حفظ تحریمهای دوران ترامپ ناقض برجام است
گروه سیاسی
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» درباره دور جدید مذاکرات هستهای ایران و طرفهای برجامی و تلاش آمریکا برای حفظ تحریمهای دوره ترامپ، اظهار کرد: آمریکاییها خط تبلیغاتی جدیدی را ایجاد کردهاند که در داخل کشور نیز عدهای این خط را دنبال و تبلیغ میکنند و آن کمی کردن تحریمهاست. برای مثال، این موضوع را طرح میکنند که اکثر تحریمها قابلیت لغو و برداشته شدن را دارند و با این کار عملا موضوع تحریمها را کمیتپذیر میکنند، همانند گزارشی که در روزنامه ایران بیان شده و اذعان کرده بود ۹۵ درصد تحریمها قابلیت برداشته شدن دارند. این در حالی است که کمی کردن تحریمها، روشی کاملا غیر کارشناسانه است.
فؤاد ایزدی تصریح کرد: در سالهای گذشته تحریمهای متعددی علیه کشور ما وضع شده است که وزن و آثار همه آنها یکسان نیست. یک سری از این تحریمها، تحریمهای اصلی هستند و برخی دیگر نه. بدین ترتیب، هنگامیکه آمریکاییها تحریمهای اصلی را علیه ایران اعمال کردند و سپس ازآنجاییکه اعتیاد به تحریم داشتند، به سراغ اعمال تحریمهایی رفتند که وزن جدی نداشتند.
وی ادامه داد: با اینحال، آنها علاقه داشتند گاهی اوقات تحریمهای جدیدی علیه کشور اجرا کنند. بنابراین در چنین شرایطی، کمی کردن و تعداد گذاشتن یا درصد گرفتن برای تحریمها اشتباه است، زیرا اگر برخی از تحریمهای اصلی به قوت خود باقی بماند این موضوع عملا برای ما تفاوت چندانی ندارد که چند درصد از تحریمها برداشته شده است.
این تحلیلگر مسائل بینالملل معتقد است: این تحریمهای اصلی هستند که برای کشور مشکل ایجاد کردهاند، برای نمونه یکی از تحریمهای وضع شده در دوره ترامپ مربوط به تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. با این حال بر اساس اخباری که از وین به گوش میرسد آمریکاییها قصد دارند این تحریم را که در دوره ترامپ اجرایی شد حفظ کنند، موضوعی که کاملا برخلاف معاهده برجام است. طبق بند ۲۹ معاهده برجام، آمریکاییها نباید در روابط اقتصادی ایران اخلال ایجاد کنند. از طرفی اگر سپاه پاسداران در لیست تحریمها باقی بماند، پسازاین در هر جایی خارج از کشور که کار اقتصادی صورت میگیرد آنها میتوانند مدعی شوند این فعالیتهای اقتصادی به سپاه پاسداران مرتبط بوده و به ادامه اعمال تحریمها بپردازند.
ایزدی همچنین گفت: بدین ترتیب، هرچند سایر تحریمها ممکن است برداشته شود اما باقی ماندن تحریمها علیه سپاه میتواند قابلیت تحریمی را برای آنها حفظ کند. از طرفی هم تفاوتی ندارد سپاه دارای فعالیت اقتصادی باشد يا نه و حتی ممکن است فعالیت اقتصادی نداشته باشد، اما با اینحال ازآنجاییکه طرف مقابل محدودیتی در اتهام زنیهای خود ندارد، میتواند سپاه پاسداران را متهم کرده و هر نوع فعالیت کشور در راستای منافع ملی را بهنوعی با این نهاد مرتبط بداند. بنابراین، اگر موضوع تحریمها به درستی حلوفصل نشود دستاورد مذاکرات وین نیز همانند دستاورد مذاکرات برجام تقریبا هیچ خواهد بود.
آمریکا , فواد ایزدی , مذاکرات وین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.