دولت نباید اجازه دهد محصول کشاورز روی دستش بماند
مجلس یازدهم از ابتدای آغاز به کار خود، اصل حمایت از تولید را مطابق بیانات مقام معظم رهبری سرلوحه کار قرار داده و در این راستا قوانینی را همچون قانون الگوی کشت و خرید تضمینی محصولات کشاورزی همچون گندم مصوب کرده است. حال با رویکرد حمایت از کشاورزان داخلی و در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، نمایندگان میکوشند تا قوانین حمایتی تقویت گردد و تولید داخل بیشازپیش بهبود پیدا کند.
کوشش وکلای ملت این است که امر واردات کاهش پیدا کند تا منابع موجود کشور صرف تقویت تولید داخل شود و برای تولیدکنندگان داخلی صرفه اقتصادی رقم بخورد. پیشتر عامل کاستیهای بخش تولید محصولات کشاورزی، نبود منابع و انگیزه کافی مطرح میشد و حال به سبب اقدامات راهبردی و سیاستگذاریهای تشویقی این امر جبران شده است؛ بهطورمثال با اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، تولید در بخش گندم تقویت گشت چراکه انگیزه کافی برای تولید کشاورزان رقم خورد و در مقابل اطمینان یافتند که محصولاتشان در فصل برداشت، دپو نخواهد شد و خریدار رسمی به نام دولت خواهد داشت.
بهبیاندیگر نتایج خوب سیاستهای ترغیبی و تشویقی موجب شد تا خرید تضمینی و اصلاح نرخ آن بهعنوان مطالبه سایر گروهها همچون شالیکاران مطرح گردد و در دستورکار دولت قرار گیرد. دولت نیز به سبب رویکرد تقویت تولید داخل، کاهش واردات و ارزبری پاسخ مثبتی به مطالبات داشته و پس از گندم، خرید برنج دپو شده کشاورزان را در دستورکار قرار داده است؛ امری که میتواند انگیزه تولید را تا چندین برابر افزایش دهد و معیشت زحمتکشان این عرصه را تا حدی قابلتوجه بهبود بخشد. در بررسی بیشتر این موضوع با محمد رشیدی، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی به گفتوگو پرداختیم و ارزیابی وی از ضرورت حمایت تولیدکنندگان داخلی ازجمله کشاورزان و شالیکاران را جویا شدیم.
محمد رشیدی، نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ضرورت کاهش واردات محصولات کشاورزی پرداخت و دراینباره عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه اشاره داشتهایم و همچنان حرف اول و آخرمان این است که باید از کشاورز داخلی حمایت گردد و خرید قراردادی، خرید تضمینی و قوانینی ازایندست در دستورکار قرار داده شود. خوشبختانه خرید تضمینی اکنون مصوب و بهعنوان قانون به دولت سیزدهم ابلاغشده است؛ ثبت و طرح این قانون به سبب آن بود که در شرایط بغرنج و حساس دولت پایکار آید و از کشاورزان حمایت کند. بیشک حمایت از کشاورز مشکلات تولید را حل خواهد کرد. وی بابیان اینکه عدمحمایت از کشاورزان، انگیزه تولیدشان را سلب خواهد کرد، افزود: مادامیکه از کشاورز حمایت نگردد، انگیزه او برای تولید کاهش پیدا خواهد کرد. به طورحتم کاهش انگیزه کشاورز به معنای کاهش میزان تولید در سالهای آتی خواهد بود.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی امر دشوار است و به همین خاطر نیاز است که از تولیدکنندگان داخلی در تمامی بخشها حمایت داشت. اگر از محصولات کشاورزی و تولیدکنندگان حمایت نکنیم، انگیزهشان کاهش پیدا خواهد کرد و بهموجب کاهش انگیزه محصول تولیدیشان نایاب خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه نبود حمایت موجب افزایش واردات محصولات کشاورزی خواهد شد، همچنین خاطرنشان کرد: نایاب شدن محصولات کشاورزی داخلی به معنای ایجاد جبر برای واردات محصولات موردنیاز است. واردات محصولات منابع کشور را صرف خواهد کرد و سود را عاید کشاورزان هندی و پاکستانی خارجی کرد. ضرورت دارد تا اولویتمان همواره حمایت از تولیدکننده و تأمین امنیت غذایی باشد.
او با اشاره نسبت به لزوم تأمین امنیت غذایی و توجه به تقویت تولید متذکر شد: امنیت غذایی هنگامی مقرر خواهد شد که کشاورز احساس امنیت و آرامش داشته باشد. شایانذکر است تا بگوییم که لازمه تولید از سوی کشاورز، فراهم بودن ساختارها و احساس ضمانت برای خرید محصول است. کشاورز باید بداند که محصول وی روی دست او باقی نمیماند و از سوی دولت خریداری میگردد. نماینده مردم کرمانشاه در مجلس یازدهم با تأکید بر ضرورت اجرای قانون خرید تضمینی همچنین ادامه داد: خرید تضمینی محصولاتی همچون گندم، برنج، خرما، چغندر، پنبه، دانههای روغنی و… تفاوتی ندارد و مطابق قانون تولید کلیه این محصولات میبایست حمایت گردد. وی بابیان اینکه فعالیت کشاورزان و شالیکاران کشور میبایست صرفه اقتصادی داشته باشد، یادآور شد: عدمحمایت، کشاورز را متضرر خواهد کرد و موجب فقر، کاهش تولید و درنتیجه به خطر افتادن امنیت غذایی خواهد شد.
رشیدی در پایان این گفتوگو با تأکید براینکه باید همواره اولویتمان خرید و حمایت از محصولات داخلی باشد، بیان داشت: اهمیت امنیت غذایی کمتر از امنیت دفاعی نیست. بنابراین باید همواره از کشاورز داخلی حمایت کنیم ولو آنکه قیمت محصول داخلی از قیمت محصول خارجی بیشتر باشد. نباید کشاورز از جیب خود به ملت یارانه پرداخت کند؛ همواره ضرورت دارد تا تولید برای کشاورز سودآور باشد و توجیه اقتصادی داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.