خنثی‌سازی تحریم‌ها راهبرد بهارستان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 34223
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 06 آذر 1399 - 7:53 |
گزارشی از جهت‌گیری مجلس پیرو منویات اخیر رهبر انقلاب؛

خنثی‌سازی تحریم‌ها راهبرد بهارستان

دقیقا ۱۰ روز قبل از آنکه آمریکا از توافق موسوم به برجام خارج شود و راهبرد به‌اصطلاح «فشار حداکثری» علیه مردم ایران را در پسا برجام تشدید کند، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در جلسه‌ای با مسئولان سه قوه، بر ضرورت تشکیل «اتاق جنگ اقتصادی» تأکید کردند و فرمودند: رئیس‌جمهور و قوه‌ مجریه، مسئول «شورای هماهنگی اقتصادی قوا» هستند.
خنثی‌سازی تحریم‌ها راهبرد بهارستان

گروه سیاسی
دقیقا ۱۰ روز قبل از آنکه آمریکا از توافق موسوم به برجام خارج شود و راهبرد به‌اصطلاح «فشار حداکثری» علیه مردم ایران را در پسا برجام تشدید کند، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در جلسه‌ای با مسئولان سه قوه، بر ضرورت تشکیل «اتاق جنگ اقتصادی» تأکید کردند و فرمودند: رئیس‌جمهور و قوه‌ مجریه، مسئول «شورای هماهنگی اقتصادی قوا» هستند.
 ترکیب شورا
پیرو این تدبیر آینده‌نگرانه، «شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه»، با ترکیب ۱۲ نفره متشکل از رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر امور اقتصاد و دارایی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، رؤسای کمیسیون‌های «اقتصادی» و «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل شد.
 ۲۲۶ مصوبه
این شورا که تاکنون حدود ۵۰ جلسه برگزار کرده و ۲۲۶ طرح اقتصادی مصوب کرده است، روز سه‌شنبه ۴ آذر ۹۹ با ترکیب تقریباً متفاوتی در محضر رهبر حکیم انقلاب تشکیل جلسه داد چراکه علاوه بر حضور رؤسای قوای سه‌گانه، معاونان اول رؤسای قوای مجریه و قضائیه، رؤسای کمیسیون‌های «برنامه، بودجه و محاسبات» و «اقتصادی» مجلس، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، معاون اقتصادی و رئیس دفتر رئیس‌جمهور، رئیس‌کل بانک مرکزی و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز حضور داشتند.
 ضرورت داشتن همت
رهبر حکیم انقلاب در جلسه یادشده فرمودند: «هدف از برگزاری این جلسه، بیان راهکار‌های عملی است که در کوتاه‌مدت نتیجه دهد و تأثیر آن در زندگی مردم مشخص شود که البته لازمه اجرای این راهکار‌های عملی و تأثیرگذاری آن‌ها، همت جدی و تلاش پیگیر رؤسای قوا و مسئولان مرتبط با سه قوه در تشکیلات و سازمان‌های آن‌هاست.»
ایشان قبل از بیان راهکارها، دو نکته مهم را بیان کردند و افزودند: «کارشناسان برای مشکلات اقتصادی کشور راهکار‌های مشترکی دارند بنابراین مشکل، نداشتن یا ندانستن راهکار نیست بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هستیم.»
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تأکید بر اینکه برای علاج تحریم‌ها دو مسیر «خنثی‌سازی تحریم‌ها و غلبه بر آن‌ها» و «رفع تحریم» وجود دارد، افزودند: «البته ما مسیر رفع تحریم را یک‌بار امتحان و چند سال مذاکره کردیم، اما به نتیجه‌ای نرسید». ایشان با اشاره به مسیر غلبه بر تحریم‌ها و بی‌اثر کردن آن‌ها گفتند: «این مسیر ممکن است در ابتدای کار، سختی‌ها و مشکلاتی داشته باشد، اما خوش‌عاقبت است.»
 پیروی بهارستان از راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌ها
پیرو منویات رهبر انقلاب، محمدباقر قالیباف در نطق قبل از دستور جلسه علنی روز چهارشنبه ۵ آذر که هم‌زمان با روز بسیج بود،گفت: برای برداشتن بار مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، باید راهکاری متفاوت داشته باشیم، نشستن و دست‌روی‌دست گذاشتن تا زمان لغو خوش‌بینانه تحریم‌ها، راهکار کارگشا نیست؛ آنچه که باید برای رفع تحریم‌ها انجام شود و تلاشی که باید در عرصه دیپلماسی صورت گیرد، شرایط خود را دارد که پیش‌ازاین هم گفته شده است.
وی یادآور شد: امروز، راهکار اصلی ما خنثی‌سازی تحریم‌هاست که باید با همت و تلاش و شجاعت آن را به مرحله انجام برسانیم؛ برای عبور از تحریم‌ها باید تک‌تک مردم ایران را قوی کنیم و همان‌طور که رهبر انقلاب نیز فرمودند با بی‌اثر کردن تحریم‌هاست که می‌توان رفع تحریم‌ها را نیز رقم زد.
  تأکید رهبری بر چهارفصل حیاتی
