خداحافظی محرومیت با سواحل مکران - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 29138
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 23 شهریور 1399 - 7:06 |
در گفت‌وگو با امیر دریادار دوم بازنشسته سید مهرداد آل احمد مطرح شد؛

خداحافظی محرومیت با سواحل مکران

روزهای آخر شهریور از راه رسید و بازهم عطر و بوی جنگ و دفاع و شهدا شهر و کشور را عطرآگین کرد. پس از گذشت سال‌ها از پایان جنگ تحمیلی هنوز هم یاد آن ایام برای مردمی که جنگ را از نزدیک حس کردند تازگی دارد.
خداحافظی محرومیت با سواحل مکران
 شیما ناصری
روزهای آخر شهریور از راه رسید و بازهم عطر و بوی جنگ و دفاع و شهدا شهر و کشور را عطرآگین کرد. پس از گذشت سال‌ها از پایان جنگ تحمیلی هنوز هم یاد آن ایام برای مردمی که جنگ را از نزدیک حس کردند تازگی دارد. در این میان وظیفه رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی ایثارگری‌های نسل اول انقلاب برای نسل جوان که از مجاهدت‌ها و رشادت‌های جوانان آن روزها کمتر شنیده‌اند وظیفه‌ای مهم است که باید به‌درستی انجام شود. در این میان باید در نظر داشت که با پایان جنگ، دفاع تمام نشده و دشمن در عرصه‌های دیگری وارد مبارزه با ملت ایران شده که جنگ اقتصادی و فرهنگی ازجمله آن‌هاست و باید در این عرصه‌ها هم همانند دوران دفاع مقدس ایستادگی کرد.     
در این روزهای پایانی شهریور که به هفته دفاع مقدس نزدیک می‌شویم فرصتی دست داد که به بهانه نزدیک شدن به هفته دفاع مقدس و برپایی رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش سراغ یکی از یادگاران نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس برویم تا بیشتر با نقش نیروی دریایی در دوران هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شویم. نیروی دریایی در دوران جنگ تحمیلی با رشادت‌ها و ازخودگذشتگی فراوان در همان روزهای ابتدایی جنگ طومار نیروی‌دریایی ارتش عراق را درهم پیچید و با نابودسازی کامل توان دریایی ارتش عراق اجازه نداد تا از ناحیه دریا علیه سرزمین مادری خطایی از سوی دشمن بعثی سر بزند. پس از پایان جنگ تحمیلی نیز نقش پررنگ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خلیج‌فارس و دریای عمان به منصه ظهور رسید و حفاظت و صیانت از تنگه هرمز و نیز جزایر همیشه ایرانی خلیج‌فارس باتلاش‌های شبانه‌روزی جوانان جان‌برکف این نیرو بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفت به‌نحوی‌که هیچ نیروی بیگانه‌ای جرئت نزدیک شدن به حریم امن کشور را پیدا نکرده و نمی‌کند. در این زمینه برگزاری مانورهای مختلف مشترک و نیز تمرین‌های نظامی در منطقه همواره در دستور کار بوده که در آخرین نمونه آن، مانور ذوالفقار۹۹ با بالاترین کیفیت ممکن در خلیج‌فارس و دریای عمان برگزار شد تا عزت و قدرت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران آرامش خاطر را برای مردم عزیزمان و نیز همسایگان فراهم آورد.
 برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌های نیروی دریایی ارتش در زمان جنگ و نیز وظایف این نیرو پس از پایان جنگ تحمیلی پای صحبت‌های دریادار دوم بازنشسته
 سید مهرداد آل احمد که به‌عنوان رئیس دفتر پژوهش‌های راهبردی نیروی دریایی فعالیت می‌کرده و این روزها حسب فرامین رهبر معظم انقلاب در سواحل مکران به دنبال احیای اقتصاد منطقه  است نشستیم تا از زبان وی در خصوص دلایل حضور نیروی دریایی در این منطقه، در جنوبی‌ترین بخش کشور بیشتر آشنا شویم.وی در ابتدا در پاسخ به این سؤال که نقش نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس را چگونه ارزیابی می‌کنید می‌گوید: در ابتدا باید به نقش دریا به‌عنوان حوزه‌ای استراتژیک در کشورها اشاره کنم و این‌که کشورمان به دلیل راه‌های آبی در شمال و جنوب کشور از این لحاظ از اهمیت بالایی برخوردار است.
