دریک سال گذشته دولت مقابل مجلس قرارگرفته بود
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» به عملکرد قوه مقننه در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: بهطورمعمول سال نخست تشکیل هر مجلسی فراز و نشیبها و تلاطمهای خاص خود را دارد و یک امر طبیعی است. اما در این دور از مجلس یازدهم شرایط متفاوت است زیرا ما با دولتی سرکار داشتیم و داریم که علاوه بر اینکه در وظایف ذاتی خودش نسبت به معیشت، گرانی و تورم و مشکلات اقتصادی بهشدت کوتاهی میکرد، حتی به مشکلات نیز اضافه کرد. از طرف دیگر سیاست خارجه نیز ما را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی عنوان کرد: دولت نیز در برخی موارد رو در روی مجلس قرار میگرفت. مجلس یازدهم که کارش را با نمایندههای انقلابی آغاز کرده بود با برخی از دولتمردانی روبهرو شده بود که سعی داشتند عطش و انگیزه مجلس را تحتالشعاع قرار دهد.
مالکی گفت: علیرغم اینها مجلس به خوبی در موضوعات کلان ورود کرد. درست است که نتوانست در موارد کمی نتیجه بگیرد اما در برخی موارد نتیجه خوبی حاصل شد. بهطور مثال با تصویب قانون اقدام متقابل برای لغو تحریمها، آمریکاییها را به چالش کشاندیم و دستگاههای سیاسی را موظف کردیم بر اساس قانون مجلس عمل کنند و این اقدام مجلس اعتبار جدی به دستگاه دیپلماسی داد. حتی نحوه مذاکره را نیز مشخص کرد اما هنوز نقاط ضعفی در مذاکرات وین مشاهده میشود.
دریک سال گذشته فشار بر رئیس مجلس مضاعف بود
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد که در یک سال گذشته فشار بر رئیس مجلس و شخص او مضاعف بود. اما با صبر و حوصله و متانتی که از خود نشان داد اجازه نداد مجلس تحت تأثیر احساسات و هیجانات قرار گیرد و این نقطه قوت قالیباف بود.
مالکی بیان میکند: از طرف دیگر توجه به مناطق محروم نیز از اقدامات خوب مجلس بود. مجلس در سال نخست نگاه ویژهای به سیستان و بلوچستان داشت و اعتبارات خوبی برای این استان اندیشیده شد.
وی افزود: یکی دیگر از کارهایی که مجلس انجام داد، سعی در رفع تحریمهای خودساخته داخلی بود. ما دو نوع تحریم داریم. نخست تحریمهای آمریکاست و تحریم دوم، خود تحریمی توسط مسئولان و دستگاههای مربوطه است. اکنون ما در تمام زمینهها شاهد خودتحریمی هستیم.
نماینده مجلس گفت: شاهد هستیم که قیمت بسیاری از کالاها ۱۰ برابر شده است. اما این موارد به تحریم آمریکا ربطی ندارد. ما در مجلس بررسی کردهایم و متوجه شدیم که بیشتر گلوگاههای تجاری کشور قفل هستند. قفل شدن آنها نیز توسط دستگاههای دولتی صورت گرفته است. پیشتر نیز به معاون اول رئیسجمهور گفتم اگر بخواهیم گلوگاهی را در مرزهای کردستان یا جنوب کشور باز کنیم باید ۱۶ دستگاه تشکیلاتی نظر دهند و تمام آنها نیز علیه یکدیگر هستند. اما مجلس پیگیر رفع این خودتحریمی هاست.
مالکی در انتها تأکید کرد: ما معتقد هستیم که سال دوم و سوم اوج کار مجلس شورای اسلامی است و در جهت رفع مشکلات معیشتی و تغییر ساختار بانک مرکزی و بانکها تلاش خواهیم کرد. میتوان گفت که بیشترین ضربات اقتصادی و فشار و فساد از همین ناحیه متوجه کشور میشود. لذا بررسی و رسیدگی به آنها در دستور کار مجلس قرار دارد.
دولت , فداحسین ملکی , مجلس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.