دولت و بانک مرکزی؛ عامل افزایش نجومی قیمت کودشیمیایی
نفیسه عبداللهی
عبدالله ایزدپناه عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی در گفتوگو با«رسالت» درخصوص آخرین کارنامه و روند کاری کمیسیون متبوع خود، بیان کرد: از زمان آغاز به کار کمیسیون کشاورزی جلسات متعددی با وزیر جهاد کشاورزی و معاونان او در زمینههای مختلف ازجمله کشاورزی منابع آب، محیطزیست و منابع طبیعی برگزار کردهایم.
وی با اشاره به ساختار درونی کمیسیون کشاورزی، ادامه داد:
دراینمدت تشکیل کارگروههای تخصصی در دستور کار کمیسیون قرار گرفت که درنهایت ۱۴ کمیته ذیل کمیتههای «تولیدات گیاهی»، «منابع طبیعی و امور اراضی»، «توسعه بازار»، «شفافیت و نظارت»، «توسعه روستایی و عشایری»، «محیطزیست»، «آب»، «دامپروری»، «شیلات و آبزیان»، «ایمنی و سلامت غذا»، «هواشناسی و حوادث»، «تحقیقات و آموزش طبیعی»، «صنایع وابسته به بخش کشاورزی» و «بودجه و برنامهریزی» به منظور بررسی حوزههای کاری کمیسیون شکل گرفت.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تصریح کرد: آنچهكه درحالحاضر در کمیسیون کشاورزی مطرح است بحث گرانشدن نهادههای کشاورزی مخصوصا قیمت کودهای شیمیایی است که کشاورزان را دچار مشکل کرده است.
افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت کودهای شیمیایی
ایزدپناه بابیان اینکه در رابطه با گرانشدن کودهای شیمیایی جلسات متعددی را با مسئولان ذیربط برگزار کردهایم، خاطرنشان کرد: قیمت کودهای شیمیایی ۳۰۰ درصد افزایش یافته که این شرایط وضعیت را برای کشاورزان بحرانی کرده است. وی افزود: بیشترین افزایش قیمت در بخش کود فسفاته بوده که این کالا وارداتی است.
نماینده مردم ایذه و باغ ملک بیان کرد: بررسیها نشان میدهد نوسانات قیمتها، تأثیرات بسیار زیادی در محصولات کشاورزی خواهد داشت لذا این امر منجر به کاهش تولید گندم توسط کشاورزان خواهد شد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی تأکید کرد: متأسفانه دولت و بانک مرکزی و وزارتجهادکشاورزی ارائه ارز دولتی به بخش کود کشاورزی را حذف کرده و به همین دلیل قیمت کودهای وارداتی ۱۰ برابر شده است.
ایزدپناه خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کود شیمیایی قطعا معضلی برای افزایش تولید در بخش کشاورزی خواهد شد، بنابراین مسئولان مربوطه باید پاسخگوی عملکردها و کوتاهی خود باشند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی با اشاره به واردات گندم، گفت: دولت، گندم وارداتی را با ارز نیمایی هر تن ۲۷۰ دلار وارد بنادر کرده که پس از اعمال هزینههای گمرکی، بارگیری و حملونقل این عدد افزایش یافته است لذا این وضعیت برای کشاورز داخلی سودی نخواهد داشت.
ایزدپناه در پایان خاطرنشان کرد: دولت، گندم کشاورزان را با قیمت منطقی خریداری کند تا آنها دچار چالش نشوند.
عبدالله ایزدپناه , کودهای شیمیایی , نفیسه عبداللهی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.