آل احمد ادامه داد: سواحل جمهوری اسلامی ایران در شمال به منطقه آسیای میانی و قفقاز از طریق دریا راه داردو در جنوب نیز، خلیج‌فارس و دریای عمان و 
تنگه هرمز که به دریاهای آزادراه دارند سواحل آبی ما را شامل می‌شوند. به همین دلیل ایران از موقعیت دریایی بسیار مناسبی برخوردار است و ثانیاسواحل ما در مقایسه با کشورهای دیگر فوق‌العاده بهتر است. 
وی در خصوص نقش نیروی دریایی ارتش در دوران جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس ایران اسلامی موفق شد با  توان بالای نیروی دریایی خود در همان دو ماه اول جنگ عراق را در جنگ دریایی شکست دهد و به‌این‌ترتیب دشمن بعثی در تمام طول جنگ هیچ‌گاه امکان رویارویی دریایی با ما را نداشت. این پیروزی بزرگ دریایی موجب شده که کشورهای حوزه خلیج‌فارس در برنامه‌های نظامی خود این موضوع را در نظر داشته باشند که از رویارویی مستقیم دریایی با ایران عاقبت خوبی نخواهد داشت. البته باید این نکته را یادآور شد که قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران بعداز دوران دفاع مقدس به دلیل دستیابی به توان ساخت ادوات نظامی دریایی توسط متخصصان داخلی و ایجاد نیروی دریایی سپاه پاسداران بسیار بیشتر از گذشته گردیده
 به همین دلیل علی‌رغم تنش‌های مرتبط با تنگه هرمز و اختلافات ارضی با کشورهای حوزه خلیج‌فارس هیچ‌گاه این کشورها جرئت انجام اقدام نظامی مستقیم علیه کشور عزیزمان را نداشته‌اند.
 امیر آل احمد در ادامه با تأکید بر این نکته که توسعه و امنیت یک رابطه دوسویه دارندو  هرکجا امنیت حاکم باشد امکان توسعه وجود دارد خاطرنشان کرد: اتفاقی که پس از پایان جنگ تحمیلی در حوزه نیروی دریایی افتاد این بود که بنا به دستور فرمانده معظم کل قوا به نیروی دریایی ارتش و سپاه دستور دادند تأمین امنیت دریایی در داخل خلیج‌فارس با برادران نیروی دریایی سپاه و بیرون از خلیج‌فارس و دریای عمان 
با توجه به یگان‌های شناور نیروی دریایی که دارای  یگان‌های بزرگ‌تر و باقابلیت دریانوردی در آب‌های‌آزاد و طولانی‌مدت بودند در شرق تنگه هرمز برقرار شود تا اقیانوس هند، خلیج عدن و آن مناطق حضور پیدا کنیم. در همین راستا پایگاه‌های پشتیبانی در سواحل دریای عمان یا همان سواحل مکران فعال شد تا  نیروی دریایی با پشتیبانی خود امکان تأمین مایحتاج خود را داشته باشد.وی خاطرنشان کرد: 
بر همین اساس حضور نیروی دریایی ارتش در منطقه کمتر توسعه‌یافته مکران موجب شد تا این نیرو در جهت تأمین خواست مقام معظم رهبری در خصوص محرومیت‌زدایی و کمک به پیشرفت منطقه پیگیر امور عمرانی نظیر جاده‌سازی، تأمین شبکه بهداشت،برقراری عدالت آموزشی و سایر امور مربوطه شود. این راهبرد نیروی دریایی همان‌طور که عرض کردم دقیقا بنابر دستوری که مقام معظم رهبری اعلام فرمودند بالاخص در مناطق دورافتاده انجام شد و نیروی دریایی در این زمینه اقدامات قابل‌توجهی را صورت داد که از آن جمله می‌توان به ساخت  بیمارستان ، فرودگاه‌جاسک مدارس و…  اشاره کرد.
رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های راهبردی نیروی دریایی تأکید کرد: همچنین نیروی دریایی با برگزاری دو نوبت همایش  توسعه سواحل مکران در سال ۹۱ در چابهار و سال ۹۳ در جاسک با حضور رئیس‌جمهور و رئیس مجلس وقت حضور نیروی دریایی را در آن منطقه تقویت و توسعه دهد و یک امنیت پایدار در کنار مردم به وجود آورد.امیر آل احمد بابیان این‌که مکران یک نام بسیار قدیمی در ایران است که در تاریخ نگاه  پیشینه طولانی دارد گفت: وقتی می‌خواستیم همایش ملی برای توسعه مکران  برگزار کنیم فرمانده نیروی دریایی امیر سیاری خدمت مقام  معظم رهبری رسیدند  و از ایشان اجازه خواستند که این نام را زنده نگه‌داریم که مردم به آن علاقه دارند. معظم له فرمودند:( واقعا اسم آنجا همین بوده و  مکران یک اسم قدیمی است) و اجازه ایشان باعث شد که ما بر این اساس این نام را زنده کنیم و همایش‌ها را برگزار نماییم. این کار باعث شد مردم محلی استقبال کنند و روح جدیدی در میان مردم منطقه دمیده شد زیرابه تاریخ و هویت‌شان توجه بیشتری شده بود و این خود عامل مهمی شد تا مردم آنجا ارتباط محکمی با بدنه کشور پیدا کنند.
وی با تأکید بر این‌که من هنوز خود را سرباز  ولایت می‌دانم و بعد از ۳۵ سال خدمت هنوز فکر می‌کنم رسالتم تمام نشده گفت: تجربه من در این مناطق باعث شد به ثروت‌های بالقوه منطقه بیش از گذشته آشنا شده و بر این اساس برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصادی را برای بهبود وضع زندگی مردم در منطقه راه‌اندازی نماییم. خوشبختانه کارآفرینی مولد و سازندگی  را برای منطقه داریم که علاوه بر اشتغال نیروی کار منطقه موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور می‌گردد، و از همه مهم‌تر محصولاتی را تولید می‌کنیم که به اسم منطقه  است تا همگان متوجه شوند ایران  اسلامی ازچه سرمایه‌های بالقوه‌ای برخوردار است .
آل احمد گفت: به‌عنوان یک ایرانی وظیفه خود می‌دانم هرکاری که برای خدمت به میهن لازم باشد انجام دهم و در جنگ اقتصادی دشمن من هم در دفاع اقتصادی شرکت نموده و در یکی از محروم‌ترین مناطق کشور حسب دستورمقام معظم رهبری انجام وظیفه نمایم.     این امیر بازنشسته ارتش در خصوص رزمایش ذوالفقار۹۹ ولایت  نیز این‌گونه اظهارنظر کرد: ما ارتشی‌ها در طول خدمت آموخته‌ایم که هر فرد وظیفه مشخصی دارد و اگر افراد در حیطه کاری یکدیگر ورود کنند نتیجه نهایی مطلوب نخواهد بود، وظیفه یک سرباز اجرای دستور بوده و ارائه نتایج با فرمانده و مسئولین مربوطه است. لذا اظهارنظر در خصوص رزمایش را باید به سخنگوی رزمایش واگذار کرد، اما به‌صورت کلی عرض کنم رزمایش‌ها در تمامی دنیا دو هدف کلی را دنبال می‌کنند: هدف اول اهداف داخلی است که متوجه تست تجهیزات جدید مرور آموزش‌های نظامی توسط نیروها ، ارتقای توان رزمی، بهره‌برداری سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… در داخل کشور هست. در این رزمایش هم یقینا این اهداف دنبال می‌گردد.
هدف دوم نیز گاهی رزمایش‌ها علاوه بر اهداف داخلی اهدافی مانند انتقال پیامی منطقه‌ای یا بین‌المللی به دوستان و دشمنان را دنبال می‌کنند. در این رزمایش هم ممکن است هدفی فرا منطقه‌ای دنبال شده باشد البته من به دلیل بازنشستگی و کاهش ارتباط با رده‌های عملیاتی از آن بی‌اطلاع هستم. در پایان می‌خواهم مصاحبه را با دعایی خاتمه دهم. از خداوند متعال می‌خواهم کشور و ملت عزیز ایران را از جمیع بلیات دور نگه‌داشته و عزت صلابت، سلامت، اتحاد و شادی را از نعمات همیشگی خداوند در این سرزمین اسلامی قرار دهد.
نویسنده : شیما ناصری |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای خداحافظی محرومیت با سواحل مکران بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.