راه فرار بایدن از کاخ سفید - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 69783
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۶:۳۹ |
اعتراف عامدانه رئیس جمهور آمریکا

راه فرار بایدن از کاخ سفید

 رئیس جمهور آمریکا در یکی از جنجالی ترین سخنانش از ابتدای حضور در کاخ سفید تا کنون، از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داده است. اگرچه برخی رسانه های آمریکایی معتقدند وی یک گاف دیگر داده یا به صورت ناخواسته ، چنین اظهاراتی را بر زبان رانده است اما مستندات موجود نشان می دهد که بایدن خود را برای خروج خودخواسته از کاخ سفید آماده می کند. اعتراف اخیر بایدن ، زمینه را جهت این خروج ظاهرا بی دردسر و جایگزینی کامالا هریس ( معاون بایدن ) یا هر فرد دیگری به جای وی مهیا می سازد.
راه فرار بایدن از کاخ سفید

گروه  بین الملل 
 رئیس جمهور آمریکا در یکی از جنجالی ترین سخنانش از ابتدای حضور در کاخ سفید تا کنون، از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داده است. اگرچه برخی رسانه های آمریکایی معتقدند وی یک گاف دیگر داده یا به صورت ناخواسته ، چنین اظهاراتی را بر زبان رانده است اما مستندات موجود نشان می دهد که بایدن خود را برای خروج خودخواسته از کاخ سفید آماده می کند. اعتراف اخیر بایدن ، زمینه را جهت این خروج ظاهرا بی دردسر و جایگزینی کامالا هریس ( معاون بایدن ) یا هر فرد دیگری به جای وی مهیا می سازد.
 بایدن دقیقا چه گفت؟
رئیس جمهور آمریکا در طول سخنرانی خود در شهر ماساچوست گفت: در شهر کلیمونت (ایالت دلاور)، جایی که دوران کودکی خود را گذراند، پالایشگاه های نفت زیادی وجود داشت و در هنگام یخبندان لازم بود به معنای واقعی کلمه لکه های نفت را از پنجره ها پاک کرد.وی در ادامه تأکید کرده است :
«همین دلیل است که من و بسیاری از افرادی که با آنها بزرگ شدم مبتلا به سرطان هستیم. و به همین دلیل است که برای مدت طولانی ایالت دلاور بالاترین ميزان سرطان را در کشور داشت.»
پس از این اظهارات، موج گسترده ای در رسانه ها و شبکه های مجازی و تلویزیونی آمریکا به راه افتاد که نشان دهنده آمادگی آنها جهت خروج بایدن از قدرت می باشد! برخی تحلیلگران می گویند بایدن با این اظهارات، زمینه را جهت ایجاد تغییراتی سریع و ناگهانی در کاخ سفید آماده کرده است. این تغییرات ممکن است قبل یا پس از انتخابات میاندوره ای ایالات متحده رخ دهد. با این حال تقریبا مسجل است که رئیس جمهور آمریکا قطعا دوباره در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد نمی شود. 
 دستپاچگی کاخ سفید 
متعاقبا، سرویس مطبوعاتی کاخ سفید تصریح کرد که منظور بایدن درمان سرطان پوست است که قبل از آغاز دوره ریاست جمهوری سپری کرده است.بر اساس گزارش نیویورک پست، کوین اوکانر، پزشک رئیس جمهورآمریکا  سال گذشته گزارشی از وضع سلامتی وی منتشر کرد که در آن به سرطان فعلی اشاره ای نشده بود. قبل از ریاست جمهوری، چند نئوپلاسم پوستی غیر ملانومایی بایدن جراحی شد و اوکانر وجود آنها را با بیان اینکه رهبر آمریکا در دوران جوانی خود زمان زیادی را زیر نور خورشید سپری کرد، توضیح داده بود.بایدن، که امسال ۸۰ ساله می‌شود، مسن‌ترین رئیس‌جمهور ایالات متحده در تاریخ است و منتقدان مرتبا او را به زوال ذهنی متهم می‌کنند و به گاف‌های مکرر و مواقعی اشاره می‌کنند که او رشته افکار خود را از دست می‌دهد.در هر حال، اکنون زمینه سازی لازم جهت خروج بایدن از قدرت صورت گرفته است! به نظر می رسد این بار اتفاقا رئیس جمهور آمریکا چنین گافی را به صورت کاملا عامدانه داده است .این بار از گاف‌های سهوی بایدن خبری نیست زیرا او در نظرسنجی ها زیر ۳۰ درصد محبوبیت دارد و حضور وی در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ معنایی جز شکست دموکرات‌ها در برابر جمهوریخواهان نخواهد داشت. 
