رفع موانع نهضت ملی مسکن پایش روزانه میطلبد
گروه سیاسی
احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم نیشابور در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و اظهارکرد: مهمترین وعده دولت سیزدهم ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی بود به سبب آنکه مهمترین معضل حال حاضر کشور موضوع مسکن و اشتغال است.
وی افزود: در راستای ساخت ۴ میلیون مسکن ، طرح نهضت ملی مسکن مطرح شد. مجلس نیز پیش از دولت سیزدهم چندین قانون در راستای حل مشکلات حوزه مسکن همچون قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد.
ارکانی تصریح کرد: اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی و واحدهای لوکس نیز از دیگر اقدامات مجلس یازدهم در راستای بهبود وضعیت مسکن بود. این قانون بهمنظور جلوگیری از اخذ مسکن توسط انبوهسازان و افرادی بود که چندین واحد را در اختیار داشتند.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: سلسله اقدامات مجلس در حوزه مسکن به جهت کمک به طرح نهضت ملی مسکن بود. درحال حاضر یک سال از طرح نهضت ملی مسکن میگذرد و اقداماتی در این بخش انجامشده است.
او متذکر شد: به طورحتم تأمین زمین اعم از تملک زمینهای موردنظر، خاکبرداری، خاکریزی، تهیه و آمادهسازی برای ساختوساز مهمتر از فرآیند ساختوساز و عملیات بنای واحدهای مسکونی است. افزون براین ممکن است برخی شهرستانها در محدوده خود اراضی کافی برای ساختوساز به تعداد ثبتنامشدگان نداشته باشند. به طورمثال در حوزه انتخابیه بنده، ۳۰ هزار نفر برای نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند اما زمینی که در محدوده شهر وجود داشت تنها کفاف ۲ هزار نفر از ثبتنامشدگان را میداد. در راستای حل این موضوع توانستیم از طریق وزارت مسکن زمینهایی را الحاق به محدوده شهر کنیم و زمین ۴ هزار نفر را تأمین کنیم. متأسفانه در شرایط کنونی برای ۲۶ هزار نفر دیگر زمین در اختیار نداریم و به همین سبب در حال پیگیری و بررسی از وزارت مسکن هستیم.
ارکانی گفت: ۴ میلیون واحد مسکونی که در برنامه دولت قرار دارد، یک پروژه کلان است و نیازمند ایجاد یک قرارگاه شبانهروزی در تمام شهرهای کشور است تا بهصورت مداوم فعالیت کنند و مناطق را پایش کنند تا چنانچه در منطقهای فعالیت کاهش پیدا کرد یا مشکلی بروز یافت، به آن رسیدگی شود. گاه ممکن است که اراضی متعلق به منابع طبیعی و جهاد کشاورزی باشد یا اینکه با حریم شهر و حوزه شهرداری مغایرت و مشکل داشته باشد. افزون بر این ممکن است در حوزه زیرساختهای خدماتی همچون شبکه آبرسانی، شبکه توزیع برق و شبکه جمعآوری فاضلاب با مشکل روبهرو باشد.
نماینده مردم نیشابور در بیان پیشنهادهای خود برای اجرای بهتر تولید مسکن گفت: همانطور که کارگروه رفع موانع تولید در سطح ملی و استانی و کارگروه شورای عالی اشتغال وجود دارد مناسب است تا برای موضوع مسکن نیز ستاد ملی رفع موانع مسکن ملی داشته باشیم که متشکل از همه دستگاهها ازجمله وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی، منابع طبیعی، قوه قضائیه، سازمان بازرسی کل کشور باشد تا به بررسی مشکلات بهصورت دقیق بپردازد.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی درپایان این گفتوگو بیان کرد: تشکیل کارگروه شبانهروزی رفع موانع نهضت ملی مسکن میتواند بهصورت روزانه مشکلات و فرآیند اقدامات را پایش کند تا دستورالعملهای لازم بهمنظور رفع مشکلات از سوی وزرای مربوطه با محوریت وزارت راه اتخاذ شود. با اتخاذ چنین تدبیری و تشکیل کارگروه رفع موانع نهضت ملی مسکن میتوان امید داشت که روند فعالیت تسریع شود. چنانچه بهصورت اداری طی شود، بهزودی به سرانجام نخواهد رسید چراکه بوروکراسی اداری بسیار پیچیده است.
احسان ارکانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.