رشد بورس ادامهدار است
گروه اقتصادی
بورس در هفته پایانی فروردینماه با رشد در شاخصهای عملکردی مواجه شد و ورود پول حقیقی در این هفته مهمترین اتفاق بورس بوده است. همچنین جریان خروج سرمایه حقیقی که طی هفتههای گذشته به یک معضل برای بازار سرمایه تبدیلشده بود، جای خود را به ورود پول و رشد معاملات داد.
کارشناسان بازار در ابتدای آغاز سال مسئله کمبود نقدینگی به دلیل خروج سرمایه را مشکلی اساسی برای روند فروردینماه تلقی میکردند که بهموجب ورود و رشد شاخص تا يك میلیون و ۵۰۰ هزار واحد این مسئله تا حدودی کاهش یافت هرچند که عدم اعتماد به فضای حال حاضر باری دیگر موجب خروج سرمایه خواهد شد. فعالان بازار با پیشبینی روندی مثبت اما معتقدند که تا پایان تیرماه سال جاری شاهد رونق فضای معاملات و بازگشت دوباره سرمایهگذاران خواهیم بود. «رسالت» در بررسی بیشتر این موضوع با احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه به گفتوگو پرداخت.
اشتیاقی در تشریح وضعیت بازار بورس در هفته نخست اردیبهشتماه عنوان کرد: بازار سرمایه با رویکردی مثبت فروردینماه را به پایان رساند و بر همین اساس به نظر میرسد هفته نخست اردیبهشتماه، مطابق هفتههای گذشته و بهدوراز روند نزولی باشد.
وی افزود: به نظر میرسد وضعیت بازار بورس در هفته نخست اردیبهشتماه روندی صعودی تدریجی باشد. در بازه زمانی حال حاضر نمیتوانیم انتظار رشد پیوسته از بازار داشته باشیم و میبایست به رشد آهسته بسنده کنیم. تلاش حال حاضر بازار سرمایه حفظ شاخص يك میلیون و ۵۰۰ هزار واحد است و چنانچه در این محدوده باقی بماند، شرایط بازار قابلقبول خواهد بود.
افزایش دامنه نوسان برروند معاملات تأثیر نخواهد داشت
اشتیاقی تصریح کرد: برگزاری فصل مجامع و ارائه گزارشهای ۱۲ ماهه تا پایان تیرماه نیز موجب ادامه روند افزایشی بازار سرمایه خواهد بود. چنانچه طی این مسیر احیای برجام رخ دهد، شاهد روند مثبتتری خواهیم بود.
کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: چند هفته اردیبهشتماه را میبایست در انتظار اخبار برجام و حفظ شاخص يك میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بود. بهطورحتم روند صعودی هفتههای گذشته ادامهدار اما توأم با فراز و نشیب خواهد بود. بنابراین نباید از این فراز و نشیبها ترسید و بر مبنایشان تصمیمگیری کرد.
او متذکر شد: رشد تدریجی شاخص تا پایان تیرماه متأثر از قیمتهای جهانی است. چنانچه شاهد کاهش ۱۰ درصدی بازار باشیم، قابلپذیرش است. روند افزایشی دلار نیمایی نیز کمککننده بازار سرمایه در وضعیت فعلی خواهد بود.
اشتیاقی در پایان این گفتوگو با اشاره برافزایش دامنه نوسان و تأثیرات آن بر بازار سرمایه گفت: افزایش دامنه نوسان تأثیر مستقیمی بر روند بازار سرمایه نخواهد داشت و تنها موجب خروج بازار از حالت صفنشینی خواهد شد. با افزایش دامنه نوسان تحلیل بازار وزن میگیرد. بنابراین صرفنظر از اتفاقات کوتاه و بلندمدت باید دامنه نوسان را طی کرد. در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که طی سالهای گذشته افزایش دامنه نوسان رقمزده بود، بیاعتمادی وجود دارد. بنابراین ضرورت دارد نسبت به افزایش دامنه نوسان که یکی از مهمترین عوامل حباب شدن بازار سرمایه بود، احتیاط کرد و فضای معاملات را درگرو این افزایش نشمرد.
احمد اشتیاقی , بازار سرمایه , بورس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.