تیغ عدالت در خدمت استقلال اقتصادی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 38546
  پرینتخانه » استان ها, اقتصادی, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 18 بهمن 1399 - 7:17 |
سفر استانی حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی به استان گیلان واکاوی شد؛

تیغ عدالت در خدمت استقلال اقتصادی

به زعم این قلم انقلاب ۵۷ که مهم‌ترین انقلاب عصر حاضر بود منجر به استقلال سیاسی شد، اما این رویه در استقلال اقتصادی محقق نشد به طوری که پیشرفت‌ها و شخصیت قابل احترام ملت ایران در عرصه‌های بین‌المللی مرهون همین استقلال سیاسی است، اما مع‌الأسف هرآنچه باعث رنجش مردم و فشار‌های این روز‌ها شده از ناحیه همین نداشتن استقلال اقتصادی است که اگر به آن جامه عمل پوشانده می‌شد شاید این روز‌ها کام مردم نه تلخی نشئت گرفته از معیشت که حلاوت ناشی از پیشرفت‌های علمی و سایر شئون مختلف را مزه می‌کرد.
تیغ عدالت در خدمت استقلال اقتصادی
وحید عظیم‌نیا
به زعم این قلم انقلاب ۵۷ که مهم‌ترین انقلاب عصر حاضر بود منجر به استقلال سیاسی شد، اما این رویه در استقلال اقتصادی محقق نشد به طوری که پیشرفت‌ها و شخصیت قابل احترام ملت ایران در عرصه‌های بین‌المللی مرهون همین استقلال سیاسی است، اما مع‌الأسف هرآنچه باعث رنجش مردم و فشار‌های این روز‌ها شده از ناحیه همین نداشتن استقلال اقتصادی است که اگر به آن جامه عمل پوشانده می‌شد شاید این روز‌ها کام مردم نه تلخی نشئت گرفته از معیشت که حلاوت ناشی از پیشرفت‌های علمی و سایر شئون مختلف را مزه می‌کرد.
البته استقلال اقتصادی یک امر انتزاعی شعاری نیست بلکه نص صریح قانون اساسی است که در اصل ۲۱، رئیس‌جمهور مکلف شده است برای «حراست از مرز‌ها و استقلال‏ سیاسی‏ و اقتصادی‏ و فرهنگی‏ کشور از هیچ‏ اقدامی‏ دریغ نورزد.» شوربختانه این حراست آن‌گونه که باید و شاید انجام نشده  از این جهت در گام دوم انقلاب تأمین استقلال اقتصادی نه یک اختیار بلکه یک الزام است. 
بی‌مسما نخواهد بود اگر مدعی شویم یکی از رهیافت‌های دستگاه قضا در دوران تحول جامه عمل پوشاندن به راهبرد مهم «استقلال اقتصادی» است چه آنکه به فرمونده رهبر حکیم انقلاب اسلامی «تولید، قائمه اقتصاد است» از این جهت، رونق تولید در دستور کار مسئولان قضائی است. این مهم یکی از کارویژه‌های سفر‌های استانی حجت‌الاسلام رئیسی است که اقدامات صورت گرفته در سفر به استان گیلان یکی از قرینه‌های آن است.
رئیس قوه قضائیه در بیست و یکمین سفر استانی خود روز پنج‌شنبه ۱۶ بهمن به همراه جمعی از مسئولان عالی قضائی وارد گیلان شد و بررسی مسائل و مشکلات حقوقی – قضائی استان و نتیجه ارزیابی تیم‌های کارشناسی که از هفته‌های گذشته برای بررسی آخرین مسائل و تهیه گزارش‌های کارشناسی در این استان حضور یافته بودند در دستور کار قرار گرفت. در جریان همین سفر ۳۰۰ زندانی جرائم غیرعمد و جرائم عمد خرد آزاد شدند.
 صدور دستور در مکان جرم
حجت‌الاسلام رئیسی در جریان سفر به گیلان از بخش‌های مختلف کارخانه «صنایع پوشش ایران» بازدید کرد و پس از گفت‌وگو با رئیس جدید این کارخانه و نماینده‌های کارگران، تصمیمات مهمی در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی و احیای آن اتخاذ شد. 
