تکاپوی مجلس برای باز شدن گرههای معیشتی
گروه سیاسی
بهارستان این روزها آرام و قرار ندارد؛ چه میدان و خیابانهای آنکه بهواسطه لغو طرح ترافیک، میزبان خودروهای رنگارنگ و بیکیفیت خودروسازهای داخلی است و چه ساختمان پارلمان آنکه محل تکاپوی وکلا برای رفع گرههای زندگی مردم شده است؛ گرههایی که بعد ازبرجام بدفرجام کورتر شدند و مسئولان حزبی موسوم به اصلاحطلب، بیش از آنکه در تلاش برای باز کردن آن باشند در آرزوی باز شدن بخت دموکراتها هستند؛ همان حزبی که پایههای تحریم ظالمانه را معماری کرد و بهزعم خودشان با چراغ سبز فتنهگران میرفتند تا ایران را فلج کنند.
اما با روی کار آمدن مجلس یازدهم، صدای پای سیاست جدید کشتیبان میآید، صدایی که در آن خبری از انفعال و سرسپردگی محض به دولت منفعل نیست و وکلا تلاش دارند، مجلس را مجدد ا به رأس بازگردانند. مجلسی که میتواند و باید ریلگذار حرکت دولت باشد، اما مجری اوامر دولت شده بود. البته پاداش آن را هم گرفتند! چراکه احمد امیرآبادیفرهانی عضو هیئترئیسه مجالس دهم و یازدهم، ۲۸ اردیبهشت ۹۹ نامه مخفیانه دبیر هیئت دولت را افشا کرد که در آن از اعضای کابینه روحانی خواسته شده بود نمایندگان مجلس دهم را در دولت بهکار گیرند. طبیعتا منظور آن دسته از نمایندگانی بود که در مجلس دهم برای اطاعت از دولت سنگ تمام گذاشته بودند!
رئیس مجلس شورای اسلامی هرچند نمایندهتر از هیچ نمایندهای نیست و همانند سایر نمایندگان، صرفا یک حق رأی دارد، اما نقش اساسی در راهبرد امور پارلمان دارد چه آنکه هنوز نوع مواجهه رئیس پیشین مجلس در برجام، فراموش نشده است.
یکی از وجوه متمایز مدیریتی مجلس یازدهم، نوع برگزاری جلسات مختلف پارلمانی است، مثلاجلسات ر ؤسای کمیسیونهای تخصصی با رئیس مجلس از ساعت ۶ تا ۸ صبح روزهای دوشنبه برگزار میشود و یا اینکه رئیس نهاد قانونگذاری، اعلام کرده است بنا دارد در جلسات کمیسیونهای تخصصی به اقتضای دستور کارشان حضور پیدا کند.
روز دوشنبه ۱۳ مرداد هرچند مجلس شورای اسلامی جلسه علنی نداشت، اما کمیسیونها و فراکسیونهای مختلف فعال بودند. جلسه فراکسیون «اقتصاد دانشبنیان مجلس» یکی از همین جلسات بود که صبح روز گذشته با حضور علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
به گفته محسن دهنوی رئیس فراکسیون، در جلسه یادشده مقرر شد فراکسیون با همکاری نمایندگان مجلس طرحی را ارائه کند تا هرچه سریعتر موانع موجود در مسیر تحقق اقتصاد دانشبنیان برطرف شود.
همچنین رئیس و نايب رئیس فراکسیون کارآفرینان مجلس شورای اسلامی روز گذشته با متخصصین و رؤسای اتحادیههای صنعت کفش و چرم، برای حل مشکلات و موانع کارآفرینان این حوزه، نشست تخصصی داشتند. طبق گفته حجتالاسلام سید ناصر موسویلارگانی رئیس فراکسیون، در این نشست تلاش شد تا هیئترئیسه فراکسیون زوایای مختلف دغدغهها و مشکلات این صنف و صنعت را بررسی و واکاوی کرده و موانع توسعه این کارآفرینان در شرایط اقتصادی کشور، تحریمهای ظالمانه صنایع مختلف و شرایط اقتصاد پساکرونا توسط نهاد مجلس بررسی شود.
