خروج پول حقیقیها از بورس مثبت
حانیه مسجودی
در روزهای اخیر شاهد افزایش معامله و کنش حقیقیها در بازار بورس و اوراق بهادار تهران بودهایم. به طورمثال روز دوشنبه رکوردزنی معامله حقیقیها در بازار سهام را شاهد بودیم و ارزش کل معاملات بازار سهام به دلیل افزایش عرضه اوراق به ۱۹۲٫۲ همت رسید که سهم ارزش معاملات خُرد ۸٫۲۸ همت برآورد شد و این رکورد از ابتدای مهر ۱۴۰۰ تاکنون تکرار نشده بود.
روز دوشنبه حقیقیها در معاملات خود برخلاف روزهای قبل پولهایشان را از بازار سهام خارج کردند؛ بدین ترتیب ۳۴۱٫۷ میلیارد تومان از بازار سهام و ۲۶۱٫۱ میلیارد تومان از صندوقهای با درآمد ثابت خارج شد. حقیقیها همچنین در معاملات ۱۵ فروردین خریدار بودند و بدین ترتیب سرانه خرید آنها ۳۵٫۳ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها ۲۹٫۱ میلیون تومان شد.
خروج پول حقیقیها در بازار به چه معناست؟
بنابراین باتوجه به اینکه حقیقیها چند روزی است بهجای اینکه خریدار باشند، فروشنده هستند نمیتوان گفت که مثبت بودن بازار سرمایه واقعی است. بهعقیده کارشناسان این بازار، مثبت بودن بورس از ابتدای سال تاکنون یکروند کاذب است. بهطوریکه حتی ممکن است بازارگردانان بزرگ و دولت سعی داشته باشند که با سبز نگهداشتن بازار به مردم و سهامداران القا کنند که اعتماد به بورس بازگشته و روند باثبات شده است.
همانطور که بالاتر تأکید شد، روز دوشنبهبازار سهام به صعود ادامه داد و برای سومین روز متوالی افزایش یافت. اما شتاب رشد شاخصها کم شد و تعداد نمادهای قرمز بیشتر از نمادهای سبزپوش بود. علاوه بر این نیز سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد تا زنگ خطر برای سهامداران به صدا دربیاید.
بورس در روز سهشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ نیز در حالی کار خود را آغاز کرد که شاخص کل دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ درنهایت با افزایش ۶۸۶۸ واحدی بر روی کانال یکمیلیون و ۴۶۸ هزار و ۸۷۱ واحد آرام گرفت.
اما یکی از فاکتورهایی که لازم است در کنار تحلیل نوسانات شاخص کل و شاخص هموزن در نظر بگیریم. با این کار میتوانیم تصور مناسبتری از شرایط بازار کسب کنیم اندازهگیری معاملات خرد، حجم معاملات، تعداد صفهای فروش، تعداد شرکتهای مثبت در برابر شرکتهای منفی و توزیع و توازن بین قدرت خرید اشخاص حقیقی در مقابل حقوقیها است.
بنابراین یکی از پارامترهای بسیار مثبت درنتیجهگیری و ارزیابی مبنی بر اینکه بتوانیم رفتهرفته اعتماد ازدسترفته را بازیافته تلقی کنیم بررسی افزایش معاملات خرد است. این معاملات روز دوشنبه بالغبر ۵۸۰۰ میلیارد تومان بود و این رکورد از آبان ماه سال گذشته بیسابقه بوده است و یکی از فاکتورهای بسیار مهم تلقی میشود.
تداوم خروج پول حقیقیها در هفتمین روز مثبت بورس در ۸ روز کاری سال ۱۴۰۱
لذا بااینکه روز سهشنبه شاخص بورس پایتخت برای هفتمین روز در ۸ روز کاری سال ۱۴۰۱ صعود کرد اما بازهم دیروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز ۹۷ درصد کاهشیافته است. در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام و معادن (شرکت توسعه معادن و فلزات) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن
۸۹ میلیارد تومان بود. پس از و معادن، نمادهای پالایش (صندوق پالایشی یکم) و شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. درپایان نیز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۷ هزار و ۶۴۲ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه
۱۳۵ میلیارد تومان بود که ۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میداد و روز گذشته ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۲۸ درصدی نسبت بهروز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان رسید.
بازار سرمایه , بورس , حانیه مسجودی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.