راهبرد دیپلماسی متوازن ضامن تأمین منافع ملی است
ابوالفضل عمویی، نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تشریح آخرین وضعیت قرارداد راهبردی چین و سفر آتی رئیس جمهور به آفریقا به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی ابتکارات خوبی در پیش گرفته و مجموع این اقدامات از حمایت مجلس شورای اسلامی برخوردار است چراکه رویکرد این اقدامات مبتنی بر منافع ملی تلقی میگردد.
وی درباره سیاست همسایگی دولت سیزدهم افزود: دولت در حوزه همسایگان، توسعه ارتباطات را در قالب سیاست همسایگی در پیش گرفته که اقدامی حافظ منافع ملی ارزیابی میشود. در حوزه آسیای میانه موانع روابطی همچون پرونده اختلافات قیمت گاز میان ایران و ترکمنستان که طی سالهای گذشته شکل گرفته بود، برطرف گشته و ارتقاء روابط با سایر کشورها همچون تاجیکستان نیز برقرار شده است. عمویی درتشریح عضویت رسمی و دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای تصریح کرد: با رفع مخالفت تاجیکستان، روند عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای تسهیل شد و پس از گذشت یک سال و نیم، با پذیرش و انجام تعهدات از سوی سازمان همکاری شانگهای، عضویت ایران رسمی و جمهوری اسلامی ایران به یکی از اعضای دائمی این سازمان تبدیل شد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به احیای روابط ایران و عربستان همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه همسایگی توسعه روابط با کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس صورت گرفته و اقدامات موثری در دستورکار قرار گرفته است؛ شاخصترین این اقدامات احیای روابط دو جانبه با عربستان سعودی میباشد که به موجب آن یک فرصت جدید در توسعه ارتباطات با سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس پیش روی کشور قرار گرفت.
وی متذکر شد: به موجب تدابیر دولت سیزدهم سیاست همسایگی گامهای مثبتی را در مسیر خود رویت کرد و بیشک ادامه این سیاستها همواره در جهت منافع ملی خواهد بود.
او درخصوص گسترس سطح همکاریها با قدرتهای نوظهور یادآور شد: رویکرد دوم دولت در حوزه توسعه ارتباطات، توسعه و افزایش سطح همکاریها با قدرتهای نوظهور در سطح آسیا و سایر نقاط دنیاست. بدین منظور گامهای مثبتی برداشته شده است؛ توسعه ارتباطات با کشور چین و پیگیری اجرایی شدن سند همکاریهای ایران و چین از جمله این اقدامات میباشد که در سفر رئیس جمهور به پکن نیز دنبال شد.
عمویی درباره سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین گفت: انتظار داریم مسیر این همکاریها به سمت طراحی پروژه و سرمایهگذاریهای مشترک برود. امروز شاهد توجه ویژه به کشورهای آسیایی از جمله اندونزی و آسیای میانه میباشیم. افزون براین سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین که نشان دهنده توجه مجدد جمهوری اسلامی ایران بود.
او در تشریح سفر آتی رئیس جمهور به آفریقا اظهارکرد: یکی از ابتکاراتی که پیش روی قرار دارد و دولت آن را دنبال میکند؛ سفر به آفریقا میباشد. به طورحتم مجلس شورای اسلامی این اقدام را به خوبی همراهی میکند چراکه آفریقا به عنوان قاره فرصتها شناخته میشود و بخشی از آینده اقتصاد جهانی به توسعه و منابع آفریقا متکی است.
وی میافزاید: سفر آتی رئیس جمهور به آفریقا و حضور جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاهی که نسبت به کشورهای درحال توسعه وجود دارد، بسیار مهم و قابل ارزیابی خواهد بود.
وی در پایان این گفتوگو با تاکید بر مناسبات اقتصادی و حل مشکلات تجاری بیان داشت: انتظار داریم در سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی، توسعه مناسبات اقتصادی اولویت قرار بگیرد ودر این چارچوب حل مشکلات تجارت میان ایران و کشورهای آفریقایی نیز مدنظر قرار گیرد. از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز توجه ویژه به قاره آفریقا شده است و بدین منظور روابط سیاسی و ظرفیت کمکهای بشردوستانه و انسان دوستانه مان را افزایش بخشیدهایم. بیشک میتوان با نگاهی عمیقتر منافع ملی را در حوزه آفریقا دنبال کرد. بهطور یقین این سفر گامی بلند به منظور توجه مجدد ایران به قاره آفریقا؛ قاره فرصتها و توانمندیهای آینده جهان خواهد بود.
ابوالفضل عمویی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.