تیم اقتصادی دولت بی‌برنامه است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27103
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 22 مرداد 1399 - 22:34 |
مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس:

تیم اقتصادی دولت بی‌برنامه است

در جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف، برنامه ها و صلاحیت حسین مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اخذ رأی اعتماد بررسی شد. در نهایت وکلای ملت با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۴۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع با تصدی مدرس خیابانی در وزارت صمت مخالفت کردند و به وی رأی اعتماد ندادند.نکته قابل توجه این جلسه، عدم حضور رئیس جمهور برای دفاع از وزیر پیشنهادی اش و حضور معاون اول وی به عنوان سپر بلا بود.
تیم اقتصادی دولت بی‌برنامه است

حانیه مسجودی
در جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف، برنامه ها و صلاحیت حسین مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اخذ رأی اعتماد بررسی شد. در نهایت وکلای ملت با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۴۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع با تصدی مدرس خیابانی در وزارت صمت مخالفت کردند و به وی رأی اعتماد ندادند.نکته قابل توجه این جلسه، عدم حضور رئیس جمهور برای دفاع از وزیر پیشنهادی اش و حضور معاون اول وی به عنوان سپر بلا بود. روحانی که در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت، بنا به توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا حضور نداشت! توصیه ای که واکنش های زیادی در پی داشت. علت این غیبت را می‌توان عذر بدتر از گناه دانست چراکه سه شنبه، ۲۱ مرداد ماه بود که ستاد ملی مبارزه با کرونا از تعویق کنکور به دلیل ناتوانی در رعایت پروتکل ها خبر داد اما همان شب نظر وزرای بهداشت و علوم تغییر کرد و اعلام کردند که کنکور سراسری در تاریخ مقرر خود برگزار می‌شود. حال که رئیس جمهور پس از تصمیم به برگزاری کنکور در تاریخ مقرر خودش بنابه توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا در مجلس حضور نیافت، این سؤال مطرح است که چطور به یک باره ستاد ملی مبارزه با کرونا در کمتر از یک روز نظر خود را تغییر و قادر به رعایت پروتکل هاست و تمام دانش آموزان بنا به اجبار باید در آزمون شرکت کنند اما رئیس جمهور از ترس ابتلا به کرونا به مجلس نمی آید؟
رأی عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت  پیامی به دولت بود
مجتبی یوسفی، نماينده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه رأی اعتماد به مدرس خیابانی، وزیر پیشنهادی وزارت صمت به «رسالت» می‌گوید: یکی از وظایف اصلی و نظارتی نمایندگان مجلس ،رأی اعتماد یا عدم اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت است. مانند مسائل دیگر نمایندگان وکیل مردم می شوند تا دولت بتواند کارهایش را بهتر انجام دهد، بحث ديروز  رأی اعتماد وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت بود که ریاست جمهور، مدرس خیابانی را معرفی کرد اما او در آرای نمایندگان توفیقی نداشت. وی ضمن اشاره به علت عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی، افزود: علت اصلی آن نیز ارسال پیامی از سوی مجلس برای هیئت دولت و گزینه‌های احتمالی آتی بود. مجلس ديروز در فضایی آرام و به دور از تنش به مسئله ورود کرد. به طور معمول دوره‌های قبل در این موضوعات به صورت چالشی و پر تنش ورود می کرد اما نمایندگان فعلی در این موضوع نیز مانند روزهای گذشته با دید حمایت از دولت و مشکل گشایی و تصویب قوانینی در راستای حل مشکلات دولت حرکت کردند. یوسفی با تأکید بر انتظارات نمایندگان از وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اولین مسئله‌ای که دغدغه تمام مردم می‌باشد؛ نظارت و کنترل قیمت‌ها در بازار است. از آن جا که یکی از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت کنترل بازار و مدیریت واردات کشور است، از وزیر صمت انتظار می رود به این مشکلات توجه و آن ها را برطرف کند.او در ادامه تأکید کرد: براساس مصوبه مجلس 
چهار سامانه نظارتی بلند مدت برای نظارت بر بازار در نظر گرفته شده است که وزارت صمت می توانست از آن‌ها استفاده کند و از وزیر پیشنهادی انتظار می‌رفت در روزهایی که سرپرست و قائم مقام وزیر بود،  اجرای این سامانه ها را تحقق بخشد.
تمام مشکلات موجود بازار به مدیریت سرپرست وزارت صمت مربوط نیست