رئیس دستگاه قضا به این نکته نیز اشاره کرد که آنچه در کارخانه صنایع پوشش ایران اتفاق افتاده، این بوده است که عده‌ای بارش برف را بهانه کردند تا این کارخانه از کارخانه بودن بیفتد و از زمین آن استفاده کنند. رئیس دستگاه قضا با بیان این‌که یک فاجعه بزرگ نسبت به اموال عمومی و بیت المال رخ داده و عده‌ای به خاطر سودجویی و منفعت، یک مرکز بزرگ تولیدی را به این روز درآورده اند، گفت: مسئله برف نبود چرا که اگر سنگ هم از آسمان می‌بارید، وضعیت کارخانه صنایع پوشش ایران نباید به این روز می‌افتاد. سودجویان این کارخانه را تخریب کردند تا از زمین آن سوءاستفاده کنند.
رئیسی همچنین گفت: تا امروز بازدید‌های زیادی از کارخانه‌های سراسر کشور داشته ایم، اما وضعی که امروز در کارخانه صنایع پوشش ایران مشاهده کردیم بسیار عجیب است و گویی یک جنگ و فاجعه در اینجا اتفاق افتاده و ثروت ملی به تاراج رفته است. رئیس دستگاه قضا ضمن این‌که وعده داد که هر چه سریع‌تر با همت مسئولان این کارخانه همه موانع از جمله موانع حقوقی و قضائی برطرف شوند، گفت: حتی یک روز هم نباید توقفی صورت بگیرد. رئیسی با بیان این‌که گیلان به عنوان قطب نساجی کشور شناخته می‌شود به دادگستری گیلان دستور داد که هرچه سریع‌تر حل مشکلات کارخانه صنایع پوشش ایران را در دستور کار قرار دهد. رئیسی همچنین تأکید کرد: مردم باید هرچه سریع‌تر ببینند که تولید در این کارخانه دوباره به راه افتاده است. 
رئیس دستگاه قضا در همین سفر در واکنش به سخن نماینده کارگران که گفت «در صورت راه اندازی
بخش‌ها و پروژه‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران برای ۳ تا ۴ هزار نفر کارآفرینی خواهد شد» تأکید کرد: مردم باید هرچه سریع‌تر ببینند که تولید در این کارخانه دوباره به راه افتاده است. رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: فردی که کارخانه صنایع پوشش ایران را تخریب کرده، به عنوان کسی که اموال عمومی و بیت المال را به غارت برده، باید تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد.
برخورد قاطع با خاطیان نامدار
رئیسی همچنین در جریان سفر به استان گیلان از نمایشگاه مسائل اولویت دار استان گیلان بازدید کرد. رسیدگی قضائی به مشکلات قطب صنایع ابریشم ایران، رسیدگی قضائی به مشکلات چایکاران، رسیدگی قضائی به موضوع ساحل خواری و همچنین رسیدگی قضائی به مشکلات پارک نمونه گردشگری که اکنون محل دفن زباله شده است، از جمله مسائل اولویت داری بودند که مشکلات آن‌ها در این نمایشگاه در معرض مشاهده رئیس دستگاه قضا قرار گرفت. 
رئیسی در جریان بازدید از این نمایشگاه تأکید کرد:
هر سازمان و دستگاهی اگر تخلفی داشته باشد و خلاف قانونی انجام دهد باید قاطعانه و به صورت مضاعف با آن برخورد شود. در برخورد با تخلفات به ویژه تخلفاتی که از ناحیه افراد نامدار سر می‌زند، هیچ رحمی نباید داشت و باید به شدت با آن مقابله کرد چرا که اگر این افراد در جامعه تخلف کنند، تخلف در جامعه باب می‌شود. 
رئیسی با اشاره به برخی سندسازی‌ها در جریان ساخت و ساز‌های غیرمجاز گفت: «سندسازی» و فرار از قانون، یک جرم جدید است و اگر فرد متخلف در این زمینه مسئول هم باشد، باید به شدت و به صورت مضاعف با وی برخورد شود تا مردم ببینند که در برخورد با افراد متخلف، تفاوتی برای دستگاه قضا وجود ندارد.
