حوزه معدن میتواند جایگزین بسیار خوبی برای نفت باشد
ابوالقاسم جراره، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن مطابق با اهداف برنامه هفتم پرداخت و در این باره بیان کرد: جمهوری اسلامی در زمره ۱۰ کشور نخست دنیا ازلحاظ منابع طبیعی است و بیشک […]
ابوالقاسم جراره، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن مطابق با اهداف برنامه هفتم پرداخت و در این باره بیان کرد: جمهوری اسلامی در زمره ۱۰ کشور نخست دنیا ازلحاظ منابع طبیعی است و بیشک این ظرفیت بزرگی است که میبایست از آن بهره برد. شایانذکر است تا بگوییم که بهرهگیری از ظرفیتهای موجود این حوزه از مطالبات مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای است و در قانون برنامه هفتم کشور نیز دیده شده است.
وی افزود: بهمنظور تحقق رشد معادن، بخشی از ظرفیتهای موجود شناساییشده است و بخش باقیمانده نیز میبایست شناسایی گردد تا به بهرهبرداری موردنظر دست پیدا کنیم. متأسفانه در فرآیند استفاده از ظرفیتهای موجود بهخوبی عمل نکردهایم و به بهرهبرداری مطلوب نرسیدهایم. درحقیقت نتوانستهایم ظرفیتهای موجود را عملیاتی کنیم و بخش عمدهای از ظرفیتهای عملیاتی شده نیز قالب خام فروشی دارد. جراره تصریح کرد: اگر از ظرفیتهای موجود بهدرستی بهره گیریم، خواهیم دید که حوزه معادن جایگزین بسیار خوبی برای نفت خواهند بود. متأسفانه در حالحاضر رویکرد بهرهبرداریمان از ظرفیتها مطلوب نیست و بیشک این نگاه نمیتواند اهداف برنامه هفتم را عملیاتی سازد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: متأسفانه طی چند ماه گذشته، حادثه پیشآمده در بخش معدن مبرهن ساخت که از ظرفیت و علم روز دنیا در بخش معادن بهره نمیگیریم و در بخش ایمنی، بهرهبرداری و فرآوری مطلوب عمل نمیکنیم.
بهموجب آنکه از تکنولوژیهای روز دنیا بهینه استفاده نکرده و نمیکنیم، در سطح خام فروشی ادامه میدهیم علیرغم آنکه خام فروشی ارزشافزودهای برای کشور به همراه ندارد. حال که ظرفیت بهرهگیری از معادن در کشور وجود دارد، میبایست بهدرستی از آن بهره کسب کنیم. در این فرآیند دانشگاه، سازمانهای توسعهای میتوانند کمک شایانی بدارند و در کنار بخش خصوصی قرار گیرند. عضو کمیسیون صنایع و معادن در پایان این گفتوگو بیان کرد: در حوزه بهرهگیری مطلوب از معادن، شرکتهای دانشبنیان نیز ظرفیتهای قابل توجهی دارند که اگر از آنها بهدرستی استفاده شود، رشد ۱۳ درصدی معادن عملیاتی خواهد شد هرچند که تحقق این مهم نیازمند هماهنگیهای لازم بهویژه در وزارت صنعت، معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشگاهها و بخش خصوصی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.