دولت انگلیس متهم مرگ هزاران نفر است
محمد مهرعلی
تعداد تلفات کرونایی در انگلیس رکورد زده است. بر اساس آخرین گزارشها، انگلیس با ثبت بیش از ۶۰ هزار مرگومیر ناشی از ویروس کرونا رکورد بیشترین تلفات ناشی از این ویروس را در قاره اروپا شکسته است. این میزان از تلفات که در اروپا بیسابقه بوده است موجب شد انگلیس به اولین کشور در این قاره تبدیل شود که چنین آمار تلفاتی را به ثبت میرساند.در میان ۲۰ کشوری که در جهان سختترین ضربه را از ویروس کرونا متحمل شدهاند، انگلیس ازلحاظ میزان تلفات در رتبه سوم قرار دارد.
در چنین شرایطی دولت بوریس جانسون در لندن، مجوز استفاده از واکسن ساختهشده توسط شرکت آمریکایی «فایزر» و شریک آلمانیاش، «بیونتک» را صادر کره است.لندن با این تصمیم نخستین کشور غربی لقب گرفت که قبل از سایر کشورهای اروپایی و آمریکا استفاده از این واکسن را برای پیشگیری از شیوع «کووید۱۹» مجاز اعلام کرد.با همه این اوصاف، نمیتوان بهسادگی از اتهام دولت انگلیس در مرگ هزاران نفر از شهروندان این کشور گذشت. بوریس جانسون، طی ماههای نخست شیوع کرونا در انگلیس، با لجاجتی خاص، از تعطیلی حداقلی اماکن عمومی و ادارات جلوگیری کرد. او معتقد بود که میتوان با تکیه بر استراتژی «ایمنی جمعی«، ویروس کرونا را شکست داد. هزینه این رویکرد دولت انگلیس، رسیدن این کشور به نقطه فعلی است!
بسیاری از تحلیلگران و متخصصین مسائل پزشکی و درمانی در انگلیس، دولت بوریس جانسون را متهم ردیف اول این ماجرا میدانند. نخستوزیر انگلیس با تقلید از عملکرد ترامپ در روزهای ابتدایی شیوع کرونا، این ویروس را مورد تمسخر قرار داد و حتی برخلاف توصیههای بهداشتی و پزشکی، با همه دست میداد و توجهی نسبت به تعطیلی جلسات پرجمعیت نداشت. حتی جانسون در دستورالعملی که موردانتقاد سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت، استراتژی«فاصلهگذاری اجتماعی» را رد کرد و در مقابل استراتژی «ایمنی جمعی» را در دستور کار قرار داد. جانسون معتقد بود که با ابتلای حداقل ۷۰ درصد از افراد ، جامعه در قبال ویروس کرونا مصون خواهد شد و البته دهها هزار نفر نیز جان خود را از دست خواهند داد! بنابراین، دولت انگلیس حتی حاضر نشد در روزهای نخست شیوع ویروس، اماکن عمومی، رستورانها و مسابقات ورزشی و مراکز آموزشی را تعطیل کند. دولت انگلیس زمانی از این رویکرد خطرناک عقبنشینی کرد که بسیاری از افراد به کرونا مبتلا شده بودند.
اکنون، حتی اگر تزریق فراگیر واکسن ساختهشده توسط«فایزر-بیون تک» ویروس کرونا را در انگلیس مهار کند، دولت انگلیس بازهم باید پاسخگوی عملکرد جبرانناپذیر خود طی ماههای اولیه شیوع کرونا در این کشور باشد. در آن زمان، سازمان بهداشت جهانی به انگلیس هشدار داده بود که اصرار بر استراتژی خطرناک ایمنی جمعی و سرباززدن از اعمال محدودیتهای اجتماعی و عمومی در این کشور، چه عواقب و تبعات سختی برای شهروندان و خصوصا افراد سالخورده در پی خواهد داشت.بااینحال نخستوزیر انگلیس توجهی نسبت به این موضوع نکرد. بر اثر اصرار دولت لندن بر استراتژی ایمنی جمعی و پرهیز آن از بهکارگیری استراتژی اعمال محدودیتهای اجتماعی، هزاران نفر ازجمله دهها پزشک و متخصص در انگلیس جان خود را از دست دادند و بسیاری از خانههای سالمندان در این کشور، به خانه ارواح تبدیل شد! موضوعی که قطعا بسیاری از بازماندگان انگلیسی از کنار آن عبور نخواهند کرد!
انگلیس , تلفات کرونایی , ویروس , ویروس کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.