جنگ تمامعیار دیپلماتیک در اروپا
گروه بینالملل
جدال دیپلماتیک میان روسیه و کشورهای اروپایی به نقطه اوج خود رسیده است. اخیرا مسکو نسبت به اتهامات جمهوری چک مبنی بر اینکه دو جاسوس روسیه متهم در پرونده اسکریپال، در انفجار انبار مهمات چک در سال ۲۰۱۴ دست داشتند واکنش نشان داد و دستور اخراج شماری از دیپلماتهای جمهوری چک را صادر کرد.
پراگ روز شنبه اعلام کرد که ۱۸ دیپلمات روس را اخراج میکند و افزود که به متحدانش در ناتو و اتحادیه اروپا اطلاع داده است که روسیه در حادثه انفجار در انبار مهمات که منجر به کشته شدن دو نفر شد «مداخله مشکوکی» داشته است. وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار است موضوع را بررسی کنند.این موضوع بزرگترین اختلاف بین پراگ و مسکو از زمان پایان دههها تسلط شوروی بر اروپای شرقی در سال ۱۹۸۹ است.
بر اساس گزارش یورونیوز، این موضوع همچنین به تنشهای فزاینده بین روسیه و غرب که تا حدودی ناشی از تجمع نیروهای ارتش روسیه در مرزهای غربی و کریمه است، دامن خواهد زد.روسیه نیز اعلام کرد که ۲۰ کارمند سفارت چک در مسکو «عنصر نامطلوب» محسوب میشوند و باید قبل از پایان روز دوشنبه ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) کشور را ترک کنند.این خبر پس از احضار سفیر چک در مسکو منتشر شد. روسیه پیشتر قول اقدامات متقابل تلافیجویانه را داده بود.وزارت خارجه روسیه در بیانیهای که روز یکشنبه ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) و پیش از خبر اخراج دیپلماتهای جمهوری چک منتشر کرد، گفت: «این ادعای دولت جمهوری چک واهی است زیرا پراگ پیشازاین مالک این انبار را دادگاهی کرده بود.»
روسیه اخراج دیپلماتهای این کشور را «ادامه یکسری اقدامات ضد روسیه انجام شده از سوی جمهوری چک در سالهای اخیر» توصیف کرد و گفت پراگ در تلاش برای جلب رضایت ایالاتمتحده درزمینه تحریمهای اخیر علیه روسیه است.در این بیانیه تصریح شده است که روسیه اعتراض شدید خود را به مقامات جمهوری چک ابراز میکند و در پی اقدامات تلافیجویانه نیز خواهد بود.یان هاماچک، وزیر کشور و سرپرست وزارت امور خارجه چک روز گذشته اعلام کرد: محققان معتقدند که انفجار در انبار کارخانه مهماتسازی در منطقه وربتیچ در جنوب شرقی پراگ پس از خروج یک محموله اسلحه که احتمالا به بلغارستان فرستاده شده است صورت گرفت.
پلیس چک در این زمینه گفته است که آنها به دنبال دو مرد با نامهای الکساندر پتروف و روسلان بشیروف بودند که چند روز قبل از انفجار به جمهوری چک سفر کرده بودند.این نامها، نام مستعار دو افسر اطلاعاتی روسیه تحت تعقیب بریتانیا به اتهام مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس سابق روسیه و دخترش با عامل اعصاب نوویچوک در شهر سالزبری بریتانیا در سال ۲۰۱۸ است.کرملین دست داشتن در آن حادثه را انکار کرد و افراد متهم که تحت تعقیب بریتانیا قرار دارند، همچنان در روسیه آزاد هستند.هاماچک گفت: «پلیس از ابتدا درباره این دو فرد اطلاع داشتند اما تنها زمان وقوع حمله سالزبری فهمید که آنها از اعضای اداره اصلی اطلاعات روسیه واحد ۲۹۱۵۵ هستند.»
آنچه رسانههای اروپایی نمیگویند!
واقعیت امر این است که اقدامات تحریکآمیز امنیتی، سیاسی و نظامی کشورهای اروپایی عضو ناتو ( که ۲۶ کشور را شامل میشوند) نقش بسزایی در تشدید تنشها با مسکو ایفا کردهاند. در این میان، رسانههای غربی ازجمله یورونیوز، اساسا روایتی از این اقدامات مخرب ارائه نکرده و در مقابل،روسیه را نسبت به انجام اقدامات تحریکآمیز و ضد امنیتی متهم میسازند! این همان رویکرد دوگانهای است که آمریکا و بازیگران اروپایی در قبال سایر کشورها به کار میگیرند.
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.