تکنرخی شدن ارز موجب گشایش اقتصادی خواهد شد
گروه سیاسی
عطا بهرامی، کارشناس اقتصاد بینالملل درباره ضرورت تکنرخی بودن ارز به خبرنگار «رسالت» بیان کرد: تا مادامی که تکنرخی شدن ارز در دستورکار قرار نگیرد، بحرانهای موجود حل نخواهند شد. از سال ۹۷ دولت روحانی چند نرخی بودن ارز بر اقتصاد را اعمال کرد که موجب عدم خاصیت سرمایهگذاری و تولید شد. وی افزود: به موجب چند نرخی شدن ارز از سال ۹۷، دیگر هر اقدام اقتصادی در برابر رانت اختلاف ارزی قرار میگرفت و غیراقتصادی میشد. براین اساس مشاهده کردیم که با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی خرید ملک ایرانیان در ترکیه تا چندین هزار واحد کاهش پیدا کرد. مهمترین علت این فرآیند استفاده از اختلاف ارز و خرید ملک در خارج از کشور بود.
بهرامی تصریح کرد: تکنرخی سازی چندین تجربه دارد؛ تجربه تکنرخی سازی ناموفق در دهه ۷۰، تکنرخی سازی موفق در سال ۸۱ و تکنرخی سازی موفق در سال ۹۲ که از سوی تیم اقتصادی دولت وقت آن زمان انجام شد.
کارشناس اقتصاد بینالملل همچنین خاطرنشان کرد: بیشک چند نرخی شدن ارز ضررهای فراوانی داشت و آن را مشاهده کردیم. به منظور تکنرخی سازی دولت حد نوسان را از بازار توافقی برداشته است. این اقدام موجب یکی شدن بازار توافقی و بازار آزاد میشود. وی متذکر شد: اقدام دیگری که میبایست در دستورکار دولت قرار بگیرد، نهراسیدن از درنظرگیری کران بالا برای نرخ ارز است. در شرایط حال حاضر اگر دولت بر نرخ ۴۰ هزار تومان بایستد، وزن بازار نیمایی به سمت تکنرخی شدن و پایین کشیده میشود. این فرآیند مشابه اقدام تیم اقتصادی دولت وقت در سال ۹۲ است. او یادآور شد: به تازگی فاطمی امین، وزیر صمت نیز عنوان کرد که در سال جاری دیگر ارز ترجیحی نخواهیم داشت. بیشک این یک اقدام اساسی است و میبایست در دستورکار قرار بگیرد. خواستمان این است که از این اقدام نترسند چراکه امری شدنی است.
عطا بهرامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.