پیگیری فوری وضعیت رشت الکتریک
رئیسی همچنین از کارخانه «شرکت الکتریک ایران رشت» یا همان «رشت الکتریک» بازدید و با تعدادی از سهامداران و کارگران سابق این کارخانه گفت‌وگو کرد. رئیس قوه قضائیه در جریان این بازدید رئیس کل دادگستری گیلان را موظف کرد که به سرعت و با به‌کارگیری یک تیم قضائی مجرب وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند.رئیسی پس از این بازدید، در جلسه شورای اداری استان گیلان با اشاره به وضعیت شرکت رشت الکتریک گفت: شرکت رشت الکتریک، نگین انگشتری تولید در استان گیلان بود، اما اکنون به تلی از خاک تبدیل شده است. من در بازدیدی که از منطقه‌ای که این کارخانه در آن واقع شده بود داشتم، پای صحبت مردم نشستم و پس از آن، رئیس دادگستری استان گیلان را مکلف کردم با به‌کارگیری یک تیم قضائی مجرب با فوریت و به سرعت وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند و نحوه برخورد با متخلفان و کیفر آن‌ها را به اطلاع مردم برساند و هیچ مانعی نباید در مقابل کار پیگیری وضعیت شرکت رشت الکتریک باشد. شرکت رشت الکتریک که طی سال‌های متمادی ۱۱۲محصول الکتریکی تولید می‌کرد، سال ۸۲ به صورت قسطی به عنوان یک خصوصی سازی معیوب واگذار شد و نتیجه این واگذاری به مرور این‌گونه شد که این کارخانه امروز به تلی از خاک تبدیل شود و صد‌ها کارگر آن نیز کار خود را از دست بدهند.
 حق آزمون و خطا نداریم
شاید مهم‌ترین بخش سفر رئیس دستگاه قضا به استان گیلان تشریح این رهیافت دستگاه بود که در نشست تخصصی «احیای حقوق عامه در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست» تأکید کرد: افرادی هستند که از زمان و منافذ سوءاستفاده می‌کنند و برخی افراد برای سوءاستفاده برگه‌ای ارائه می‌دهند و مجوزسازی می‌کنند؛ لذا باید مراقب بود؛ ۴۰ سال از پیروزی انقلاب گذشته و ما حق آزمون و خطا نداریم و باید کار متقن انجام دهیم. رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان گیلان از تعدادی از واحد‌های تولیدی شهر رشت بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحد‌های تولیدی قرار گرفت.
  کارخانه‌ها در دید قوه قضائیه
به هر روی، اقدامات دستگاه قضا در حوزه تولید را صرفا محدود به شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، شرکت ماشین سازی تبریز، شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) البرز و   شرکت تولید تجهیزات سنگی هپکو اراک نکنیم بلکه به فهرست ذیل هم بنگریم: کارخانه صنایع ابریشم گیلان، کارخانه قند بردسیر، کارخانه سبلان پارچه اردبیل، کارخانه تولید روغن نباتی حیات هرمزگان، کارخانه آهن آلات شهرک صنعتی ایلام، کارخانه سیمان مارگون کهگیلویه و بویراحمد، شرکت مینو شرق زاهدان، کارخانه کیان تایر اسلامشهر، کارخانه سیمان عنبرآباد، کارخانه لبنیات مینودشت، کارخانه شیشه اردکان، کارخانه زغالشویی و واگن سازی زرند، کارخانه تولیدی پلاستیک بینالود و شلنگ فشار قوی زاهدان، کارخانه پخش محصولات میهن جیرفت، کارخانه آرد شکوه غرب ایوان، کارخانه پینارلبن تبریز، کارخانه کلر پارس تبریز، کارخانه سیمان سمنگان خراسان شمالی، کارخانه لاستیک کرمان، کارخانه کویر تایر بیرجند، کارخانه قند شیروان، کارخانه سیمان بجنورد، کارخانه صبا کار یلدای سهند بندرعباس، کارخانه شیر وارنا ورامین، کارخانه نساجی بروجر د،  کارخانه سیمان لوشان گیلان، کارخانه طلوع فجر و سردخانه بزرگ دامغان، کارخانه شیشه لرستان، کارخانه روغن نباتی جهان زنجان، کارخانه سیمان خرم آباد
، کارخانه دستکش جراحی ارم کوشا فارس  از شرکت مدرن سرامیک مهریز، کارخانه روغن نباتی گلنار کرمان، شرکت ماشین لنت تهران، کارخانه کاشی و سرامیک آماتیس شهربابک و … است.
نویسنده : وحید عظیم نیا |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تیغ عدالت در خدمت استقلال اقتصادی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.