دولت، جدا افتاده از واقعیت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 46944
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 20 تیر 1400 - 6:43 |
اظهارات اخیر رئیس‌جمهور در مورد مدیریت کرونا بررسی شد

دولت، جدا افتاده از واقعیت

کشورمان به یک کشور موج‌خیز ویروس کرونا تبدیل‌شده و با وجود رسیدن به پیک پنجم همه‌گیری کرونا، مسئولان درس عبرت نگرفته‌اند. اکنون بیش از یک سال از شیوع این ویروس می‌گذرد و در بسیاری از کشورها ازجمله چین این بیماری به صورت کامل کنترل شده است.
دولت، جدا افتاده از واقعیت

حانیه مسجودی
کشورمان به یک کشور موج‌خیز ویروس کرونا تبدیل‌شده و با وجود رسیدن به پیک پنجم همه‌گیری کرونا، مسئولان درس عبرت نگرفته‌اند. اکنون بیش از یک سال از شیوع این ویروس می‌گذرد و در بسیاری از کشورها ازجمله چین این بیماری به صورت کامل کنترل شده است. هرچند کشورهای زیادی هنوز نتوانسته‌اند آن را ریشه‌کن کنند، اما آن طور که به نظر می‌رسد دولت‌مردان نتوانسته‌اند مدیریت کرونایی را به خوبی انجام دهند. نکته‌ای که این روزها به آن نقد وارد می‌شود استفاده از فرصت‌هایی است که کرونا فروکش کرده است. صاحب‌نظران معتقدند دولت‌مردان باید سرعت واکسیناسیون را افزایش دهند و پروتکل‌های بهداشتی را در کنار واکسیناسیون افزایش دهند درغیراین صورت کرونا همچنان مهمان ناخوانده کشور باقی خواهد ماند. 
در همین شرایط رئیس‌جمهور صبح روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شرایط نامناسب‌تری نسبت به هفته‌های گذشته داریم و بیماران کرونایی سرپایی افزایش‌یافته و علامتی برای افزایش بستری‌ها و خدای ناکرده فوتی‌ها است. یکی از نکات مثبت این است که درجایی که ویروس هندی آمده فاصله ابتلا تا بستری و از بستری به فوت افزایش‌یافته است. 
روحانی تأکید کرد: تلاش زیادی شد که از گسترش ویروس‌های انگلیسی و هندی به مناطق مرکزی کشور جلوگیری شود، اما با وجود توفیق نسبی در تأخیر، ویروس‌های جدید در استان‌های مختلف شیوع یافته است.
رئیس‌جمهور بابیان اینکه پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی باید در شهرهای قرمز و نارنجی به‌طور کامل اجرا شود و نظارت‌ها و پایش‌ها در این زمینه نیز باید با دقت در دستور کار باشد، اظهار داشت: تسامح در مراعات نکات بهداشتی، تعلل در اجرای دستورالعمل‌ها و اعمال نظارت‌ها، تجمع‌های غیرمجاز و ترددهای غیرضروری شرایط را در مورد این بیماری بدتر می‌کند و باید با آن به صورت جدی مقابله شود.
روحانی: این آمادگی وجود دارد که روزانه تا ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند
روحانی بابیان اینکه از امروز بیش از هفته‌های گذشته روند تزریق واکسن سرعت گرفته است، اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد که روزانه تا ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند و این می‌تواند نسبت به بیماری مصونیت بیشتری ایجاد کند و همچنین امید زیادی در بین مردم ایجاد کرده و خطر مرگ‌ومیر را کاهش دهد. حدود ۴۰ میلیون نفر باید واکسینه شوند تا زنجیره ابتلا به بیماری کرونا در کشور قطع شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به برطرف شدن مشکلات موجود درروند تولید واکسن داخلی و تهیه واکسن خارجی، اظهار داشت: امروز با اقدامات انجام‌شده، شرایط به نسبت مناسبی در این زمینه به وجود آمده است و در هفته‌های آینده با شرایط بهتری نیز کارها را به پیش خواهیم برد.
روحانی با تأکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مناطق قرمز و نارنجی و لزوم نظارت بر این موضوع، تصریح کرد: رعایت موارد بهداشتی در تالارهای پذیرایی، سالن‌های سینما، پاساژها و مراکز خرید سرپوشیده، استخرها، شهربازی‌ها، باشگاه‌های بدن‌سازی، رستوران‌ها و همچنین نمایشگاه‌های عمومی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این موضوع به عنوان مصوبه ستاد بایستی با نظارت‌های دقیق مورد رعایت قرار بگیرد. تا از خطر شیوع بیشتر ویروس جلوگیری شود.
رئیس‌جمهور گفت: هنوز این پیک پنجم سراسری نیست و می‌‌توان جلوی آن را گرفت، البته باید دستورالعمل‌ها بیشتر رعایت شود. ما جلوی پروازهای هند و بسیاری از کشورها را گرفته‌ایم.