در جلسه رؤسای کمیسیونهای تخصصی با اعضای هیئترئیسه مجلس نیز، موضوع «تحول پارلمان» موردبحث قرار گرفت و طبق گفته حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئترئیسه مجلس در این جلسه بر ضرورت فعالسازی گروههای دوستی و دیپلماسی پارلمانی تأکید و مطرح شد که گروههای دوستی پارلمانی باید فعالتر شوند.
همچنین روز گذشته اعضای هیئترئیسه فراکسیونهای «تسهیل تجارت داخلی و خارج»، «توسعه صادرات» و «توسعه صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی» انتخاب شدند و فراکسیون «محیطزیست» نیز جلسه داشت. هرچند فراکسیونها برخلاف کمیسیونهای تخصصی جایگاه حقوقی و رسمی در خانه ملت ندارند، اما نقش تعیینکنندهای در پیگیری تخصصی موضوعات ذیربط دارند و در صورت اقدام صحیح میتوانند به اتقان قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی کمک کنند.
جلسه کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس» با حضور مسئولان نظامی کشورمان و جلسه کمیسیون «بهداشت و درمان» نیز با حضور مسئولان ذیربط این حوزه برگزار شد. جلسه کمیته «بررسی حادثه کلینیک سینا» با حضور نمایندگانی از وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی»، «سازمان آتشنشانی»، «مسئول سلامت شورای شهر تهران» و نمایندگانی از وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» که متولی ایمنی بیمارستانها و مراکز درمانی و صدور مجوزهای کلینیک هستند، در محل کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکیل شد.
طبق گفته سید جلیل میرمحمدی میبدی عضو کمیته یادشده، در این جلسه مقرر شد تیمهای سه نفرهای از وزارت بهداشت، شهرداری و مجلس برای سرکشی ازخانوادههای مصدومین و متوفیان حادثه کلینیک سینا اطهر برای دلجویی و رسیدگی به خواستههای آنها تشکیل شود.
علاوه بر جلسات کمیسیونها و فراکسیونها، رئیس مجلس شورای اسلام نیز عصر روز دوشنبه در نشستی با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو شرکت کرد. طبق اعلام بابک نگاهداری رئیس حوزه ریاست مجلس، در این نشست ساختار آب و انرژی کشور در حوزههای مختلف بررسی شد و لزوم اصلاح ساختار آب و انرژی کشور با سازوکار مردمی و غیردولتی و با رویکرد تمرکززدایی مورد تأکید قرار گرفت. ارائه، بررسی و تأکید بر الگوهای مناسب برای تبدیل حق مالکانه مردم ناشی از پرداخت حق انشعاب و تبدیل آن به سهام را از دیگر بخشهای این جلسه بود.
همچنین سلسله نشستهای مراکز راهبردی، اندیشگاهی و پژوهشگاهها در کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با عنوان «دوشنبههای اندیشه» عصر روز دوشنبه در کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد. حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان ریاست کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد. او پیشازاین معاون اسبق پژوهش حوزههای علمیه استان تهران، استاد دروس عالی حوزه و دورههای دکترای دانشگاه و پژوهشگر در حوزههای قرآنی، فقهی و اصولی بوده است.
بههرروی، مجلس شورای اسلامی که از هفت خرداد ۹۹ آغاز به کار کرده هدف اصلی خود را تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی مردم تعیين کرده است و رهیافت این چند مدت نیز همین مرام را نشان میدهد، سوگیریها، اظهارات و طرحهای تهیهشده با رویکرد مباحث اقتصادی است و ابتدا تلاش دارند دولت از طریق لایحه به رفع خلأهای قانونی بپردازد در غیر این صورت با تهیه طرح، دولت را ملزم به حرکت در مسیری خواهند کرد که خواست مردم و مجلس است، ولو دولت با آن موافق نباشد چه آنکه اگر موافق بود در آن مسیر گام برمیداشت. بههرروی دوران ضلع ناکارآمدی، سر آمده است.
گره های معیشتی , مجلس , معیشت مردم
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.