دولت و مجلس باید از حقوق اقشار ضعیف مراقبت کنند
گروه سیاسی
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» اظهار داشت: با شکلگیریارز ترجیحی درسال ۹۷، تورم ۴۰ درصدی را تجربه کردیم. به سبب این ارز نهتنها هیچیک از مشکلات اقتصاد و مردم حل نشد بلکه گرانی و تورم نیز کلید خورد.
وی افزود: ارز ترجیحی پایه و اساس کارشناسی نداشت و با مبانی اقتصادی روز دنیا در تضاد بود. بهطورمثال در ابتدای این ارز قیمت مرغ به ازای هرکیلو ۷ هزار تومان بود که سپس به ۳۰ هزارتومان رسید.
محبی نجمآبادی تصریح کرد: انحراف شدید درروند پرداخت ارز ترجیحی موجب شد تا دولت تصمیم به حذف آن بگیرد. بنابراین مقرر شد تا یارانه بهجای پرداخت به ابتدای زنجیره به ذینفع نهایی یعنی مردم پرداخت شود تا از این انحراف جلوگیری گردد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: اعطای یارانه بهصورت مستقیم به مردم ازنظر اقتصادی تفکر درستی است چراکه فضای رقابتی آزادی در این شیوه به وجود میآید و مردم از آن منتفع میشوند اما دولت و مجلس باید از حقوق اقشار ضعیف مراقبت کنند تا حقوحقوق آنها در شرایط سخت تورمی ایجادشده از بین نرود.
او متذکر شد: بهموجب تصمیم اخیر دولت و شرایط فعلی، شیوه سوء استفادهها و رانتهای گزاف و میلیاردی ارز ترجیحی از بین برده شده است. متأسفانه ارز ۴۲۰۰ تومانی زمینهای برای فساد و رانت برای عدهای خاص ایجاد کرده بود که بهطورعمده مردم از عواید آن بیبهره بودند.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: بیشک با چنین شیوهای فساد تاحد چشمگیری ازبین رفته است اما در راستای تحقق اهداف ضرورت دارد قیمت کالاها کنترل و دهک بندی بهگونهای انجام شود که مردمی که به یارانه نیاز مبرم دارند، شناسایی شوند.
بهروز محبی نجمآبادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.