راهزنی حقوق بشری اروپا
گروه سیاسی
عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به دخالت برخی کشورهای خارجی ازجمله هلند در امور داخلی ایران، اظهار داشت: اصل عدممداخله در امور داخلی کشورها یکی از اصلهای بنیادین و حقوق بینالملل است.
وی ادامه داد: دربند ۷ ماده ۲ منشور مللمتحد اصل «عدممداخله در امور داخلی کشورها» توسط اعضای سازمانملل مورد تأکید قرارگرفته که با توجه به این اصل، کشورها حق مداخله در امور داخلی یکدیگر را ندارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به بحث مداخله دیپلماتیک بهعنوان یکی از موضوعات اساسی، افزود: مأموران دیپلماتیک طبق ماده ۴۱ کنوانسیون ۱۹۶۱ باید ارتباطات خود را با کشورهای میزبان از کانال وزارت امور خارجه انجام دهند لذا هرگونه فعالیت دیپلماتیک خارج از این چارچوب پذیرفتنی نیست و نقض کنوانسیون مذکور(نقض وظایف دیپلماتیک) محسوب میشود.
گلرو بابیان اینکه معمولا دیپلماتها در هر کشوری از مصونیتها و مزایایی برخوردار هستند، گفت: دیپلماتها از مصونیت برخوردار هستند اما این اصل حقی را برای مداخله دیپلماتیک آنها ایجاد نمیکند، بدین معنی که یک دیپلمات زمانی که مصونیت دارد به معنای این نیست که در خارج از چارچوب دیپلماتیک رفتار کرده و در امور داخلی کشور مذکور دخالت کند.
وی افزود: متأسفانه کشورهای غربی خارج از چارچوب وظایف دیپلماتیک هم در سطح دولتها و هم در سطح دیپلماتها عمل میکنند. گرچه منشور ملل متحد چنین اجازهای را به آنها نمیدهد اما همواره سعی کردند که یکراه فراری ازجمله بحث «مداخله بشردوستانه» را برای نقض حاکمیتی برای خودشان تعریف کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: کشورهای غربی در بسیاری از کشورها ازجمله سوریه و عراق و یمن با بهانههای بشردوستانه مداخله کردهاند و همواره موجب آشوب و تفرقه در این کشورها شدهاند.
گلرو با اشاره به دخالت کشورهای اروپایی در ماجرای نوید افکاری، گفت: متأسفانه برخی از کشورهای اروپایی و نمایندگان دیپلماتیک این کشورها در تهران خارج از قواعد عرفی عمل کردند.
وی بابیان اینکه اقدام کشورهای اروپایی در ماجرای نوید افکاری مداخله محسوب میشود، تصریح کرد:این کشورها مداخلاتی را در مورد شخصی که در سیستم مستقل قضائی داخلی ایران محکوم به اعدامشده است، داشتهاند که به لحاظ حقوقی دخالت مستقیم در امور کشورهاست.
گلرو بیان کرد: دستگاه قضائی در جمهوری اسلامی ایران دستگاه مستقلی است که وظایف خود را در چارچوب شرع مقدس اسلام و قوانین موجود داخلی اعمال میکند لذا این کشورها حق مداخله در امر داخلی کشورمان را ندارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: کشورهایی که در ماجرای نوید افکاری مداخله کردهاند کسانی هستند که از بدترین تروریستها در منطقه ازجمله داعش، النصره و الاحوازیه حمایت کرده و امکانات سنگین لجستیکی در اختیار آنها قرار دادهاند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.