کرونا در اروپا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.