حمایت مستقیم اروپائیان از کشتار کودکان یمنی
گروه بینالملل
اگرچه برخی دولتهای اروپایی مدعی هستند که حمایتهای تسلیحاتی خود از عربستان سعودی در جنگ یمن را به صفر رساندهاند، اما مستندات موجود نشان میدهد که سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه کماکان از اصلیترین حامیان کشتار زنان و کودکان بیگناه یمنی محسوب شده و به تجارت تسلیحاتی مستقیم یا غیرمستقیم با ریاض مشغول هستند. این اقدامات، در راستای استراتژی و راهبرد کلان کشورهای غربی مبنی بر «بحرانسازی در منطقه» صورت میگیرد. بر پایه گزارشی که دولت آلمان به مجلس فدرال داده است، صادرات جنگافزارهای این کشور در سال ۲٠۲٠ نسبت به سال پیش از آن ۳٠ درصد کاهش یافت، اما در همین بازه زمانی، بیش از یکپنجم جنگافزارهای آلمانی روانه کشورهای منطقه شده است. دراینميان، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که آلمان، به حمایت تسلیحاتی غیرمستقیم خود از عربستان سعودی ادامه میدهد.
رادیو فرانسه در گزارش خود در خصوص افزایش صادرات تسلیحاتی آلمان به منطقه غرب آسیا مینویسد :«صدور جنگافزار به خاورمیانه(غرب آسیا) در شرایطی بهشدت افزایش یافت که دولت آلمان پیشتر اعلام کرده بود به کشورهای دخیل در جنگ یمن اسلحه نخواهد داد. همچنین طرفین جنگ لیبی هم مشمول تحریم تسلیحاتی بینالمللی شدهاند.
گزارش وزارت دفاع آلمان نشان میدهد که تنها عربستان سعودی شامل محدودیت شده و در مقابل مصر و امارات بهعنوان متحدان عربستان در جنگ یمن با خرید بیش از ٨٠٠ میلیون یورو جنگافزار آلمانی در صدر جدول نشستهاند! به عبارت بهتر، آلمان از طریق مصر و امارات متحده عربی، تجارت تسلیحاتی ریاض را در دستور کار قرار داده است. آمار مربوط به صادرات تجهیزات جنگی آلمانی به مناطق بحرانی جهان بهندرت در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد. اما این بار دولت مجبور شده است در پاسخ به سؤال امید نوری پور، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سبزها در مجلس فدرال اطلاعات لازم را در اختیار افکار عمومی قرار دهد.
بحرانسازی ژرمنها در منطقه غرب آسیا
رسانههای آلمانی به نقل از گزارش تازه وزارت دفاع رقم کل صادرات تجهیزات جنگی آلمان را در سال ۲٠۱٩ بیش از ۸ میلیارد یورو و در سال بعد بیش از ۵ میلیارد و ۶٠٠ میلیون یورو اعلام کردهاند. یعنی حجم صادرات جنگافزار آلمانی در سالی که گذشت نسبت به سال ۲٠۱٩ حدود ۲ میلیارد و ۴٠٠ میلیون یورو کاهش یافته، اما همزمان، میزان صدور تجهیزات جنگی به کشورهای مصر، قطر، امارات متحده عربی، کویت و ترکیه به میزان قابلتوجهی افزایش یافته است.
در سال ۲٠۲٠ مصر ۷۵۲ میلیون یورو، قطر ۳٠۵ میلیون یورو، امارات متحده عربی حدود ۵۲ میلیون یورو، کویت و ترکیه هرکدام ۲٠ میلیون یورو جنگافزار از آلمان خریدند. مجموع این ارقام به یک میلیارد و ۱۴٩ یورو میرسد که متجاوز از ۲٠ درصد کل صادرات تجهیزات جنگی آلمان است.با پیگیری حزب سوسیالدموکرات که در دولت ائتلافی آلمان حضور دارد، در سال ۲٠۱٨ طرح محدودیت ارسال تجهیزات جنگی به کشورهای درگیر در جنگ یمن از تصویب دولت گذشت. با این مصوبه انتظار میرفت که تجهیزات جنگی تازه در اختیار کشورهای عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی قرار نگیرد، زیرا آنها در چارچوب ائتلاف عربی به رهبری ریاض در جنگ یمن شرکت دارند.اما گزارش تازه دولت نشان میدهد که تاکنون تنها عربستان سعودی است که از سال ۲٠۱٨ آنهم در پی قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار منتقد حکام سعودی مشمول این محدودیتها شده است.اما باید در نظر داشت که عملا ژرمنها به فروش تسلیحات به مصر و امارات متحده عربی به مبادله غیرمستقیم تسلیحاتی ریاض مشغول هستند. آنها تسلیحات را به ابوظبی و قاهره فروخته و از آن طریق، در اختیار رژیم سعودی قرار میدهند.
حمایت آشکار دولت مرکل از تروریسم
صدور جنگافزار به کشورهای عضو ائتلاف عربی در جنگ یمن در شرایطی ادامه داشته است که دولت آلمان در آخرین تصمیم خود تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را تا پایان سال ۲٠۲٠ نیز تمدید کرده، اما استثناهایی نیز قائل شده است!تحلیلگران مسائل تسلیحاتی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا معتقدند که مصر درواقع تجهیزات موردنیاز ائتلاف عربی در جنگ یمن را به نام خود از آلمان دریافت میکند، اما ازآنجاکه قادر به پرداخت بهای آنها نیست، در این زمینه از پشتیبانی ریاض بهره میبرد.آلسعود با حمله به مردم مظلوم یمن تاکنون دهها هزار نفر را به خاک و خون کشیده و میلیونها نفر را آواره کردهاند. بحران غذایی وحشتناکی که امروز در یمن شاهد آن هستیم، محصول همین رویکرد و توحش سعودیهاست.
طی سالهای اخیر و خصوصا از زمانی که جنگ یمن آغاز شده است، بسیاری از رسانههای آلمانی و افکار عمومی این کشور خواستار قطع همکاریهای آلمان با عربستان سعودی شدهاند. بااینحال آنگلا مرکل عملا نهتنها ترتیب اثری به این درخواستها نداده است، بلکه در مقابل، همچنان به حمایتهای تسلیحاتی، اقتصادی و سیاسی خود از ریاض ادامه میدهد. در این میان، حمایتهای تسلیحاتی آلمان از عربستان سعودی موضوعی نیست که بتوان از آن چشمپوشی کرد. آنچه مسلم است اینکه مرکل در ریخته شدن خون صدها هزار انسان بیگناه در منطقه شریک است. آلمان نهتنها اقدامی در راستای مهار جنایات عربستان سعودی صورت نمیدهد، بلکه در راستای افزایش صادرات تسلیحاتی خود به ریاض، از استمرار بحران امنیت در سوریه و عراق و همچنین از ادامه جنگ در یمن حمایت میکند.نکته دیگر آنکه سوسیالدموکراتها و دموکرات مسیحیها که دو حزب رقیب محسوب میشوند، هماکنون در دولت ائتلافی حضور دارند. اگرچه دموکرات مسیحیها و افرادی مانند اشتاین مایر و زیگمار گابریل قبلا درخصوص همکاری تسلیحاتی با ریاض مخالف مشی دموکرات مسیحیها بودند، اما هماکنون با حضور در قدرت و گرفتن سهمی از عالم سیاست، از این رویکرد حمایت میکنند. این موضوع نشاندهنده ذبح اخلاق در زیر پای سیاست در برلین است. موضوعی که خشم گروهها و افراد مستقل در آلمان را برانگیخته است.
اروپا , عربستان سعودی , یمن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.