رایزنیهای منطقهای برای ایجاد ثبات در افغانستان ضروری است
کارشناس مسائل بینالملل درباره سفر وزیر امورخارجه ایران به چین و مذاکره با محوریت افغانستان بیان کرد: بدیهی است که وجود مشکلات داخلی افغانستان عاملی اثرگذار بر وضعیت کشورهای پیرامونی است. ایران نیز ازجمله کشورهایی است که ازوضعیت فعلی تأثیر میپذیرد لذا ضرورت دارد تا از رهگذر رایزنی، همکاری و تعاون مشترک، وضعیت داخلی افغانستان را به ثبات و شرایط برونرفت از مشکلات و تنشها را فراهم سازند.
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه به چین و گفتوگوی او با همتای چینی خود درباره افغانستان گفت: سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران به چین برای شرکت در نشست وزرای همسایگان افغانستان درچارچوب یک توافق منطقهای برای حل مشکلات داخلی افغانستان بود که میتواند در آینده گامی برای کاهش مشکلات کشورهای همسایه افغانستان نیز باشد.این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: پس از سرنگونی دولت اشرف غنی و تسلط طالبان کلیه جنبههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی افغانستان دچارمشکل شد. بدیهی است که وجود مشکلات داخلی افغانستان عاملی اثرگذار بر وضعیت کشورهای پیرامونی است. ایران نیز ازجمله کشورهایی است که ازوضعیت فعلی تأثیر میپذیرد لذا ضرورت دارد تا از رهگذر رایزنی، همکاری و تعاون مشترک، وضعیت داخلی افغانستان را به ثبات و شرایط برونرفت از مشکلات و تنشها را فراهم سازند.هانیزاده تصریح کرد:تصمیمات همسایگان میتواند عاملی مهم بر بهبود وضعیت مردم افغانستان باشد. امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران درجریان سفر به چین با رویکرد افغانستان، با همتای چینی خود درباره مسائل مختلف منطقه ازجمله برجام و رابطه تهران، پکن نیز به گفتوگو نشست که در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل به شمار میروند.
افزایش تنش درافغانستان، تبعات اقتصادی برای ایران خواهد داشت
او بابیان اینکه اتفاقی که در افغانستان رخ بدهد، در سایر کشورهای همسایه نیز تأثیر خواهد داشت، خاطرنشان کرد: ایران علاوه بر هممرزی طولانی، به دلیل تنشهای گذشته میزبان مردم افغانستان بوده و در حال حاضر نیز تعداد قابلتوجهی از همین مردم در ایران سکونت دارند و ایران در تلاش است تا شرایط سکونت برای این دسته مهاجران را بهخوبی فراهم سازد. همین دلیل مبرهن است که در صورت کاهش تنشهای داخلی افغانستان، وضعیت منطقه نیز بهبود یابد.کارشناس مسائل بینالملل اظهار داشت: ایران ازمنظرساختار اجتماعی کم شباهت به افغانستان نیست و این موضوع میتواند به دلیل حضور میلیونها پناهنده افغان باشد. در این راستا ضرورت دارد تا شرایط ناپایدار کاسته و ثبات هرچهتمامتر فراگیر شود تا درداخل کشور نیز وضعیت برای مهاجران بدون کموکاست باشد.هانی زاده ضمن بیان اینکه مشکلات داخلی افغانستان، تنشهای مرزهای نزدیک را میکاهد و شرایط را بهبود میبخشد، متذکر شد: میبایست تلاش کرد تا بیثباتیها حذف و ثبات استقرار یابد چراکه در صورت افزایش تنشها، مهاجرت شدت و تعداد پناهندگان بیشتر خواهد شد. او در پایان این گفتوگو عنوان کرد: افزایش تعداد پناهندگان نهتنها برای کشور ایران بلکه برای سایر کشورهای هممرز با افغانستان تبعات اقتصادی و فرهنگی خواهد داشت. بنابراین میبایست کوشید تا چنین تنشهایی ایجاد نشود و با رایزنیها وضعیت افغانستان بهبود پیدا کند.
حسن هانیزاده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.