رسوایی بزرگ در آمریکا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 36720
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 16 دی 1399 - 7:06 |
افشای مکالمه تلفنی ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات؛

رسوایی بزرگ در آمریکا

رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا در روزهای واپسین حضور خود در کاخ سفید، دست از تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برنمی‌دارد! اکنون چشمان ترامپ به جلسه روز ششم ژانویه ( چهارشنبه 17 دی‌ماه) در کنگره دوخته‌شده است.
رسوایی بزرگ در آمریکا

گروه  بین‌الملل 
رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا در روزهای واپسین حضور خود در کاخ سفید، دست از تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برنمی‌دارد! اکنون چشمان ترامپ به جلسه روز ششم ژانویه ( چهارشنبه ۱۷ دی‌ماه) در کنگره دوخته‌شده است. اما در این میان، افشای مکالمه تلفنی جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا با مقامات ارشد ایالتی در جورجیا، شوک سختی به رأی‌دهندگان آمریکایی وارد ساخته است. در این میان، تلاش‌ها برای وادارسازی ترامپ برای استعفا از مسند ریاست جمهوری( تا قبل از ترک کاخ سفید) افزایش‌یافته است. 
 مکالمه جنجالی ترامپ
روزنامه واشنگتن‌پست به یک مکالمه ضبط‌شده از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دست‌یافته که در آن ترامپ از «برد رافنسپرجر» وزیر داخلی ایالت جورجیا می‌خواهد تا نتیجه انتخابات در این ایالت را ابطال کند.ترامپ در بخشی از این مکالمه از این مقام ارشد ایالت جورجیا می‌خواهد که به بازشماری آرا پرداخته و
 ۱۱ هزار و ۷۸۰ رأی به نفعش پیدا کند تا وی در این ایالت کلیدی پیروز شود.ترامپ در این مکالمه تلفنی مدعی شده که وی اساسا با اختلاف ۵۰۰ هزار رأی در این ایالت کلیدی در برابر «جو بایدن»  پیروز شده است.در بخش دیگری از این مکالمه ضبط‌شده که واشنگتن‌پست تاکنون دو بخش از آن را منتشر کرده، مقام‌های ایالتی و هم‌حزبی‌های ترامپ چند بار به ترامپ می‌گویند که وی در حال ارائه اطلاعات غلط درباره انتخابات در این ایالت بوده و ادعاهای وی درباره دستگاه‌های رأی‌گیری را رد می‌کنند.انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. جو بایدن با کسب ۳۰۶ رأی الکترال در این انتخابات پیروز شد. ترامپ ۲۳۲ رأی الکترال به دست آورد اما او تاکنون از پذیرفتن شکست در انتخابات امتناع ورزیده و بارها تأکید کرده است که بایدن با تقلب این انتخابات را برده است.بااین‌حال تقریباً تمامی شکایات تیم حقوقی ترامپ در ایالات کلیدی ازجمله جورجیا رد شده و حتی دیوان عالی آمریکا نیز ادعاهای ترامپ درخصوص تقلب در انتخابات را رد کرده است.
 ترامپ رسما مرتکب جرم شده است
روزنامه ایندیپندنت گزارش داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مکالمه تلفنی خود با مقامات ایالت جورجیا و تحت‌فشار قرار دادن آن‌ها برای تغییر نتیجه انتخابات به نفع خود احتمالا هر دو قوانین ایالتی و فدرال را نقض کرده است.براساس این گزارش، ناظران سیاسی آمریکایی می‌گویند که درخواست خاص ترامپ برای پیدا کردن تعداد معینی رأی برای غلبه بر جو بایدن و ارجاع مبهم وی به مقامات ایالت جورجیا و وکلای آن‌ها که ممکن است با مسئولیت کیفری مواجه شوند می‌تواند نقض عمدی قوانین برای تقلب در انتخابات باشد.