وی تصریح کرد: از اسفند سال ۹۸ مدارس و دانشگاه‌های ما تعطیل شد و ارتباطات آموزشی از طریق فضای مجازی بوده است. ما باید خودمان را برای بازگشایی مدارس سریع‌تر آماده کنیم. خیلی از کشورها حتی مدارس را تعطیل نکردند زیرا تقریبا افراد ۱۸ سال به پایین کمتر بیماری را می‌گیرند.
روحانی بیان داشت: فقط ۵ درصد افراد زیر ۱۸ سال کرونا می‌گیرند. مدارس عامل انتقال کرونا نیستند و در مدرسه نباید از انتشار ویروس نگران باشیم. باید دانشجویان و اساتید واکسینه شوند تا دانشگاه هر چه سریع‌تر بازگشایی شود.
روحانی: برخی حرف‌ها در تریبون‌ها و فضای مجازی گفته می‌شود که صحت ندارد
رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخی حرف‌ها در تریبون‌ها و فضای مجازی گفته می‌شود و بعدا هم رسانه‌های بیگانه و ضد ایران شروع می‌کنند به بزرگ کردن و منتشر کردن آن. چند نکته بود که بعد از بررسی‌ها مشخص شد این حرف‌ها دروغ و کذب است. مثلا شایعه کردند فلان استان دیگر تخت وجود ندارد و حتی فیلمی را منتشر کردند که یک نفر در بیابان زیر درخت که پلاسی پهن‌شده بیمار است و سرمش روی درخت نصب‌شده است. این‌ها بازی‌های تبلیغاتی است.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت به صراحت اعلام کردند که در همان استان تخت‌های خالی وجود دارد. در هفته قبل هم که با رئیس دانشگاه و استاندار صحبت کردیم چنین مشکلی وجود نداشت. طبیعی است که وقتی در یک استانی بیماری شیوع پیدا می‌کند نگرانی وجود دارد اما غیرواقعی نباید حرف بزنیم، مخصوصا آدمی که مسئولیت دارد باید خیلی حرف‌هایش دقیق‌تر  باشد. 
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: گفتند در فلان جا که برق رفت بیماران به مشکل خوردند و دستگاه‌های تنفسی از کار افتاد که امروز در جلسه به صراحت از طرف مسئولان گفته شد که دروغ و کذب محض است همه بیمارستان‌های ما دارای ژنراتورهای اضطراری هستند و اگر برق برود مشکلی پیش نمی‌آید و هیچ کجا مشکلی پیش نیامد. با یک داستانی که دروغ محض است، شایعه درست می‌کنند و مردم را نگران می‌کنند و ذهن مردم خراب می‌شود و رعب و وحشت ایجاد می‌شود و حالت یاس به مردم دست می‌دهد.
رئیس‌جمهور به جای تلاش برای نپذیرفتن شرایط پیش‌آمده با مردم صادق باشد!
نکته قابل تأملی که از صحبت‌های رئیس‌جمهور به نظر می‌رسد، نپذیرفتن مسئولیت اوج‌گیری مجدد ویروس کرونا است. گویا همه‌گیری این ویروس دغدغه دولت نیست. آن طور که پیداست صحبت‌های رئیس‌جمهور با عملکردش متفاوت است و شرایطی را که شرح می‌دهد مرتبط با استان‌های کشور نیست. در ابتدای پیک پنجم مسئولان امر اذعان کردند که به دولت‌مردان هشدار داده‌اند برای جلوگیری از ورود کرونای دلتا مرزهای شرقی را محدود کنید. اما هیچ‌کس توجهی نکرد.
رفتار و رویکردهای دولت مهر تأییدی بر سیاست نوشدارو بعد از مرگ سهراب است. البته که همه می‌دانیم شرایط بحرانی مختص کشور ما نیست و کشورها زیادی از دنیا هنوز نتوانسته‌اند تعداد زیادی از مردمشان را واکسینه کنند یا در مدیریت این ویروس موفق شوند اما مسئله‌ای که اذهان عمومی را آزار می‌دهد حرف و عمل متفاوت مسئولان است. شب جمعه بود که وزیر بهداشت آغاز واکسیناسیون روزانه ۵۰۰ هزار دُز از روز شنبه خبر داد، اما تا لحظه نگارش این گزارش، آمار حتی از ۱۰۰ هزار دُز نیز عبور نکرده است.
هرچند موج حملات و سوءاستفاده سودجویان در شرایط کرونایی کشور افزایش‌یافته است، اما بد نیست کمی شرایط را درک کنیم. رئیس‌جمهور در تلاش است شرایط را عادی جلوه دهد و درحالی‌که خودش از تمام مجامع و نشست‌ها و جلسات یا حضور بین مردم دوری می‌کند و در زمان قطعی برق، برق مناطقی که حضور دارد قطع نمی‌شود از لزوم رعایت پروتکل‌ها و همراهی مردم با دولت می‌گوید. اما مردم ما باوجوداینکه از شرایط و عملکرد دولت ناراضی هستند دوست دارند که مسئولان دولتی در این مدت باقی‌مانده از عمر کاریشان با آن‌ها صادق باشند و به جای عادی انگاری شرایط کمی واقعیت‌ها را ببینند.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای دولت، جدا افتاده از واقعیت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.