خباثت آمریکایی این بار گریبان اوپک را گرفت
شیدا آریایی پور، دانشجوی حقوق بینالملل و پژوهشگر
دولت ایالاتمتحده آمریکا در ادامه سیاست های خصمانه خود در قبال کشورهای صاحب نفت، قرار است بخشی از ذخایر استراتژیک نفت این کشور و تعدادی از همپیمانان خود را برای پایین آوردن قیمت جهانی نفت و کشورهای عضو اوپکرا آزاد نماید و بهاینترتیب سیاست های کلان این نهاد اقتصادی بینالمللی را با چالش مواجه سازد.
در همین راستا مقام های رسمی کشورهای عضو اوپک پلاس در اظهارنظرهایی به این رویکرد دولت جو بایدن واکنش نشان داده و خواستار لغو این تصمیم شده اند. این درحالی است که کشورهایی نظیر چین، هند، کره جنوبی و ژاپن هم با این برنامه دولت بایدن همراهی کرده و قرار است بخشی از ذخایر استراتژیک خود را آزاد نمایند و بهاینترتیب پایین نگاهداشتن قیمت نفت را نشانه بروند.
این تصمیم دولت آمریکا که خود ازجمله بزرگ ترین مصرفکنندگان نفت در جهان به شمار میرود در شرایط فعلی بازار اوپک، غیرضروری است و به ضرر کشورهای عضو اوپک منجر خواهد شد.
رفتارهای دوگانه دولت آمریکا با کشورهای دارنده نفت، بهویژه عربستان سعودی که در این اواخر رویکرد خصمانه ای نیز از سوی آمریکا با این کشور دیده میشود، سبب شده تا سیاست های استکباری دولت بایدن، این بار اقتصاد کشورهای دارای نفت را هدف قرار داده و فشار تورمی زیادی را بر این کشورها وارد نماید.
آزادسازی بیش از ۳۵ میلیون بشکه نفت از منابع استراتژیک آمریکا و کشورهای همپیمان آن، ریسک کاهش قیمت در بازار را به شدت افزایش داده و درحالیکه کشورهای عضو اوپک به دنبال ثبات در قیمت نفت و کنترل تولید آن براساس منافع کشورهای عضو هستند، آمریکا با این تصمیم تمام سیاستگذاریهای کشورهای اوپک را تحت الشعاع قرار داده و درآمدهای پیشبینیشده آنها را کاهش خواهد داد.
مقاومت کشورهای صادرکننده نفت در برابر زیادهخواهی آمریکا درخصوص افزایش تولید و کاهش قیمت ها تا این جای کار جواب داده و به نظر میرسد اگر در بین کشورهای اوپک همدلی و همراهی وجود داشته باشد، بتوان در برابر سیاست های اقتصادی آمریکا مقابله کرد.
در این میان همراهی برخی دولت های صنعتی با این تصمیم دولت جو بایدن حائز اهمیت است و می تواند کشورهای عضو اوپک را در تعاملات آتی با این کشورها به تجدیدنظر وادار نماید. اتفاقی که بزرگ ترین اقدام مشترک درزمینهبرداشت از ذخایر استراتژیک نفت در جهان طی ۱۰ سال گذشته به شمار میرود و هدف آن کاهش قیمت نفت و تحتفشار قراردادن کشورهای عضو اوپک است.
بههرحال باید منتظر ماند و دید که در اجلاس یازدهم آذرماه جاری کشورهای عضو اوپک که درخصوص افزایش یا کاهش تولید نفت برگزار می شود چه تصمیمی گرفتهشده و آیا راهکاری برای زیادهخواهی آمریکا و کشورهای همپیمانش اندیشیده می شود یا اوپک تسلیم زورگویی دولت بایدن خواهد شد.
آمریکا , اوپک , شیدا آریایی پور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.