جامه جدید نیروهای مسلح
وحید عظیمنیا
«هر که از دشمن آسوده بخوابد دشمن نسبت به او نخواهد خفت»؛ این جانکلام چرایی تشکیل و تجهیز نیروهای مسلح است که در نامه مولایمان علی (ع) به مالک اشتر به آن اشاره شده است. در عصر امروز نیز که جهان از قانون جنگل پیروی میکند، این اصل بیشازپیش موردنیاز بوده و باید هرروز بیشتر از دیروز نسبت به تجهیز قوه نظامی پرداخته شود. البته این تأکید صریح کلام حق است؛ در آیه ۶۰ سوره انفال میخوانیم: «هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [دشمنان]، آمادهسازید! و (همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد)، تا بهوسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید! و (همچنین) گروه دیگری غیر از اینها را، که شما نمیشناسید و خدا آنها را میشناسد! و هر چه درراه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) انفاق کنید، بهطور کامل به شما بازگردانده میشود و به شما ستم نخواهد شد».
اما آنچه موجب سامان نیروی دفاعی کارآمد بهعنوان بازوی قوی کشور در تأمین منافع ملی میشود، مدیریت قاعدهمند در استفاده بهینه از ظرفیت منابع انسانی در شئون مختلف نیروهای مسلح است که توان غرورآفرین دفاعی کشورمان نشان میدهد تاکنون مسیر افتخارآمیزی در این حیطه طی شده است. ناگفته پیدا است «برنامهریزی دقیق و منظم»، یکی از ارکان مهم موفقیت حوزه دفاعی است که در ساحتهای مختلف مشاهده میشود و طبعا فرماندهان نظامی نقش کلیدی در عملیاتی شدن آن دارند. نکته مهم آنکه، جابهجایی فرماندهان که امری کاملا طبیعی است، همواره با منطق قوی نظامی و بدون هیاهوی مرسوم حزبی انجام میشود. این روزها شاهد تازهترین جابهجایی برخی فرماندهان بودیم که از اواخر مرداد امسال شروع شد. پنج روز مانده به پایان مرداد، این ماه پایندگی، حضرت آیتالله خامنهای در حکمی امیر دریادار دوم شهرام ایرانی را نظر به تعهد و حسن سوابق و پیشنهاد فرمانده کل ارتش، با اعطای درجه دریاداری به سمت فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، منصوب کردند. فرمانده معظم کل قوا در این حکم، ضمن تشکر از تلاشهای مؤثر امیر دریادار حسین خانزادی، تأکید کردند: «اهتمام جدی و شایسته در بهرهبرداری از ظرفیتهای نیرو و ارتش و نیروهای مسلح و کشور برای پیشبرد جهادی و انقلابی آن نیرو، ارتقای توان و آمادگی همهجانبه بر پایه رشد و تعالی سرمایه انسانی مورد انتظار است».
رئیس عملیات منطقه یکم دریایی ارتش (بندرعباس)، رئیس ستاد و جانشین فرماندهی این منطقه، جانشینی معاونت عملیات نداجا، معاونت آموزش نیروی دریایی و جانشینی معاونت آموزش ارتش ازجمله مسئولیتهای پیشین امیر دریادار ایرانی است. پیش از وی، امیر دریادار حسین خانزادی از ۱۴ آبان ۱۳۹۶ تا ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که از ۱۴ شهریور امسال بنا به پیشنهاد امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و با موافقت فرمانده معظم کل قوا، به سمت دستیار فرمانده کل ارتش در امور راهبردی منصوب شد.
