حقگویی به سبک ایلان
ایلان ماسک دیروز توییتی زد که تا لحظه نگارش این متن ۸۲۶ هزار بار لایک شده است. گفتم توییت؟ ببخشید. ایکس. یادم رفته بود سرمایهدار آمریکایی وقتی سهام توییتر را خرید لوگو و اسم این شبکه اجتماعی را عوض کرد. اما انصافا ایکس هم یکجوری است! بهتر همان بگوییم توییت. توییت ایلان برای کاربران ایرانی قدیمی بود. عکسی بود که خیلی وقت پیش در فضای توییتر فارسی دست به دست شده بود. این عکس نقشه پایگاههای نظامی آمریکا در غرب آسیا بود. پایگاههایی که درست مثل یک کمربند دور ایران کشیده شدهاند.
بالای این عکس به طعنه نوشته شده: ایران جنگطلب است. بدیهی است که چنین حرفی از سوی سرمایهدار آمریکایی واکنشهای گوناگونی برمیانگیزد و طبعا به مذاق عدهای خوش نمیآید. او در پاسخ انتقاداتی که به این توییت شد دوباره نوشت: «من عاشق انتقاد شنیدن هستم چراکه ثابت میکند که هیچکس از اصلاح شدن بینیاز نیست! بدیهی است که این یک میم (تصاویری که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشوند و کاربران به صورت مکرر احساسات خود را با آنها توضیح میدهند و عمدتا محتوای طنزآلود دارند) شوخی است، اما بیش از یک حقیقت در آن وجود دارد. ما باید آرزو داشته باشیم که مسائل را از نگاه دیگران ببینیم». ایلان ماسک چرا باید همچین توییتی بزند؟ احتمال اینکه پشت آن اهداف تاجرانه وجود داشته باشد زیاد است. مثلا زد و خوردی با دولت آمریکا برای امتیازگیری.
خاصه آنکه دو رئیسجمهور اخیر آمریکا با رؤسای شبکههای اجتماعی قبلا هم چالشهایی داشتهاند. مسئله این نیست که ماسک خوب است یا بد یا چه نیتی برای این اقدام داشته. آنچه جالب توجه است ظرفیت عجیب شبکههای اجتماعی است. آنچه ایلان ماسک با یک تصویر با هر غرضی به سمع و بصر میلیونها کاربر غیرفارسیزبان رساند را رسانههای ایرانی چگونه میتوانستند برسانند؟ ماسک تنها در توییتر، ببخشید، در ایکس ۱۶۱ میلیون نفر دنبالکننده دارد. توییت ماسک را هزاران نفر آدمی دیدهاند که اصلا نمیدانند ایران کجاست؟ شاید با خود فکر میکنند ایران یک کشور عرب است که روز و شب در آن عملیاتهای تروریستی انجام میشود و در آن خبری از خیابانکشی نیست و هر از چندی برای آمریکا کُری میخواند. حالا میبینند ایران آن بیغولهای که رسانهها در ذهن او ساخته بودند نیست، کشوری است که آمریکا به اجبار با پایگاههایش محاصرهاش کرده. این ظرفیت بیبدیل شبکههای اجتماعی جهانی است. چرا مثلا ویراستی نمیتواند جایگزین بومی ایکس (اینبار یادم بود) بشود؟ چون در ویراستی ایلان ماسک نمیتواند با ۱۶۱ میلیون دنبالکننده و تعداد بیشتری مخاطب مطلبی بنویسد که صدها هزار نفر آن را لایک کنند و میلیونها نفر آن را ببینند.
البته ایلان ماسک در جنگ غزه هم تلاش دارد نقش متفاوتی بازی کند؛ باز به اقتصاد و اغراضی که فعلا نمیدانیم. به نقل از Reuters و به گزارش زاویه، ایلان ماسک مدعی شد که سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک از لینکهای ارتباطی غزه با سازمانهای امدادی بینالمللی به صورت رسمی پشتیبانی میکند. وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی در پاسخ از مخالفت و مقابله این رژیم با اقدام مذکور خبر داد. ماسک طی پستی در رسانه اجتماعی ایکس اعلام کرد که مشخص نیست، چه کسی اختیارات لینکهای زمینی در غزه را دارد؛ اما هیچ ترمینالی برای اتصال در آن منطقه درخواست نکرده است.
با گسترش حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی، تلفن و اینترنت نوار غزه قطع شده و در نتیجه ارتباط ساکنان این منطقه با جهان و یکدیگر قطع شده بود. سازمانهای حقوق بشری بینالمللی زمان آغاز قطع دسترسی به اینترنت را اواخر روز جمعه اعلام و این شرایط را موجب اخلال در عملیات نجات و مانع تماس با نیروهای خود اعلام کردند.
اسپیس ایکس هنوز به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره چگونگی اطمینان از اتصال سازمانهای امدادی به استارلینک و نحوه کسب اطمینان از عدم اتصال نیروهای حماس به این سرویس، پاسخ نداده است. شلومو کرهی، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی در پاسخ به پست ماسک در ایکس اعلام کرد که این رژیم از همه ابزاری که در اختیار دارد، برای مقابله با استقرار سرویس استارلینک استفاده خواهد کرد.
کرهی همچنین ادعا کرد: «حماس از این سرویس برای فعالیتهای تروریستی استفاده خواهد کرد. شاید ماسک مایل باشد، این اقدام را منوط به آزادی همه افراد ربوده شده ما کند. تا آن زمان، دفتر من هرگونه ارتباط با استارلینک را قطع خواهد کرد.»
به نقل از TechCrunch، همزمان با فرا رسیدن سومین هفته درگیری بین اسرائیل و حماس، وضعیت اتصال اینترنت در غزه روزبهروز بدتر میشود. بنا بر اعلام وبگاه نتبلاکس، ارائهدهنده سرویس اینترنتی فلسطینی «NetStream» به دلیل کمبود شدید سوخت از کار افتاده است. دادههای این وبگاه نظارتی حکایت از قطع کامل اتصال در نوار غزه دارد.
ایسیک ماتر، مدیر تحقیقات نتبلاکس، در گفت وگویی با وبگاه «TechCrunch» از قطع کامل اینترنت در این منطقه خبر داد. به گفته داگ مدوری، یکی از متخصصان این حوزه، هر معیاری از اتصال به اینترنت را در نظر بگیریم، نشان از وضعیت بد در این منطقه خواهد داشت. مدوری طی اظهار نظری اعلام کرد که در طول جنگ سال ۲۰۱۴ نیز اتصال اینترنت در غزه پایش کرده است. در آن زمان، علیرغم برخی قطعیها، «ISPها با استفاده از برق پشتیبان و غیره میتوانستند، اتصال خود را با دنیای خارج حفظ کنند، حتی اگر بسیاری از مردم به دلیل قطع برق و خرابی زیرساختها قادر به دسترسی به سرویسها نبودند.» جنبش حماس در تاریخ ۷ اکتبر، حمله غافلگیرانهای را تحت عنوان عملیات طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد. رژیم صهیونیستی تاکنون در پاسخ به این حمله بیشاز ۷هزار نفر از شهروندان نوار غزه را به شهادت رسانده است. این رژیم همچنین برق غزه را نیز قطع کرده است.
آمریکا , ایلان ماسک
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.