رد شروط مضحک بایدن
گروه بین الملل
مقامات کرملین شروطی را که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ولادیمیر پوتین بر سر بحران اوکراین مطرح کرده بود، رد کردند و گفتند که حملات روسیه به اوکراین ادامه خواهد داشت.دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «ٰرئیس جمهور بایدن در واقع گفت که مذاکرات تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که پوتین (نیروهایش) را از اوکراین بیرون ببرد.»
وی افزود که مسکو «بیگمان» چنین شروطی را نمیپذیرد و بر همین اساس از ادامهدار بودن «عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین» خبر داد. جو بایدن و در جریان سفر رسمی امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه به ایالات متحده، اعلام کرده بود که اگر پوتین واقعاً قصد پایان دادن به درگیریهای اوکراین را داشته باشد، او نیز برای گفت وگو با رئیس جمهوری روسیه آماده خواهد بود.رئیس جمهوری آمریکا گفت: «آماده هستم با آقای پوتین صحبت کنم؛ البته اگر واقعاً در او تمایلی برای یافتن راهی برای پایان دادن به این جنگ وجود داشته باشد.»
او همچنین افزود که با رئیسجمهور فرانسه توافق کردهاند پوتین را نسبت به ادامه درگیری در اوکراین پاسخگو نگه دارند. بایدن با چرخشی در رویکرد قبلی خود که در ماه مارس گفته بود پوتین باید از قدرت کنارهگیری کند، اعلام کرد پوتین با حمله به اوکراین دچار یک اشتباه محاسباتی شده و اگر حاضر باشد نیروهای خود را از خاک اوکراین خارج کند، او نیز پس از مشورت با متحدان آمریکا در ناتو، حاضر خواهد بود با وی دیدار کند.اما سخنگوی کرملین در ادامه سخنانش در واکنش به سخنان رئیس جمهور آمریکا، با اشاره به سرزمینهای اوکراینی که به تصرف نیروهای روسیه درآمده و اینکه «آمریکا این سرزمینها را به رسمیت نمیشناسد»، افزود اگرچه پوتین به منظور حصول اطمینان از تامین منافع روسیه حاضر به گفت وگو است، اما این مواضع واشنگتن هرگونه گفت وگوی احتمالی را «پیچیدهتر» میکند.مسکو در سپتامبر گذشته با برگزاری یک همه پرسی در چهار منطقۀ دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپوروژیای اوکراین، مدعی شد که مردمان این مناطق خواهان دریافت شهروندی روسیه هستند. این ادعا در حالی مطرح شده که سازمان ملل الحاق سرزمینهای اوکراین به روسیه را «غیرقانونی» میداند.پسکوف همچنین گفت که پوتین قبل از اعزام نیرو به اوکراین بارها پیشنهاد مذاکره با ناتو، سازمان امنیت و همکاری اروپا و ایالات متحده را داده بود اما همگی این تلاشها «ناموفق» بوده است.
تماس ژرمنها با پوتین
اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در یک تماس تلفنی یکساعته با پوتین، از وی خواست نیروهایش را از اوکراین خارج کند و طرفین این درگیری به یک «راه حل دیپلماتیک» دست پیدا کنند. شولتس همچنین حملات روسیه به زیرساختهای غیرنظامی اوکراین را محکوم و بر عزم آلمان برای حمایت از اوکراینیها در تضمین قابلیتهای دفاعی آنها در برابر تجاوز روسیه تاکید کرد.بر اساس بیانیهای که از سوی کرملین منتشر شده، رئیسجمهور روسیه نیز از این گفت وگوی تلفنی به عنوان فرصتی برای محکوم کردن «خط ویرانگر» غرب در قبال اوکراین استفاده کرده و گفته است که حملات به زیرساختهای انرژی اوکراین، با توجه به اقدامات تحریکآمیز کییف «ضروری و اجتنابناپذیر» بوده است.
در هر حال، پایان دادن به جنگی که ناتو آن را ایجاد کرده است، اراده واقعی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی را می طلبد. بدیهی است که واشنگتن ولندن ، اصلی ترین عوامل ایجاد و تولید نفرت میان روسیه و اوکراین را در دوران قبل از آغاز جنگ داشته اند. دو بازیگری که به عنوان آتش افروزان اصلی نبرد اوکراین باید نسبت به اقدامات خونین خود در این کشور پاسخگو باشند.
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.