تغییرات نیروی هوایی
از دیگر تغییرات حوزه نیروهای مسلح، جابهجایی امیر سرتیپ محمدرضا قراییآشتیانی جانشین وقت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است که با معرفی رئیسجمهور به مجلس و رأی اعتماد وکلای ملت، از سوم شهریور ۱۴۰۰ سکانداری وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» را بر عهده گرفت. پیش از وی، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» به مدت چهار سال وزیر «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» بود. پیرو این جابهجایی، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده به پیشنهاد رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا بهعنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. وی که ردای خلبانی «اف-۱۴ تامکت» به تن دارد از ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی را بر عهده داشت؛ پیش از آن نیز از ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ به پیشنهاد امیر حسن شاهصفی فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش و تصویب فرمانده وقت کل ارتش، جانشین فرمانده نهاجا بود.
با انتقال امیر نصیرزاده به ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی طی حکمی از سوی حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا به فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. وی از شهریور ۱۳۹۷ به پیشنهاد امیر نصیرزاده و تصویب فرمانده کل ارتش، جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش بود. امیر واحدی، جانشینی بازرسی و ایمنی نهاجا، فرماندهی پایگاه دوم شکاری تبریز و معاونت بازرسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را در کارنامه دارد. پیرو این جابهجایی نیز، امیر سرتیپ خلبان مهدی هادیان که از ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ معاون هماهنگکننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود به سمت جانشینی فرماندهی این نیرو و امیر سرتیپ دوم علیاکبر طالبزاده بهعنوان معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی منصوب شدند.
تغییرات وزارت دفاع
از دیگر جابهجاییهای مرسوم حوزه نیروهای مسلح میتوان به جابهجایی مدیریتی در وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» اشاره کرد. سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی روز سهشنبه ۲۳ شهریور، با موافقت مقام معظم فرماندهی کل قوا و با حکم وزیر دفاع بهعنوان جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منصوب شد. معاونت آماد و امور صنعتی وزارت دفاع، ریاست سازمانهای صنایع دفاع و هوافضای وزارت دفاع و همچنین فرماندهی قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ازجمله مسئولیتهای چند سال اخیر سردار فرحی بوده است. وزیر «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» همان روز سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقیزاده را که جانشین وزیر دفاع بود، بهعنوان رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع منصوب و از تلاشهای ارزنده سردار سرتیپ دوم پاسدار ابوطالب شفقت رئیس سابق دانشگاه مالک اشتر تقدیر کرد. شفقت ۲۷ شهریور با صدور حکمی از سوی احمد وحیدی، معاون «توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور» منصوب شد.
رؤسای جدید سازمانهای صنایع دریایی و صنایع الکترونیک وزارت دفاع (صا ایران) نیز ۱۲ مهر با حکم وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منصوب شدند. بر این اساس، طی مراسمی با حضور امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و جمعی از معاونین و مدیران عامل سازمانهای تابعه وزارت دفاع سردار سرتیپ دوم پاسدار جبل عاملیان بهعنوان رئیس جدید سازمان صنایع دریایی و امیر دریادار رستگاری بهعنوان مدیرعامل جدید صنایع الکترونیک ایران (صاایران) منصوب شدند.
پیش از آن نیز، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی در اولین حکم انتصاب خود، طی احکام جداگانهای، امیر سرتیپ دوم ناصر شهلایی و سردار سرتیپ دوم رضا طلایی نیک را به ترتیب به سمت معاون حقوقی و معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی راهبردی و امور مجلس وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» منصوب کرده بود.
صنایع دفاع، صنایع دریایی، صنایع هوافضا، صنایع هوایی، صنایع الکترونیک (صاایران)، توسعه منابع انرژی (توان)، دانشگاه مالک اشتر، تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، جغرافیایی، اتکا، مؤسسه تحقیقات دفاعی و بنیاد تعاون ازجمله سازمانها و مجموعههای زیر نظر وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» هستند.مدیریت قوی و کارآمد نیروهای مسلح منجر به پیشرفتهای قابلدفاع در حوزههای مختلف دفاعی شده است و امروز سرریز صنایع دفاع توانایی حل مشکلات سایر بخشها ازجمله صنایع سنگین را دارد.
ارتش , نیروهای مسلح , وخید عظیم نیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.