منوی سایت
خیز کاخ سفید برای اعلام حکومتنظامی در آمریکا
گروه بینالملل
رئیسجمهور آمریکا به دنبال راهکارهایی جدید برای بقا در قدرت است. او اکنون به دنبال اعلام حکومتنظامی و وضعیت ویژه در آمریکاست تا از این طریق بتواند اکثریت جمهوریخواهان در سنا را مجاب به ماندن خود در کاخ سفید نماید. رئیسجمهور آمریکا بهرغم تأيید پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری این کشور توسط مجمع گزینندگان (الکترال کالج) و اذعان قانونگذاران ارشد کنگره از قبیل رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای این کشور، همچنان اصرار دارد که او در انتخابات پیروز شده و دموکراتها دست به تقلب گسترده و سرقت انتخابات زدهاند.بنابر گزارشها، مسئولان ارشد دولت آمریکا بهصورت فزایندهای نگران هستند که دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور از قدرت دولتی سوءاستفاده کند تا نتیجه انتخابات ریاستجمهوری را تغییر دهد.پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از چند مقام ارشد آمریکایی نوشت: «ترامپ زمان بسیار زیادی را باکسانی میگذرا ند که به نظریهپرداز توطئه و شکاک بودن مشهور هستند و به سوءاستفاده آشکار از قدرت، تشویق میکنند».
هشدار بولتون به ترامپ
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در مصاحبه با شبکه CNN به گزارشهايی در خصوص برگزاری جلسه میان ترامپ و دستیارانش با حضور «مایکل فلین» و پیشنهاد فلین به رئیسجمهور آمریکا درباره استفاده از حکومتنظامی بهمنظور تغییر نتیجه انتخابات، واکنش نشان داد.
بولتون گفت: این منزجرکننده است. جور دیگری نمیشود آن را توصیف کرد، باورکردنی نیست. قطعا بیسابقه است. فکر میکنم مهم است که بدانیم این فقط یک روز (عادی) دیگر در دفتر بیضی (دفتر ترامپ) بوده است. اين نظریه وجود دارد که هر چه به بیستم ژانویه (مراسم تحلیف بایدن و پایان دوره ترامپ) نزدیک میشویم، وی بدتر میشود، اما اینطور نیست این همان رفتاری است که بارها از سوی او تکرار شده است.بولتون در ادامه درباره پیشنهاد بردن امکانات نظامی به ایالتهای کلیدی و برگزاری مجدد انتخابات گفت: ببینید بین ناکارآمدی و شرارت تفاوت وجود دارد و درباره ترامپ این بیکفایتی است زیرا او برای این کار مناسب نیست. فکر نمیکنم او تا حالا قانون اساسی را خوانده باشد؛ اگر هم خوانده پس بهوضوح متوجه آن نیست و اگر متوجه هم شده، پس فراموش کرده به همین خاطر است بارها مشاورانش مجبور شدهاند مانع او شوند و کنترلش کنند.
او در پایان گفت: پیشنهاد میکنم ازآنجاکه تعداد زیادی از اعضای کنگره به خصوص جمهوریخواهان در کاپیتال هیل (ساختمان کنگره) حضور دارند، شب خوبی خواهد بود که درباره قانون اساسی و اینكه چرا رئیسجمهور نمیتواند حکومتنظامی برقرار کند به صحبت بپردازند.
ترامپ برای ایجاد حکومتنظامی، مصمم است
این انتقادات و انتقادات مشابه، منجر به عقبگرد ترامپ از تصمیم خود مبنی بر اعلام حکومتنظامی در ایالاتمتحده نشده است. شبکه «الجزیره» اخیرا به نقل از شبکه CNN گزارش داد: «ترامپ در جلسهای با تعدادی از مشاوران و متحدان خود، مسئله اعلام حکومتنظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است».روزنامه «نیویورکتایمز» نیز نوشت ، دو منبع مطلع میگویند كه ترامپ با تیم خود درباره انتصاب «سیدنی پاول» وکیل پیشین خود بهعنوان «مشاور ویژه» برای بررسی تقلب انتخاباتی صحبت کرده است. این دو منبع توضیح دادند که بیشتر مشاوران ترامپ ازجمله «رودی جولیانی» وکیل شخصی وی با این ایده مخالفت کردند و هنوز مشخص نیست که رئیسجمهور آمریکا این ایده را اجرایی کند.بر اساس این گزارش، ایده ترامپ برای انتخاب پاول در این سمت، حلقه اطرافیان او را شوکه کرده زیرا پاول بارها به نادرستی و بدون ارائه مدرک، ادعای وقوع تقلب در انتخابات را داشته و تمام شکایتهایی که به دادگاه ارائه داده، به دلیل نداشتن ادله کافی رد شده است.