قالیباف با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: ایشان چهار سرفصل مهم و حیاتی را برای حل مشکلات کشور در میان‌مدت بیان فرمودند. به لطف خدا و با تلاش همۀ شما همکاران عزیز، مجلس شورای اسلامی در راستای وظیفه خود یعنی ریل‌گذاری و نظارت، در هر چهار سرفصل مطرح‌شده از سوی ایشان، اقداماتی مهم در دست دارد.
 سرفصل نخست: کسری بودجه
رئیس قوه مقننه افزود: سرفصل اولی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد مربوط به کسری بودجه بود؛ همان‌طور که همه متفق‌القول هستیم اصلاح ساختار بودجه، محور اول بستهٔ اقتصاد مردمی مجلس شورای اسلامی است و همکاران محترم، به‌ویژه نمایندگان عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه با کمک مرکز پژوهش‌های مجلس ماه‌هاست با نمایندگان محترم سازمان برنامه‌وبودجه در حال رایزنی هستند تا ان‌شاءالله بودجه سال آینده کشور با رعایت اصول مصوب اصلاح ساختار بودجه ارسال شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب، از سازمان برنامه‌وبودجه انتظار می‌رود، همان‌طور که پیش‌ازاین وعده داده بودند، بودجه را با ایجاد تغییرات لازم ارسال کنند تا بار فشار کسری بودجه کاهش پیدا کند.
  سرفصل دوم: جهش تولید
قالیباف با اشاره به سرفصل دوم مورد تأکید رهبر انقلاب،گفت: سرفصل دوم مربوط به جهش تولید است که در بستهٔ اقتصاد مردمی با عنوان رونق کسب‌وکار و ایجاد اشتغال برای جهش تولید موردتوجه نمایندگان قرار گرفته است و در این خصوص طرح‌های مختلفی در دستور کار مجلس است.وی ادامه داد: یکی از آن طرح‌ها،  طرح جهش تولید مسکن است که کلیات آن به تصویب نمایندگان رسیده، و می‌تواند تحولی جدی در تولید مسکن به‌عنوان یکی از پیش‌ران‌های اقتصاد، پدید آورد. طرح ساماندهی بازار خودرو و همچنین طرح ساماندهی بازار زنجیرهٔ فولاد نیز توسط نمایندگان محترم در حال پیگیری است. خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تصویب اعطای تسهیلات در خصوص آن نیز گام مهم دیگری بود که از سوی نمایندگان مجلس یازدهم برداشته شده است.
 سرفصل سوم: افزایش سرمایه‌گذاری دولتی و نهاد‌های عمومی
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در سرفصل سوم یعنی افزایش سرمایه‌گذاری دولتی و نهاد‌های عمومی، تصویب قانون افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل صرف سهام بدون حق تقدم اقدام مهمی بود که مجلس در تلاش خواهد بود بر اجرای درست آن به‌نحوی‌که به بهبود شرایط اقتصادی کمک کند، نظارت کند.
 سرفصل چهارم: ضرورت حمایت از قشر‌های ضعیف
قالیباف همچنین یادآور شد: سرفصل چهارم مورد مطالبه مقام معظم رهبری، ضرورت حمایت از قشر‌های ضعیف است. مردم عزیز ما مطلع‌اند که در چهار ماه گذشته، نمایندگان محترم، به‌طور مداوم پیگیر به سرانجام رسیدن قانون حمایت معیشتی از مردم بوده‌اند.وی با اشاره به تأکید دیروز مقام معظم رهبری و انتظار مردم، گفت: اکنون این امیدواری وجود دارد که دولت و مجلس با هماهنگی و همکاری هر چه سریع‌تر، قانون حمایت معیشتی از مردم را به مرحله اجرا برسانند و انتظارات موجود را پاسخ دهد. طبق این قانون باید تا پایان سال به ۶۰ میلیون نفر از هم‌وطنان عزیز ما، یارانهٔ کالا‌های اساسی پرداخت شود.
 توجه ویژه به راهبرد‌های رهبر انقلاب در بودجه ۱۴۰۰ و برنامه هفتم
قالیباف تصریح کرد: همچنین مجلس وظیفه خود می‌داند راهبرد‌های تعیین‌شده توسط رهبر معظم انقلاب را به‌طور ویژه در بودجه ۱۴۰۰ و برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه موردتوجه قرار دهد تا در ریل‌گذاری یک‌ساله و پنج ساله پیش رو کشور با جهت‌گیری درست حرکت کند.
 مأموریت به کمیسیون کشاورزی برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
وی افزود: خاتمه کلام اینکه، این روز‌ها گرانی‌های افسارگسیخته دغدغه اصلی مردم شده است و زندگی را سخت کرده و پدران را شرمنده و شرمسار خانواده‌ها  کرده است. گرانی‌های کمرشکنی که یک روز با تخم‌مرغ آغاز شد و حال به مرغ رسیده است و امروز قیمت مرغ تبدیل به نمادی از ناکارآمدی و ناهماهنگی در اجرا و سیاست‌گذاری شده است.رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: ضروری است بخش‌های مختلف دولت با هماهنگی کامل سریعاً نسبتاً به ساماندهی مجدد بازار کالا‌های اساسی به‌خصوص مرغ اقدام کنند در همین زمینه لازم است کمیسیون کشاورزی مجلس با سرعت و دقت وظیفه نظارتی خود را دراین‌باره انجام و گزارش آن را به مجلس و مردم ارائه کند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای خنثی‌سازی تحریم‌ها راهبرد بهارستان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.