حدود سه هزار مگاوات در توسعه تجدیدپذیر عقب هستیم
حانیه مسجودی
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» ضمن اشاره به صحبتهای اخیر وزیر نیرو در صحن علنی و اظهارات رئیس مجلس در مورد عملکرد دولت در حوزه انرژی بیان کرد: اصل حرف وزیر نیرو این بود که به چند دلیل دچار یک حادثه بیسابقه شدهایم و چند دلیل آن را بیان میکند. نخست افزایش گرما، دیگری استخراج رمز ارزها و بعدی کاهش تولید نیروگاههای برق آبی است و در مجموع حدود ۴۵۰۰ مگاوات کمبود تولید برق داریم. وزیر نیرو در مجموع گفت که ما چارهای نداشتیم، این اتفاق بیسابقه بوده و مسئله را منتفی کرد.
وی افزود: طبق قانون برنامه ششم توسعه، مسئولان وزارت نیرو و دولتمردان باید ظرفیت تولید را افزایش میدادند. اما متأسفانه این کار را نکردند. طبق برنامه ششم توسعه در سال آخر دولت باید به ۱۰۰ هزار مگاوات برق میرسیدیم اما نرسیدیم.
اقدام جدی در حوزه انرژی صورت نگرفته است
طغیانی ادامه داد: نکته دوم بحث توسعه تجدیدپذیر است. در توسعه تجدید پذیر باید به ۴ هزار مگاوات ظرفیت میرسیدیم اما حدود سه هزار مگاوات عقب هستیم. همچنین در مسئله تبدیل نیروگاههای گازی به نیروگاههای سیکل ترکیبی باید هشت هزار مگاوات به ظرفیت اضافه میشد، اما این میزان اضافه نشد. همچنین در حوزه بهینهسازی انرژی صنایع بزرگ و کاهش شدت انرژی و اصلاح الگوی مصرف نیز اقدام جدی صورت نگرفته است. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید میکند: با تمام این اوصاف نکته مهم صحبتهای قالیباف در جلسه علنی با وزیر نیرو این بود که اگر این اقدامات نیز صورت نگرفته، دولت باید دستکم یک برنامه مشخص برای قطعی به مردم میداد، تا بدانند چه زمانی برقشان قطع میشود و امورشان را پیش ببرند. وی تأکید کرد: رئیس مجلس یادآور شد که میتوانستند بیانیه بدهند و بگویند ما باید اقداماتی را انجام میدادیم، اما ندادیم و عذرخواه هستیم اما در زمانهای مشخصشده برق قطع میشود. عدم انتشار چنین بیانیهای باعث آسیب به اعتماد اجتماعی شد. از طرف دیگر باید تعرفههای مصرف را ابلاغ میکردند که این مسئله نیز صورت نگرفت. این نماینده مجلس بیان کرد: واقعیت این است که بسیاری از نمایندگان از صحبتهای وزیر قانع نشدند اما وزیر نیرو توضیحات خود را ارائه کرد و رفت. توصیه رئیس مجلس نیز این بود که دولت باید مسائلی را که با نیاز اساسی مردم در ارتباط است برطرف کند. طغیانی عنوان میکند: قالیباف توصیه کرد که دستکم در یک ماه باقیمانده دولت کارهایی که بر عهده وزارتخانهها از جهت مدیریت شبکه و امکاناتی که در اختیار دارد را انجام دهد تا مردم در حوزه معیشت و اقتصاد و سرمایهگذاری آسیب نبینند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در انتها یادآور شد:
در ادامه به ناهماهنگی بین وزارتخانهها برای مدیریت حوزه انرژیها و سایر حوزهها اشاره شد. متأسفانه در دولت روحانی این عدم هماهنگی در شاخههای مختلف مشاهده شد و در ماههای پایانی به دلیل بیانگیزگی به اوج خودش رسید. امیدواریم دولتمردان به توصیه رئیس مجلس برای پیگیری امور در ماههای پایانی عمل کنند.
حانیه مسجودی , مهدی طغیانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.