یوسفی بیان داشت: اکنون نیاز اصلی بازار و اقتصاد کشور، نظارت است. نمی‌توان تمام این انتظارات را از وزیر پیشنهادی صمت داشت چراکه متأسفانه تیم اقتصادی از هماهنگی لازم برای مدیریت بازار رنج می برد و زمانی که همکاری و همراهی سایر اعضای دولت نباشد، نمی توان وضعیت اقتصاد را بهبود بخشید.او اشاره کرد: توقعی که ما از وزیر پیشنهادی داریم درخواست مردم و در وهله اول برنامه ریزی برای ساماندهی بازار است که این کار با گفتار درمانی حل نمی‌شود و نیاز به همکاری تمام دولتمردان و نهادهای دولتی است. باید با اجرای قانون نتایج را به نفع ملت رقم بزنند.نماینده مردم اهواز بیان کرد: نمایندگان از وزرا انتظار دارند که بر  واردات کالا نظارت و از نحوه صحیح تهیه مواد اولیه برای تولیدکنندگان حمایت کنند. زمانی که سیاست کلی دولت به جای حمایت از تولید داخل، برپایه واردات است نمی توان توقع داشت که تولید کنندگان انگیزه خود را از دست ندهند. یکی از مثال های این مسئله صنعت فولاد است که برخی از کارشناسان گفته اند ماهانه رانت دو هزار میلیاردتومانی درچرخه این صنعت وجود دارد.یوسفی گفت: گاهی فولادی که در داخل کشور عرضه می‌شود از واردات آن نیز گران‌تر است و این به معنای خود تحریمی است که یعنی ما با قیمتی پایین تر صادر می کنیم و زمانی که می خواهیم به تولیدکننده داخلی بفروشیم ۱۰ درصد گران‌تر  از فولاد خلیج فارس دراختیار آن ها قرار می دهیم.وی درادامه مبحث واردات و مواد اصلی تولید ضمن اشاره  به تهیه مواد کشاورزی و نهاده‌های دامی، عنوان کرد: اکنون در بندر امام ده‌ها هزار تن کنجد و سویایی که برای تولید دام و طیور نیاز بود به دلیل عدم نظارت مسئولان از بین رفت. حال یا از ابتدا به دلیل نبود نظارت به صورت فاسد وارد کشور شده یا در گمرکات ماندند و فاسد شدند.نماینده مردم اهواز در مجلس افزود: ازطرف دیگر مدتی است بازار خودرو پرتنش می‌باشدو حاشیه سودی که برای دلالان به وجود آمده، به هیچ وجه قابل قبول نیست. اکنون اختلاف قیمت محصولات کارخانه و بازار آزاد بسیار زیاد می‌باشد و این سود  دراختیار دلالان قرار گرفته است، از وزیر پیشنهادی توقع داشتیم برنامه ای در این مورد داشته باشد. یوسفی ادامه داد: مسئله بعدی استفاده از ظرفیت‌های کشور است. مسئولان باید حداکثر توان خود را بر تکمیل زنجیره‌های تولید متمرکز کنند. اگر در صنایع فولاد، معادن و سنگ و … زنجیره تولید تکمیل شود بهره وری و اشتغال شکل می‌گیرد. وی خاطرنشان کرد که دولت هیچ سیاستی برای حمایت از تولید داخل و استفاده از ظرفیت بازار ۸۰ میلیونی کشور و بازار نزدیک به ۷۰۰ میلیونی کشورهای همسایه ندارد.ازطرف دیگر در  شرایط فعلی انتظار داریم که وزیر صمت در تأمین مواد اولیه، یار تولیدکننده باشد نه یار واردکنندگان و باید تعرفه ها را مدیریت کند به طور مثال به دلیل این‌که تعرفه واردات ابریشم پایین است محصول کشاورزان کشورمان در حال نابودی می‌باشد و ازطرف دیگر واردات به راحتی انجام می شود.وی ضمن تأکید برمؤلفه‌های وزیر مدنظر مجلس یازدهم تأکید کرد: وزیر مربوطه باید برنامه‌های میان مدت، بلند مدت و نظریه‌هایی بر مبنای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید داشته باشد.
مشکل اصلی بی‌برنامه بودن تیم اقتصادی دولت است 
یوسفی ضمن آرزوی موفقیت برای وزیر پیشنهادی گفت که مدرس خیابانی در این مدت زحمات بسیاری کشید و به طورحتم مشکلات موجود بازار همگی به مدیریت او مربوط نیست. مسئله اصلی تیم اقتصادی دولت و بی برنامه عمل کردن آن‌هاست.وی تأکید کرد: دولت تمام ظرفیت های کشور را به سیاست خارجی و برجام گره زد و بدون توجه به ظرفیت‌های داخلی این مشکلات را به وجود آورد. مجلس این آمادگی را دارد که فارغ از بحث های غیرکارشناسی کمک کند تا دولت بتواند خدمتگزار  بهتری برای مردم باشد.
غیبت روحانی در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی  عذر بدتر از گناه بود
نماینده مردم خوزستان با اشاره به عدم حضور رئیس جمهور در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی صمت، تأکید کرد: عدم حضور رئیس جمهور در مجلس نیز رفتار مناسبی نبود. هدف مجلس، تعامل با دولت است اما غیبت رئیس جمهور در جلسه و دفاع نکردن از وزیر پیشنهادی خود به مدرس خیابانی خدشه وارد کرد. حتی جهانگیری نیز از او دفاع نکرد. جدای از این‌که هیچ کدام از اعضای دولت از وزیر دفاع نکردند، این روش جدیدی بود که ما شاهد بودیم.وی علت حضور نیافتن روحانی در این جلسه را عذر بدتر از گناه دانست و ابراز کرد: توجیه رئیس جمهور برای نیامدن به مجلس مبنی بر خطر ویروس کرونا نیز عذر بدتر از گناه بود. درست است که شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است اما ما نیز مانند مردم به کارهای روزمره خود ادامه می‌دهیم و در این شرایط یک روز امور مجلس را رها نکرده‌ایم و حتی برخی از نمایندگان را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم و در این شرایط رئیس جمهوری به دلیل شیوع کرونا به مجلس نمی آید!
یوسفی درانتها لغو تعویق کنکور از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا را در تضاد با غیبت روحانی در این جلسه مجلس خواند و افزود: روز سه‌شنبه اعلام کردند کنکور به تعویق افتاد چون نمی‌توانیم پروتکل‌ها را اجرا کنیم، اما به یک باره اعلام می‌کنند که کنکور برگزار می‌شود و می‌توانیم پروتکل‌ها را اجرا کنیم و فردای آن روز رئیس جمهور به دلیل هشدار ستادملی مبارزه به کرونا در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی خود حضور پیدا نمی‌کند.
 این ناهماهنگی‌ها در تصمیم‌گیری، مردم را ناامید می‌کند.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تیم اقتصادی دولت بی‌برنامه است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.