قانون ایالتی جورجیا دارای دو ماده است که درخواست تقلب در انتخابات و توطئه برای ارتکاب تقلب در انتخابات را جرم تلقی می‌کند.قوانین فدرال نیز خریداری، تبانی و دست‌کاری در آرا برای جعل و تقلب را جرم و شخص شناخته‌شده در این روند را مورد مجازات قرار می‌دهد.هرگونه نقض قوانین ایالتی نیز نمی‌تواند از طرف رئیس‌جمهور یا معاون رئیس‌جمهور مورد عفو قرار بگیرد.«آنتونی مایکل کریس» استاد دانشگاه حقوق جورجیا می‌گوید، طبق قوانین ایالتی، هرکسی که درخواست کند، دستور دهد یا تشویق کند که کسی در انتخابات تقلب کند مقصر تقلب در انتخابات است و مجازات می‌شود. درعین‌حال شبکه الجزیره گزارش داد که مقامات جمهوری‌خواه ایالت جورجیا می‌گویند که دونالد ترامپ به خاطر درز تماس تلفنی محرمانه برای وزیر داخلی جورجیا دو پرونده تشکیل داده است.
 یک هشدار معنادار در آمریکا
مکالمه تلفنی ترامپ با مقامات ایالتی جورجیا در حالی افشا می‌شود که بسیاری از تحلیلگران، در خصوص وخامت اوضاع داخلی در ایالات‌متحده هشدار می‌دهند. 
در تازه‌ترین این موارد، ۱۰ نفر از وزرای دفاع پیشین آمریکا در ارتباط با هرگونه مداخله ارتش در تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور هشدار دادند.براساس گزارش الجزیره، وزرای دفاع پیشین آمریکا از دولت‌های دموکرات و جمهوری‌خواه در بیانیه خود بابیان اینکه زمان اعتراض به نتیجه انتخابات دیگر تمام‌شده است تأکید کردند، مشارکت ارتش در اختلافات انتخاباتی نقض قانون اساسی است و هیچ نقشی برای ارتش در تعیین نتیجه انتخابات در قانون اساسی وجود ندارد. اشتون کارتر، دیک چنی، ویلیام کوهن، مارک اسپر، رابرت گیتس، چاک هیگل، جیمز متیس، لئون پانتا، ویلیام پری و دونالد رامسفلد از امضاکنندگان این بیانیه هستند.
شبکه سی‌ان‌ان اخیرا گزارش داده بود، «ترامپ در جلسه‌ای با تعدادی از مشاوران و متحدان خود، مسئله اعلام حکومت‌نظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است».همچنین مایکل فلین، مشاور امنیت ملی پیشین رئیس‌جمهور آمریکا نیز گفته باید با استقرار ارتش انتخابات ریاست جمهوری را دوباره برگزار کرد.فلین در مصاحبه با رسانه افراطی «نیوز مکس» گفته بود: «امکان ندارد که بتوانیم [با این نتیجه انتخابات] به‌عنوان یک ملت پیشرفت کنیم. [ترامپ] باید فوراً دستور دهد تمام این ماشین‌های [رأی‌گیری] را مصادره کنند. اگر او (ترامپ) بخواهد، می‌تواند در ایالت‌های چرخشی از توانایی‌های نظامی استفاده کند و آن‌ها را در این ایالات مستقر کرده و به‌طور اساسی انتخابات را در هر یک از آن‌ها مجدداً برگزار کند».ایده استقرار ارتش برای تغییر نتیجه انتخابات حتی از سوی جمهوری‌خواهان تندرو مثل «جان بولتون» شدیدا موردانتقاد قرارگرفته است.درحالی‌که به جلسه کنگره آمریکا برای تایید نتیجه آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری در روز ششم ژانویه نزدیک می‌شویم، تنش‌های انتخاباتی در آمریکا به اوج خود رسیده است.آنچه مسلم است اینکه برخی سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان، می‌توانند نسبت به نتیجه انتخابات اعتراض کنند، اما درنهایت، همه اعضای کنگره باید در خصوص این اعتراض نظر دهند! به عبارت بهتر، ترامپ شانسی برای تغییر نتیجه انتخابات در کنگره ندارد. اکنون، ۱۱ سناتور حزب جمهوری‌خواه قصد دارند نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ را به چالش کشیده و ادعای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات را مورد تایید قرار دهند. هرگاه یکی از اعضای مجلس نمایندگان به همراه یکی از سناتورها در جلسه کنگره به نتیجه آرای الکترال دریکی از ایالت‌ها اعتراض کنند آن اعتراض باید موردبررسی قرار گیرد. هر دو مجلس به‌طور جداگانه اعتراض مطرح‌شده را حدود دو ساعت به بحث می‌گذارند و سپس برای قبول یا رد آن رأی‌گیری می‌کنند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای رسوایی بزرگ در آمریکا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.