 بایدن تصمیم نهایی را می گیرد؟
در این میان، سؤال مهمی مطرح می باشد که مربوط به اتخاذ تصمیم نهایی بایدن جهت زمان کناره گیری احتمالی از قدرت می باشد. برخی سران حزب دموکرات معتقدند این کناره گیری باید الان و در فاصله حدود سه ماه تا انتخابات میاندوره ای کنگره صورت گیرد تا تأثیر خود را در این آوردگاه سیاسی ( به سود دموکرات‌ها ) بگذارد. در صورتی که امروز انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا برگزار شود، قطعا جمهوریخواهان اکثریت مجلس نمایندگان و سنا را در دست خواهند گرفت. هر چند رئیس جمهور به صورت قانونی می تواند
در موارد لازم از حق وتوی خود در برابر کنگره ( آن هم در صورت عدم تجاوز آرای سلبی از دو سوم کل آرا) استفاده کند، اما این موضوع دردسرهای زیادی برای کاخ سفید خواهد داشت. 
 هریس آماده می شود
کامالا هریس، معاون بایدن، همان کسی است که از سال ۲۰۲۰ سودای ریاست جمهوری آمریکا را در سر می پروراند! او به هیچ عنوان از شرایط جاری در کاخ سفید ناراضی نیست زیرا در صورت خروج بایدن از مسند قدرت، وی بدون برگزاری هیچ گونه انتخابات و رقابتی به عنوان رئیس جمهور آمریکا ( تا سال ۲۰۲۴) در کاخ سفید حضور خواهد یافت.با همه این اوصاف، سران حزب دموکرات نسبت به توانایی هریس در این خصوص تردید جدی دارند! یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد میزان مقبولیت معاون رئیس جمهور ۴۱ درصد است.نتایج این نظرسنجی که مؤسسه نظرسنجی یوگاو به عمل آورد گویای این است که اگر قرار باشد کامالا هریس جانشین جو بایدن در کاخ سفید شود، نیاز به جلب حمایت تعداد زیادی از رأی دهندگان خواهد داشت. هرچند اکنون برای اظهار نظر در خصوص جلب یا عدم جلب حمایت افکار عمومی از هریس زود است، اما به نظر می رسد وی بر خلاف آنچه تصور می شد
 در جلب آرای رنگین پوستان و زنان و حفظ آنها در سبد رأی دموکرات‌ها موفق عمل نکرده است. به عنوان مثال، بایدن امیدوار بود در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، بتواند آرای لاتین تبارهای ایالت مهم و سرنوش ساز فلوریدا (با ۲۹ رأی الکترال) را به خود اختصاص دهد اما در این مسیر ناکام ماند.  اکنون هریس خود را از هر زمان دیگری نزدیک تر به کاخ سفید می بیند و در این مسیر تلاش‌هایی را نیز به صورت پنهانی صورت می دهد!
 جدال در اردوگاه دموکرات‌ها
اعتراف اخیر بایدن جدال میان دموکرات‌های آمریکا بر سر جانشینی هریس و زمان این جا به جایی را افزایش خواهد داد .با این حال به نظر می رسد حداقلی ترین اثر اعتراف اخیر بایدن، عدم حضور وی در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ باشد.در چنین شرایطی سران حزب دموکرات می توانند از کامالا هریس یا فرد دیگری( در صورت برگزاری انتخابات مقدماتی ) استفاده کنند. شواهد موجود نشان می دهد که ممکن است پرونده دوران ریاست جمهوری بایدن به مراتب نزدیک تر و زودتر از آنچه تصور می شد بسته شود! رئیس جمهور فعلی آمریکا در اظهار نظر های قبلی خود خروج از قدرت ( قبل از سال ۲۰۲۴) را رد کرده و حتی بر حضور خود در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آینده تأکید کرده بود.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.