درمان زخم‌های معیشت‌ با تغییر ریل اقتصادی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 56612
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 28 آذر 1400 - 6:48 |
وعده‌های اقتصادی و معیشتی دولت بررسی شد

درمان زخم‌های معیشت‌ با تغییر ریل اقتصادی

هفت ماه از آن روزی می‌گذرد که سید ابراهیم رئیسی با گفتن جمله «قرار نبود که از درد مردم بی‌خبر باشیم»، پای به وادی پرمسئولیت انتخابات گذاشت و اعلام کرد «اینک ماییم و رنج‌ها و امیدهای مشترکمان. رنجی از جنس زخم‌های دردآور معیشتی و اقتصادی بر پیکره اعتماد عمومی و امیدی متکی بر منابع سرشار انسانی و فکری و مادی که چشم‌انتظار مدیریتی توانمند و متکی به مردم برای رسیدن به ایرانی قوی برای همه است.»
درمان زخم‌های معیشت‌ با تغییر ریل اقتصادی

گروه سیاسی
هفت ماه از آن روزی می‌گذرد که سید ابراهیم رئیسی با گفتن جمله «قرار نبود که از درد مردم بی‌خبر باشیم»، پای به وادی پرمسئولیت انتخابات گذاشت و اعلام کرد «اینک ماییم و رنج‌ها و امیدهای مشترکمان. رنجی از جنس زخم‌های دردآور معیشتی و اقتصادی بر پیکره اعتماد عمومی و امیدی متکی بر منابع سرشار انسانی و فکری و مادی که چشم‌انتظار مدیریتی توانمند و متکی به مردم برای رسیدن به ایرانی قوی برای همه است.» حال هرچه عمر دولت مردمی زیادتر می‌شود به همان نسبت انتظارات و توقع‌ها هم افزایش پیدا می‌کند و مردم منتظر هستند مشکلات ناشی از «انبوه بدهی‌های دولتی، رشد سرسام‌آور نقدینگی، نظام بانکی غیر مولد، تورم کمرشکن، به‌هم‌ریختگی بازار مسکن و خودرو، مشکلات کارگران قراردادی و شرکتی، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل‌شده، بیکاری جوانان تحصیل‌کرده، تبعیض آزاردهنده در حقوق و دستمزد و هزاران زخم مزمن دیگر» که به گفته رئیسی در همان بیانیه انتخاباتی تنها گوشه‌ای از این دردهای مردم است، حل شود و به‌حق نیز معتقدند به‌اندازه کافی برای حل مشکلات صبر کرده‌اند و باید هرچه زودتر شاهد چیدن میوه شیرین این صبر باشند؛ آن هم در دولتی که اعتقاد به کار جهادی دارد و معتقد است وضع موجود اداری و اقتصادی کشور نه با ارزش‌های انقلاب و نه با انتظارات جمهور و نه با امکانات و توانایی‌های موجود سازگار نیست و دولت برای علاج این درد مشترک، باید عمیقاً معتقد به تحول و تغییر اساسی ریل اداره امور اجرایی کشور به نفع مردم باشد تا در آینده‌ای نزدیک، تلخ‌کامی‌های ناشی از بی‌عدالتی، خمودگی و حاشیه‌سازی را به طعم شیرین و خواستنیِ احساس اجرای عدالت مبدل گرداند.
جهت‌گیری دولت سیزدهم طی چند ماه گذشته که زمام امور اجرایی کشور را به دست گرفته است، حرکت به سمت کاهش رنج مردم است به‌منظور تحقق این مهم درصدد اصلاح روندها و ساختارهاست به‌طوری طبق گفته مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشورمان، از زمانی که دولت سیزدهم آغاز به کار کرده به‌هیچ‌عنوان خلق پول نکرده و این روند موجب کاهش نرخ تورم نقطه‌ای در مهر و آبان شده است؛ بودجه سال آینده بر اساس منابع پایدار و بدون کسری بسته شده و مجلس هم از این سیاست دولت حمایت کرد. وقتی بدون داشتن منبع دولتی حقوق ۲۰ درصد افزایش می‌یابد در اصل با خلق پول، دست در جیب محرومان جامعه کرده و آن‌ها باید هزینه این تصمیم را بپردازند؛ یعنی یک‌میلیون به حقوق افراد اضافه شده، ولی در قبال آن با تورم، سه میلیون دیگر از جیبش برداشته شده است. دولت سیزدهم با ایجاد ثبات و رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم قدرت خرید مردم را افزایش می‌دهد.
