رمزگشایی از ترکیب کابینه جو بایدن
محمد مهرعلی
جو بایدن رئیسجمهور جدید ایالاتمتحده پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری چینش کابینه خود را آغاز کرده است. بسیاری از تحلیلگران ، معتقدند که کابینه بایدن، نوعی کپیبرداری آشکار از کابینه اوباما محسوب میشود. جو بایدن ،« آلخاندرو مایورکاس» را بهعنوان نخستین لاتین تبار برای وزارت امنیت داخلی، آوریل هینس را بهعنوان نخستین زن برای رئیس سازمان اطلاعات ملی و جان کری، وزیر خارجه پیشین را بهعنوان نماینده ویژهاش در امور محیطزیست معرفی کرده است. همچنین او آنتونی جی بلینکن را بهعنوان وزیر خارجه و جیک سالیوان را بهعنوان مشاور امنیت ملیاش به کنگره معرفی می کند . بایدن لیندا تامس- گرین فیلد را نیز بهعنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل برگزیده است.
بایدن بهصورت خاص، علاقه خاصی به حوزه سیاست خارجی آمریکا دارد و خود را متخصص در این زمینه میداند! بااینحال، رئیسجمهور جدید آمریکا در بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ چارهای جز تمرکزی مستمر بر بحرانهای داخلی کشورش ندارد! درصورتیکه بایدن نتواند میان حوزه سیاست داخلی و خارجی کشورش توازنی ایجاد کند، قطعا با ریزش هواداران خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ مواجه خواهد شد. نباید فراموش کرد که جنس حدود ۴۰ درصد از آرای ترامپ،«سلبی»بوده نه «ایجابی»! به عبارت بهتر، بسیاری از رأیدهندگان از ترس حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید، آرای خود را به سود بایدن به گردش درآوردند. بااینحال، به نظر میرسد جو بایدن قدرت مانور مطلقی در حوزه سیاست خارجی کشورش ندارد! به عبارت بهتر، بحرانهای جاری در حوزه امنیت و سیاست داخلی آمریکا، بایدن را در وضعیت سختی خواهد داد. بسیاری از تئوریسینها و تحلیلگران آمریکایی ازجمله فرانسیس فوکویاما معتقدند که بحرانهای سهگانه «ناتوانی آمریکا در کنترل کرونا»،« ایجاد دوقطبی سیاسی و انتخاباتی عمیق در جامعه آمریکا» و « تشدید اعتراضات ضد نژادپرستی» در این کشور، شرایط خاصی را برای این کشور در جامعه جهانی و حوزه روابط بینالملل رقمزده است.حداقلیترین اثر وضعی این موضوع، افول شدید قدرت آمریکا و به حاشیه رفتن بسیاری از خواستهها و اهداف این کشور در نظام بینالملل باشد.
کابینه بایدن یکدست است، اما نمیتوان از آن بهعنوان کابینهای صلحطلب یادکرد! بایدن با چینش افرادی که بسیاری از آنها را اوباما به وی پیشنهاد کرده است، سعی دارد «مداخلهگرایی آمریکا در جهان» را در قالب «چندجانبهگرایی» احیا کند! انتخاب آنتونی بلینکن بهعنوان وزیر امور خارجه و جیک سالیوان بهعنوان مشاور امنیت ملی، سیگنالهای آشکاری را در این خصوص به مخاطبان دولت ترامپ مخابره کرده است. از آنتونی بلینکن بهعنوان مهره صهیونیستها در وزارت خارجه آمریکا یاد میکنند. از سوی دیگر، مطالبات عمومی از بایدن ( بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا) بهاندازهای زیاد است که قدرت تمرکز وی بر حوزه سیاست خارجی را از بین میبرد. شیوع ویروس کرونا و تشدید بحرانهای اقتصادی ناشی از این مسئله، ایجاد شکافهای عمیق اجتماعی و سیاسی پس از شکست ترامپ در انتخابات آمریکا و …ازجمله مواردی است که بایدن باید با آنها دستوپنجه نرم کند. یکی از اصلیترین دغدغه بایدن در دوران ریاست جمهوری وی، تعریف مختصات دوران «پساکرونا» خواهد بود.
آمریکا , جو بایدن , محمد مهر علی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.