جدال جدید در اتحادیه اروپا
گروه بینالملل
درحالیکه شیوع ویروس کرونا در اروپا شدیدتر شده و عدم هماهنگی مسئولین و مقامات ارشد اتحادیه اروپا در مهار این ویروس منجر به بروز خشم و نارضایتی گستردهای در میان شهروندان شده است، شاهد شکلگیری منازعات جدیدتری در اروپای واحد هستیم.
کمیسیون اروپا اخیرا در پیامی مهم به مقامات لهستانی اعلام کرد «بهدلیل اصلاحاتی که استقلال قضات لهستانی را تضعیف میکند» از دولت این کشور به دیوان دادگستری اروپا شکایت میکند.
به گزارش یورونیوز، دیدیه ریندرز، کمیسر دادگستری اتحادیه اروپا با شرکت در یک کنفرانس خبری در روز چهارشنبه گفت: « قوانین اصلاحی دولت لهستان، استقلال قوه قضائیه در این کشور را به خطر میاندازد و با اصل مهم اتحادیه اروپا و حاکمیت قانون، تناقض دارد.»چند روز پیش جمعی از کارشناسان حقوقی و سازمانهای مدافع جامعه مدنی خواستار شکایت کمیسیون اتحادیه اروپا از دولت لهستان نزد این مرجع عالی اتحادیه اروپا شده بودند.
تصمیم کمیسیون مبنی بر تنبیه دولت لهستان و ارسال پرونده این کشور به دیوان دادگستری اروپا میتواند ادامه سیاستهای سختگیرانه اتحادیه اروپا در مقابله با دولتهای پوپولیستی همچون لهستان و مجارستان تلقی شود.دو کشور عضو اتحادیه اروپا هستند اما در سالهای اخیر بهدلیل عدم رعایت اصول اساسی منشور اتحادیه اروپا ازجمله «نقض حاکمیت قانون» از سوی کمیسیون اروپا تنبیه شدهاند.لهستان در سال ۲۰۱۷ از سوی کمیسیون قبلی به ریاست ژان کلود یونکر تحریم شد و ماده ۷ پیمان کشورهای عضو اتحادیه اروپا علیه این کشور اجرا شد. طبق ماده ۷ معاهده اروپایی، لهستان برای مدتی از شورای تصمیمگیری کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیرون گذاشته شد.
در اواخر تابستان گذشته هم پارلمان اروپا اعطای بخش مهمی از بودجه۱۰ سال آینده و کمکهای مربوط به بحران کرونا به کشورهای عضو را منوط به احترام به حاکمیت قانون کرد که با مخالفت شدید مجارستان و لهستان مواجه شد.این دو کشور در واکنشی متقابل، بودجه اختصاصیافته به کشورهای عضو را برای هفتههای پیدرپی وتو کردند تا نهایتا ۲۷ کشور برای آزادسازی بودجه صدها میلیارد یورویی به بررسی اختلاف از طریق دادگاه رضایت بدهند.بدین ترتیب موقتا طرح پارلمان اروپا به حالت تعلیق در آمد.
بحران فراگیر در اتحادیه اروپا
شیوع همزمان بحرانهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در اتحادیه اروپا سبب شده است تا این مجموعه به کانون بحران و ناآرامی تبدیل شود. سران اتحادیه اروپا از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون، نهتنها رویکردی یکسان و هماهنگ در مواجهه با این ویروس اتخاذ نکردهاند، بلکه پس از تولید واکسن کرونا نیز نتوانستهاند این واکسن را بهصورت متوازن در قاره سبز توزیع کنند. در حال حاضر، نهتنها سران اتحادیه اروپا از آزمون مواجهه با ویروس کرونا و مدیریت این بحران سربلند بیرون نیامدهاند، بلکه از سوی گروهها و افراد مختلف بابت این ناکامی و سوء مدیریت محکوم شدهاند. در کنار این موارد، شیوع انواع بحرانهای سیاسی در اتحادیه اروپا نیز بر وخامت اوضاع افزوده است. پیشبینی میشود در آیندهای نزدیک، شاهد منازعات بیشتری در اتحادیه اروپا بر سر این موارد باشیم. برخی تحلیلگران پیشبینی کردهاند که ناتوانی سران اتحادیه اروپا در مدیریت بحرانهای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و درمانی، منجر به تسریع روند فروپاشی این مجموعه خواهد شد.
یورونیوز
اتحادیه اروپا , کرونا , یورو نیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.