همان‌طور که احمد وحیدی، وزیر کشور گفته است، کشور چاره‌ای جز تغییر ریل اقتصادی ندارد و دولت سعی دارد با ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری استانی علاوه بر رشد اقتصادی به مقوله عدالت بر اساس سند آمایش سرزمین تمرکز کند. وحیدی در حالی از «تغییر ریل اقتصادی» سخن گفته که این تغییر نیازمند پیوست رسانه‌ای قوی و در جریان گذاشتن مردم در امور تغییرات است تا مگس‌های وابسته به سرویس‌های جاسوسی نتوانند روی زخم‌های مشکلات معیشت بنشینند.
نکته مهمی که نباید از آن غافل شد اینکه دولت باید نسبت به اقناع افکار عمومی تلاش کند و اجازه ندهد مردم به‌صورت غیرمنتظره و ناگهانی شاهد افزایش قیمت اقلام باشند چه آنکه این رویه غلط در گذشته منجر به خلق حوادث تلخ بنزینی شد و همچنان آثار آن وجود دارد به‌طوری‌که همان مگس‌های وابسته به سرویس‌های جاسوسی هنوز روی این زخم چنبره زده‌اند و بدون اشاره به رفتارهای ظالمانه اقتصادی غرب در قبال مردم کشورمان، به دنبال بهره‌برداری سیاسی هستند و این روند  به یک رویه جنون‌آمیز برای آن‌ها تبدیل شده است.
دولت مردمی برای فائق آمدن به مشکلات و کوتاه کردن دست چنین مگس‌هایی، راهی جز اقدام و عمل ندارد و باید هرچه سریع در عمل نشان دهد مشکلات مردم قابل‌رفع است و با کار جهادی می‌شود آن‌ها را رفع کرد. البته دولت چنین عزم و جهت‌گیری دارد و معتقد است «ما می‌توانیم» اما مهم آن است که راهبرد هرچه سریع عملیاتی شود و مردم آثار آن را ببینند. اینکه دولت از طرح تحول اقتصادی سخن گفته و بنا دارد به سمت اصلاح قیمت‌ها حرکت کند، نشانه خوبی برای امیدواری است اما منوط به نتیجه عینی بوده و باید فارغ از شعارزدگی‌های دولت قبل به آن‌ها جامه عمل پوشانده شود. اینکه گفته شود زمین سوخته تحویل گرفتیم توجیه قابل قبولی برای تعلل در تغییر و بهبود وضع معیشتی مردم نیست چراکه مسئولان فعلی از وضعیت کشور خبر داشتند و اگر توانایی حل مشکلات را در کوتاه‌مدت نداشتند نباید پا در وادی خطیر مسئولیت اجرایی می‌گذاشتند.
به‌هرروی دولت جدید باید گام محکمی بردارد؛ رهبر حکیم انقلاب ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ در بیاناتشان در یک سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید قربان فرمودند «من راجع به آینده هم یک جمله‌ای عرض بکنم. به نظر من برای تأمین آینده احتیاج داریم به صبر و ثبات؛ بایستی گاممان را محکم کنیم؛ رَبَّنَا اغفِر لَنا ذُنوبَنا وَ إِسرافَنا فی أَمرِنا وَ ثَبِّت أَقدامَنا؛ (۱) یکی از چیزهایی که در دعا خواسته شده، همین است که قدم‌هایمان ثابت باشد؛ صبر و ثبات قدم
 لازم است؛ که البتّه مردم هم خوشبختانه مردم صبوری هستند؛ ما این را تجربه کرده‌ایم، می دانیم که به خاطر ایمان مذهبی‌ای که دارند، به خاطر اعتمادی که به‌نظام و کشور و جمهوری اسلامی دارند، ثبات مردم انصافاً ثبات خوبی است؛ مسئولین هم باید با کار جهادی، صبر و ثبات خودشان را نشان بدهند؛ یعنی کار جهادی به نظر من بسیار لازم است؛ تردید، نگرانی، آیا می‌شود، آیا نمی‌شود، بکنیم، نکنیم، این‌ها خیلی مضر است؛ مسئولین به این‌ها باید توجّه کنند.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای درمان زخم‌های معیشت‌ با تغییر ریل اقتصادی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.