جدال تمام‌عیار در اروپای آشفته - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 51541
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 07 مهر 1400 - 6:41 |

جدال تمام‌عیار در اروپای آشفته

همان‌گونه که از ابتدا پیش‌بینی می‌شد، برگزیت به نقطه آشکارساز منازعات داخلی گسترده و تمام‌عیار در قاره اروپا تبدیل شده است. این مسئله طی روزهای اخیر خود را به سخت‌ترین نحو  ممکن نشان داده است.
جدال تمام‌عیار در اروپای آشفته

محمد مهرعلی
همان‌گونه که از ابتدا پیش‌بینی می‌شد، برگزیت به نقطه آشکارساز منازعات داخلی گسترده و تمام‌عیار در قاره اروپا تبدیل شده است. این مسئله طی روزهای اخیر خود را به سخت‌ترین نحو  ممکن نشان داده است. آثار و تبعات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای لندن و بروکسل تمامی ندارد! حتی کار به‌جایی رسیده است که مطابق آخرین نظرسنجی‌ها در انگلیس، اکثر شهروندان این کشور خواستار ابطال کامل برگزیت و بازگشت به اروپای واحد هستند. بااین‌حال چنین موضوعی عملا امکان‌پذیر نیست. 
اخیرا دولت انگلیس در پاسخ به وجود بحران سوخت در این کشور
( که آن را سناریویی از سوی اتحادیه اروپا می‌داند)، از شهروندان اتحادیه اروپا که بدون اجازه اقامت در این کشور به سر می‌برند خواست داوطلبانه از این کشور خارج شوند. وزیر مهاجرت بریتانیا تهدید کرد اگر این اتفاق نیفتد شهروندان اروپایی اخراج خواهند شد.لندن  تهدید کرده که شهروندان اتحادیه اروپا که اجازه اقامت آن‌ها پس از برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) به پایان رسیده را اخراج خواهد کرد.
پیش‌ازاین از شهروندان اتحادیه اروپا که قبل از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در این کشور زندگی می‌کردند خواسته‌شده بود تا برای اخذ اقامت جدید تا پایان ژوئن ۲۰۲۱ درخواست کنند.اخذ اقامت جدید به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به سیستم بهداشتی و بازار کار بریتانیا دسترسی داشته باشند و از مزایای اجتماعی نیز برخوردار شوند. بیش از ۶ میلیون نفر به این درخواست پاسخ مثبت دادند.تاکنون درخواست پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تأیید شده و تا پایان ماه اوت نیز درخواست ۴۰۰ هزار نفر بررسی شده است. کوین فاستر، وزیر مهاجرت انگلیس می‌گوید: «مردم به‌درستی از ما انتظار دارند کسانی را که حق اقامت در بریتانیا ندارند را اخراج کنیم.»
در مقابل، کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در حال وضع کردن قوانین سختگیرانه‌ای درخصوص رفت‌وآمد شهروندان انگلیسی به کشورهای خود و فراتر از آن، تجارت با لندن هستند. برخی تحلیلگران معتقدند که این موضوع در آینده‌ای نزدیک به پاشنه آشیل دولت محافظه‌کار بوریس جانسون تبدیل خواهد شد. به عبارت بهتر، ممکن است به‌زودی جانسون نیز پس از دیوید کامرون و ترزا می به سومین قربانی برگزیت تبدیل شود. از ابتدا مشخص بود که اگر برگزیت نرم اجرایی شود، در حوزه اقتصادی و سیاسی انگلیس تبعاتی مانند کاهش میزان رشد اقتصادی، کوچک شدن اقتصاد این کشور و وابستگی اقتصادی انگلیس و اتحادیه اروپا حداقل تا ۵ سال ادامه پیدا خواهد کرد، بنابراین، نباید تصور کنیم که با اجرایی شدن توافق برگزیت میان لندن و بروکسل ، شاهد ایجاد یک آرامش نسبی در انگلیس و اتحادیه اروپا باشیم! 
منازعات اخیر بر سر اقامت شهروندان اروپایی در انگلیس، نشان می‌دهد که لندن و بروکسل در این منازعه تمام‌عیار قصد ندارند در مقابل یکدیگر کوتاه بیایند. انگلیس پس از اجرایی شدن توافق مبهم برگزیت با اتحادیه اروپا، به بازیگری بدون هویت اروپایی تبدیل‌شده و برخی تحلیلگران نیز از لندن به‌عنوان بازیگری معلق و بی‌خاصیت در نظام بین‌الملل یاد کرده‌اند. بدون شک بوریس جانسون نخست‌وزیر طرفدار برگزیت در لندن نمی‌تواند این معادله را به سود لندن تغییر دهد. وقوع بحران سوخت در انگلیس( که یکی از خروجی‌های توافق برگزیت بوده است) و خشم شهروندان انگلیسی از وی، این روند را تشدید کرده است. 

نویسنده : محمد مهرعلی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای جدال تمام‌عیار در اروپای آشفته بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.