جنایت بدون مکافات در افغانستان!
گروه بینالملل
دولت استرالیا به دلایل امنیتی و به واسطه تشدید بحرانهای داخلی در افغانستان، به صورت موقت سفارتخانه خود را در کابل تعطیل خواهد کرد. استرالیا به دلایل امنیتی سفارت خود را در کابل تعطیل میکند.به گزارش رادیو فرانسه، اسکات موریسون نخستوزیر استرالیا، با انتشار بیانیهای گفت: «سفارت استرالیا در کابل به زودی بسته خواهد شد». در همین حال وی مسدود شدن سفارت استرالیا در کابل را موقتی خواند و افزود: «در صورتی که شرایط مجدد مهیا شود، این سفارتخانه در آینده بازگشایی خواهد شد.»
نخستوزیر استرالیا دلیل مسدود شدن سفارت این کشور در کابل را عدم شرایط مناسب امنیتی اعلام کرد. بنا بر اظهارات اسکات موریسون، در حال حاضر شرایط امنیتی لازم برای حضور دیپلماتیک دائم استرالیا در افغانستان مهیا نیست. وی گفت: «پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا و استرالیا از افغانستان، وضعیت امنیتی این کشور بیش از پیش نامطمئن خواهد شد». در همین حال، وزارت امور خارجه افغانستان در واکنش به بسته شدن سفارت استرالیا در کابل، بیانیهای را روز سهشنبه منتشر کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که دولت افغانستان از تصمیم دولت استرالیا برای تعطیلی موقت سفارت این کشور در کابل آگاه است و به این تصمیم «احترام» میگذارد.وزارت امور خارجه افغانستان ضمن ابراز قدردانی از «حمایت و همکاری همهجانبه» استرالیا با مردم و دولت افغانستان در دو دهه گذشته، گفته است: «ما امیدواریم، همانطور که در بیانیه دولت استرالیا ذکر شده است، این اقدام موقتی باشد و استرالیا به زودی حضور دائمی خود را در افغانستان از سر گیرد».پس از آغاز روند خروج نیروهای نظامی ایالاتمتحده آمریکا و ناتو از افغانستان، استرالیا نخستین کشوری است که به دلیل تشدید تهدیدات امنیتی سفارت خود را در کابل میبندد. روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان در تاریخ اول ماه می آغاز شده و انتظار میرود تا ۱۱ سپتامبر سال جاری (۲۰۲۱) ادامه یابد.علاوه بر حضور دیپلماتیک، استرالیا به عنوان یکی از کشورهای متحد آمریکا در سال ۲۰۰۲ به افغانستان نیروی نظامی نیز فرستاد. اسکات موریسون ماه گذشته (آوریل) گفته بود که نیروهای استرالیا همزمان با خروج دیگر نظامیان از افغانستان خارج خواهند شد.
تکلیف جنایات جنگی نظامیان استرالیایی چه میشود؟
نظامیان استرالیایی در حالی افغانستان را ترک خواهند کرد که به ارتکاب « جنایت جنگی» در این کشور متهم هستند. نخستین تحقیقات در خصوص اتهام جرائم و «جنایت جنگی» نظامیان استرالیایی در افغانستان در سال ۲۰۱۶ و پسازآنکه رسانههای محلی اعلام کردند نیروهای ویژه ارتش استرالیا غیرنظامیان و کودکان را طی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ هدف قرار دادهاند، آغاز شد.چهار سال از آغاز نخستین تحقیقات در خصوص اتهام جرائم و « جنایت جنگی» نظامیان استرالیایی در افغانستان، اسکات موریسون روز پنجشنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ از انتصاب یک بازرس ویژه برای رسیدگی به این اتهامات خبر داد.
جنرال انگوس کمبل، فرمانده ارشد وزارت دفاع استرالیا روز پنجشنبه نوزدهم نوامبر ۲۰۲۰، با انتشار گزارشی کشته شدن ۳۹ غیرنظامی توسط سربازان نیروی ویژه خود را تأیید و از مردم افغانستان به خاطر ارتکاب این «جنایت جنگی» عذرخواهی کرد! اما هنوز این پرونده ، در نزد مردم افغانستان مفتوح است. پسازاین عذرخواهی، ریک بور، فرمانده نیروهای زمینی ارتش استرالیا روز جمعه ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰، اعلام کرد که در ارتباط با پرونده جرائم و «جنایت جنگی» نظامیان استرالیایی در افغانستان، ۱۳ سرباز نیروی ویژه این ارتش این کشور اخراج خواهند شد! مجازاتی که قطعا تناسبی با جرائم انجام شده ندارد!
رادیو فرانسه
افغانستان , رادیو فرانسه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.