خودکفایی گندم مقدمه صادرات است
مطابق با گزارشات رسمی، خرید تضمینی گندم درسال جاری ۱۰ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۹۱۴ تن اعلامشده است. این در حالی است که کل خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴/۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷/۵ میلیون تن بوده است. گفتنی است که در سال گذشته ایران بزرگترین واردکننده گندم از روسیه بود و درسال جاری با کاهش میزان واردات به جایگاه سوم نزول کرده است.
براساس آمارها میزان واردات ایران در فاصله ماههای جولای تا سپتامبر ۱/۸ میلیون تن گندم برآورد میگردد که کاهش قابلتوجه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است. به باور کارشناسان حوزه کشاورزی افزایش تولید و خودکفایی در گندم نان موجب شده تا جایگاه ایران در بازارهای جهانی بهبود پیدا کند و موقعیت ایران را در میان کشورها برای چانهزنیهای سیاسی تحکیم بخشد چراکه در شرایط فعلی صادرات محصولات اساسی دنیا کاهشیافته و اغلب درصدد آناند تا محصولات تولیدی خود را در انبارها برای روزهای مبادا ذخیره کنند.
ازاینرو افزایش تولید گندم امری حائز اهمیت و دارای برکات سیاسی و اقتصادی ارزیابی میگردد. افزون براین به سبب شرایط پیشآمده میتوان به تقویت جایگاه صادراتی امیدوار بود و حیات کشاورزان را پرفروغتر از همیشه دید. شایانذکر است تا بگوییم که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تولید گندم در سال جاری ۲ میلیارد دلار برای کشور صرفهجویی ارزی خواهد داشت. باور فعالان و مسئولان ذیربط این است که با کشت متناوب کلزا و گندم، تولید گندم در سال آینده ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت و قابلیت خودکفایی برای سالهای آینده را رقم خواهد زد. در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با علیاکبر علیزاده، نماینده مردم دامغان وعضو کمیسیون کشاورزی و علیرضا نظری، نماینده مردم خمین و سخنگویکمیسیون کشاورزی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
علیرضا نظری، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:
توزیع عادلانه یارانهها امنیت غذایی را تضمین میکند
علیرضا نظری، نماینده مردم خمین و سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار«رسالت» به تشریح افزایش قابلتوجه خرید تضمینی گندم درسال جاری پرداخت و دراینباره اظهار داشت: طی چهارسالگذشته اتفاقات خوبی در حوزههای مختلف کشاورزی رقم خورده است؛ خوشبختانه در حوزه تولید و خرید گندم روبهجلو حرکت کرده و به موفقیتهای بزرگی نیز دستیافتهایم. افزون براین با اصلاح دو تبصره از قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی توانستیم قیمتهایی را که دولت با عنوان خرید تضمینی اعلام میدارد، حقیقی کنیم و موجب رضایتمندی مردم بهویژه کشاورزان شویم. وی با اشاره به فروش محصولات کشاورزی تولیدکنندگان به دولت افزود: رضایت تولیدکنندگان موجب تعامل بیشتر آنها در حوزه فروش محصولاتشان به دولت شد. فروش محصول تولیدی کشاورزان به دولت موجب شد تا خرید تضمینی گندم به میزان ۷/۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۰ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۹۱۴ تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یابد. نظری با تأکید بر بهبود جایگاه ایران در بازارهای جهانی تصریح کرد: افزایش خرید تضمینی گندم یک اقدام مثبت ارزیابی میگردد که بهواسطه اصلاح دو تبصره از سوی مجلس یازدهم عملیاتی شده و حال موجب افزایش تولید گندم و بهبود جایگاه ایران در بازارهای جهانی شده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مردمی سازی یارانه ها همچنین خاطرنشان کرد: طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها یکی از اصلاحات مؤثر اقتصادی بود که موجب تحکیم پایههای امنیت غذایی شد. بهموجب این امر گام بلندی در توسعه سیاستهای حمایتی از بخش کشاورزی برداشته شد.او در پایان این گفتوگو با تأکید بر لزوم استمرار افزایش خرید تضمینی و خودکفایی در تولید محصولات اساسی متذکر شد: امیدوارم به سبب اقدامات صورت گرفته، ارز کشور بهسوی تولیدات داخلی هدایت شود و آینده خوبی در حوزه تأمین و صادرات کالاهای استراتژیک که قوت غالب مردم کشور است، رقم بخورد.
علیاکبر علیزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:
خودکفایی و تأمین امنیتغذایی میتواند حضور کشور در بازارهای جهانی را پررنگ سازد
علیاکبر علیزاده، نماینده مردم دامغان و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تشریح افزایش تولید گندم و بهبود جایگاه ایران در بازارهای جهانی به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: به لحاظ وضعیت زمین، آب، علم و دانش دارای ظرفیت خودکفایی میباشیم و افزون بر خودکفایی میتوانیم در زمره صادرکنندگان برتر دنیا میباشیم. پیشتر موانعی در حوزه قیمتگذاری کالاهای اساسی کشاورزی وجود داشت که با بررسی و نشستهای شکلگرفته از سوی مجلس یازدهم و بهویژه کمیسیون کشاورزی، این موانع برطرف شد و جهش خرید تضمینی شکل گرفت. درحالیکه کل خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴/۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷/۵ میلیون تن بود توانستیم خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تن را برای سال زراعی ۱۴۰۲ رقم بزنیم.
افزایش میزان خرید تضمینی گندم بیانگر آن است که دارای فرمول افزایش تولید و خودکفایی میباشیم و میتوانیم این مهم را در حوزه تولید سایر محصولات اساسی نیز رقم بزنیم. وی در تشریح میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری افزود: افزایش میزان خرید تضمینی گندم اتمامحجتی با مسئولان بود تا بدانند که مردم و کشاورزان کشور همواره پابهرکاب و آمادهاند و دارای ظرفیتهای عظیم علمی و توان تولیدی بالا میباشند. جمهوری اسلامی ایران نیز در حوزه خاک و منابع غنی است و این میتواند امری مکمل باشد و بهبود جایگاه ایران در بازارهای جهانی را بیشازپیش رقم بزند. علیزاده برمی با تأکید بر لزوم تأمین امنیت غذایی تصریح کرد: یکی از مهمترین نیازهای هرکشور، موضوع امنیت غذایی است. امرمهمی که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال ۱۴۰۲ خود نیز نسبت به آن تأکید ویژه داشتند.
حالضرورت دارد تا تمام حواس خود را بهکارگیریم و موفقیت بهدستآمده را استمراربخشیم. نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم استمرار افزایش تولید گندم همچنین خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا افزایش تولید گندم و بهبود جایگاه ایران در بازارهای جهانی را حفظ کنیم و این موفقیت بهدستآمده را به سایر حوزهها همچون تولید جو، کلزا، سویا و … انتقال دهیم. فراموش نکنیم که کشوری قدرتمند است که توان تأمین امنیت غذایی بالا داشته باشد. سلاح و سرمایه باوجود اهمیت بسیار اما در جایگاههای بعدی قرار دارند. او در پایان این گفتوگو بابیان اینکه امنیت غذایی مهمترین رکن است، متذکر شد: خوشبختانه طی چندسال اخیر توانستیم به موفقیتهای بزرگی در حوزه امنیت غذایی دست پیدا کنیم، تلاشمان این است که این راه را باقدرت ادامه دهیم و نفوذ خود را در بازارهای جهانی بیشازپیش کنیم چراکه اقتدار غذایی میتواند موجب بهبود جایگاه کشور در بازارهای جهانی شود.
خرید تضمینی گندم
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.