جاگیری ایران در نظم نوین - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 90665
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 05 شهریور 1402 - 7:00 |
عضویت در پیمان‌های غیرغربی و غیرآمریکایی در عصر گذار از نظم آمریکایی چه اهمیتی دارد؟

جاگیری ایران در نظم نوین

پس از عضویت ایران در شانگهای و آزاد کردن پول‌های بلوکه شده و منابع ارزی کشورمان در کره‌جنوبی و عراق تازه‌ترین گام راهبردی دولت سیزدهم با عضویت در مجموعه بین‌المللی «بریکس» با رویکرد اقتصادی برداشته شد.
جاگیری ایران در نظم نوین

پس از عضویت ایران در شانگهای و آزاد کردن پول‌های بلوکه شده و منابع ارزی کشورمان در کره‌جنوبی و عراق تازه‌ترین گام راهبردی دولت سیزدهم با عضویت در مجموعه بین‌المللی «بریکس» با رویکرد اقتصادی برداشته شد. عضویت ایران در «بریکس» در حالی از سوی جریان غرب‌گرا، همواره پیگیری می‌شد و دولت را ناتوان از عضویت در آن معرفی می‌کردند که هم‌اکنون با عضویت کشورمان در چنین مجموعه‌ای، یا سکوت معنادار، کرده‌اند و یا در اقدامی فرار به جلو، آن را بی‌ارزش می‌خوانند.

کسانی که مدعی بودند «زبان دنیا را بلدند» و دیگران را به «آب و صابون» حواله می‌دادند، با برجامی نافرجام و کشوری با تورم ۶۰ درصدی فرار کردند و حال پس از دو سال که گام‌های استوار دولت مردمی یکی پس از دیگری برداشته می‌شود به میدان آمده‌اند تا با ایرادات تهی، این دستاورد را زیر سوال ببرند.به نقل از مهر هنوز شهد خبر عضویت ایران در «شانگهای» در دهان‌ها بود که با دمیدن در گسل‌های موجود، که از قضا محصول حکمرانی آنهاست، شیرینی انتفاع از یک دستاورد سیاست خارجی را به حاشیه کشاندند و حال نیز در تلاش برای به حاشیه بردن دستاورد دیگر هستند. این در حالی است جماعت یاد شده، عکس با فلان هواپیما و یا فلان مقام خارجی در مجلس را به عنوان دستاورد به مردم می‌فروختند و با همین «گفتار درمانی» ها و ادعاهای پوچ، ماشین اقتصاد کشور را به ته دره انداختند.حال که دولت سیزدهم در تلاش برای جبران کاستی‌های یک دهه گذشته است، هر روز با یک حاشیه‌سازی مانع از آن می‌شوند.

اگر روزی مدعی بودند هر ۹ روز یک حاشیه درست می‌شود الان خودشان هر ۹ ساعت یک حاشیه خلق می‌کنند.دولت یازدهم و دوازدهم مدعی بود زبان کشورهای غربی را می‌فهمد اما پشت درهای بسته آنان قرار گرفت و حتی فرصت طلایی برای عضویت در بریکس را در زمان خود از دست داد. این در حالی است که دولت سیزدهم بدون ادعاهای دولت قبلی توانست ایران را بعد از عضویت در پیمان شانگهای وارد پیمان اقتصادی بسیار مهم بریکس کند.همچنانکه سید ابراهیم رئیسی در بازگشت از سفر آفریقای جنوبی گفت: عضویت ما در گروه بریکس به صورت اتفاقی رخ نداده بلکه یک سیاست انتخابی از سوی دولت در جهت تأمین منافع کشور و مردم بوده است و امیدواریم بتوانیم از این رویداد قابل توجه نهایت بهره‌برداری را در عرصه‌های مختلف داشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اهمیت ایران به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیک و کنشگری فعال در عرصه‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: همه این مسائل موجب شد تا عضویت ایران در گروه بریکس مطرح و به اتفاق آرای اعضا تصویب شود. البته به طور طبیعی لازم است ساز و کارهای اجرایی برای بخش‌های مختلف گروه از جمله صندوق بریکس، نیز تمهید و فراهم شود که همکاران وزارت امور خارجه از همان ساعت اول تصویب عضویت ایران، اقدامات خود را در این زمینه آغاز کردند.رئیسی در ادامه با بیان اینکه دولت مردمی هرگز سیاست خارجی کشور را زمینه‌ای برای منازعات و مشاجرات حزبی و جناحی تبدیل نخواهد کرد، اظهار داشت: آنچه برای ما اهمیت و اولویت دارد تضمین و تأمین منافع کشور و مردم است و امیدواریم بتوانیم از این رویداد قابل توجه نهایت بهره‌برداری را در این زمینه داشته باشیم.

همکاری و مشارکت در چارچوب‌های اقتصادی چندجانبه به ویژه در قالب همکاری‌های جنوب-جنوب اهمیت و اولویت بالایی برای جمهوری اسلامی ایران دارد. همچنین کشورمان از ظرفیت‌ها و توانمندی های ارزشمندی برای مشارکت در سازوکارهای چندجانبه بهره مند است. در حال حاضر ما با اعضای بریکس تعاملات اقتصادی دو جانبه و چندجانبه قابل توجهی داریم. حال با عضویت ایران، کشورمان آمادگی دارد قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود را در مسیر نیل به اهداف مشترک با کشورهای عضو بریکس به اشتراک گذاشته و روابط خود را در سایر زمینه‌های اقتصادی و تجاری گسترش دهد.در حال حاضر، گروه بریکس بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهان (۳۱/۵ درصد) را در مقایسه با سایر بلوک‌های اقتصادی از جمله گروه هفت (۳۰/۷ درصد) به خود اختصاص داده است. همچنین پنج کشور عضو یک چهارم مساحت خشکی زمین و حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان (۳ میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱) را دارا هستند و با توجه به میزان تقاضای موجود انتظار می‌رود در آینده با پذیرش اعضای جدید جایگاه جهانی گروه ارتقاء یابد.

بریکس با توجه به روح همکاری و مشارکت حاکم بر آن، از ظرفیت‌های بالایی برای ایجاد تأثیرات مثبت و ارائه راه حل‌هایی برای چالش‌های جهانی برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد با توجه به روندهای موجود و همچنین گسترش احتمالی بریکس و ایجاد ائتلاف‌های جدید و قوی‌تر بین اقتصادهای نوظهور جهانِ جنوب، ظرفیت‌های این گروه را افزایش داده و باعث تأثیرگذاری بیشتر آن در روند تحولات جهانی خواهد شد.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای جاگیری ایران در نظم نوین بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.