چه کسی پیشنهاد جنجالی اخیر را به ترامپ داده است؟
پیشتر مایکل فلین، مشاور امنیت ملی پیشین رئیسجمهور آمریکا گفته بود: باید با استقرار ارتش انتخابات ریاست جمهوری را دوباره برگزار کرد.
فلین در مصاحبه با رسانه افراطی «نیوز مکس» گفت: «امکان ندارد که بتوانیم [با این نتیجه انتخابات] بهعنوان یک ملت پیشرفت کنیم. [ترامپ] باید فورا دستور دهد تمام این ماشینها [رأیگیری] را مصادره کنند. اگر او (ترامپ) بخواهد، میتواند در ایالتهای چرخشی از تواناییهای نظامی استفاده کند و آنها را در این ایالات مستقر کرده و بهطور اساسی انتخابات را در هر یک از آنها مجددا برگزار کند».فلین در ادامه گفت: «منظورم این است که این کار بیسابقه نیست. برخی طوری درباره حکومتنظامی صحبت میکنند که گویی تاکنون اصلا این کار انجامنشده است. تاکنون ۶۴ بار حکومتنظامی داشتهایم. ما روندی در قانون اساسی داریم. بهروشنی دراینباره روندی در قانون اساسی داریم. باید آن را دنبال کرد».
حمله برنی سندرز به کاخ سفید
«برنی سندرز»، سناتور دموکرات ایالت ورمونت در مصاحبهای با یک برنامه رادیویی بهشدت از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا انتقاد کرد و وی را «اقتدارگرا» خواند.به نوشته پایگاه روزنامه «هافینگتون پست»، سندرز در پاسخ به این پرسش که آیا اغراق نیست گفته شود که ترامپ فاشیست است؟ گفت: «اغراق نیست بگوییم که دونالد ترامپ یک اقتدارگرا است که به دموکراسی اعتقادی ندارد».برنی سندرز که یکی از منتقدان سرسخت دونالد ترامپ است به تعداد آرایی که وی باوجوداین مسئله در انتخابات کسب کرده اشاره کرد و بخشی از دلیل آن را عملکرد حزب دموکرات دانست.سندرز در این خصوص گفت: «سیاستمدارانی که مخالف ترامپ هستند باید بپرسند که چرا رئیسجمهور بااینوجود بیش از ۷۳ میلیون رأی را در انتخابات سوم نوامبر کسب کرد».وی افزود: «من مطمئن هستم که بسیاری از همکاران دموکراتم با من موافق نیستند، اما این [تعداد رأی ترامپ] تصویری از حزب دموکرات را نشان میدهد، زیرا من فکر میکنم اگر شما با بسیاری از آنان (یعنی) مردم طبقه کارگری که به ترامپ رأی دادند صحبت کنید، آنها خواهند گفت: البته که ما میدانیم ترامپ دروغگو است، اما حداقل این کار یا آن کار را انجام میدهد، کاری که دموکراتها انجام نمیدهند.»سناتور ایالت ورمونت در ادامه با لحنی انتقادآمیز از همحزبیهای خود خواست که مردم مختلف آمریکا را در کنار یکدیگر بیاورند و این مردم را متقاعد کنند که از دولتی حمایت کنند که منافع کشور را نمایان کند نه اینکه بارنگ پوست و محل تولد و دیگر جهتگیریها بین آنها اختلاف وجود داشته باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.