توهمات بی‌پایان ماکرون - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49781
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 08 شهریور 1400 - 6:43 |
فرانسوی‌ها از حضور دائمی در عراق سخن می‌گویند

توهمات بی‌پایان ماکرون

 امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به‌شدت نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش رو  در کشورش نگران است! او در راستای جلب آرای افکار عمومی دست به اقدامات مختلفی می‌زند تا بلکه خود را به‌عنوان سیاستمداری موفق یا پویا در عرصه سیاسی و بین‌المللی نشان دهد!
توهمات بی‌پایان ماکرون

گروه بین‌الملل  
 امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به‌شدت نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش رو  در کشورش نگران است! او در راستای جلب آرای افکار عمومی دست به اقدامات مختلفی می‌زند تا بلکه خود را به‌عنوان سیاستمداری موفق یا پویا در عرصه سیاسی و بین‌المللی نشان دهد! حضور رئیس‌جمهور فرانسه در کنفرانس بغداد در همین راستا قابل ارزیابی است. فراتر از آن، نباید فراموش کرد که دولت فرانسه در طول دهه‌ها و سال‌های گذشته و اخیر، یکی از اصلی‌ترین مولدین بحران در منطقه غرب آُسیا بوده است. در این خصوص، ارتباط نزدیکی میان تل‌آویو و پاریس وجود داشته و دارد. 
 ماکرون در نشست بغداد چه گفت؟
رئیس‌جمهور فرانسه اظهار کرده است حتی در صورت خروج آمریکا، این کشور در عراق باقی خواهد ماند.ماکرون پیامی در صفحه خود در توییتر نوشت: «مبارزه با تروریسم، پیشبرد پروژه‌های منطقه‌ای حیاتی و واکنش‌های واقعی به چالش‌های خاورمیانه… انجام همه این موارد بدون همکاری مشترک امکان‌پذیر نیست.کنفرانس تاریخی بغداد، خود، پیروزی به شمار می‌آید. همکاری جدیدی در حال شکل‌گیری است».
ماکرون در افتتاحیه کنفرانس نیز گفت: «ما اینجا برای حمایت از امنیت و ثبات عراق هستیم. فرانسه در حمایت از بغداد در مأموریت مبارزه با تروریسم در چارچوب ائتلاف بین‌المللی باقی خواهد ماند.همگام شدن با اصلاحات اقتصادی در عراق به نفع همه بوده و پاریس از بغداد در پروژه‌های بهداشتی، انرژی و آموزش با هدف تقویت ثبات این کشور حمایت خواهد کرد».
اجلاس دوروزه سران کشورهای همسایه عراق و برخی کشورهای عربی با عنوان «کنفرانس همکاری و شراکت بغداد» و با محوریت پرداختن به امنیت منطقه برگزار شد. «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر، «عبدالله دوم» شاه اردن، «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «صباح خالد الصباح» نخست‌وزیر کویت، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه و «محمد بن راشد آل مکتوم» معاون رئیس امارات عربی متحده و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی ازجمله شرکت‌کنندگان در این اجلاس بودند.در این میان، کشورهای آمریکا، فرانسه و عربستان سعودی و امارات به‌عنوان بازیگران بحران‌ساز در بغداد و دیگر شهرهای عراق، سعی داشتند در کسوت تأمین‌کنندگان امنیت این کشور ظاهر شوند! در این میان، فرانسوی‌ها تلاش داشتند خود را به‌عنوان یکی از نقاط ثقل امنیت در منطقه نشان دهند! 
 حنای ماکرون رنگی ندارد
ماکرون تنها رئیس‌جمهور از میان کشورهای غیرمنطقه‌ای است که در این اجلاس شرکت کرده است. رئیس‌جمهور فرانسه که به‌زودی باید در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شانس خود را برای پیروزی دوباره در انتخابات بیازماید، با انتقادات بسیار شدیدی در حوزه سیاست داخلی و خارجی روبه‌روست. بسیاری از تحلیلگران فرانسوی معتقدند که یکی از اصلی‌ترین اهداف رئیس‌جمهور فرانسه از سفر به عراق و القای نقش‌آفرینی مؤثر خود در مسیر ایجاد ثبات در این کشور و منطقه غرب آسیا، بهره‌برداری انتخاباتی و سیاسی از این روند است. برای ماکرون، این موضوع شدیدا قابل اهمیت است زیر نقش‌آفرینی وی در مسیر ایجاد ثبات سیاسی در بیروت نه‌تنها به ثمر ننشست، بلکه به دلیل سوءنیت وی و دیگر مقامات غربی با شکست مواجه شد. 
از سوی دیگر، ادعای فرانسوی‌ها در خصوص مبارزه با گروه‌های تروریستی ( مخصوصا داعش) و تمایل پاریس در خصوص ایجاد ثبات و امنیت در عراق، با عملکرد پاریس و نهادهای امنیتی این کشور در حمایت تسلیحاتی از داعش در عراق و سوریه مغایرت دارد! در اسفندماه سال ۱۳۹۵( مارس ۲۰۱۶)، بیانیه شرکت فرانسوی سوئیسی « لافارژ » درباره همکاری شعبه آن در سوریه با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی جامعه بین‌المللی را شوکه کرد و مشخص شد که این شرکت به‌طور مستقیم از داعش حمایت مالی کرده است.در آن زمان ، برخی رسانه‌ها به مدارک همکاری‌های لافارژ و داعش به بهانه  عبور کامیون‌های حامل سیمان دسترسی پیدا کرده است. ایمیل‌های مسئولان لافارژ در سوریه که با دفتر گروه لافارژ در پاریس در تماس بوده‌اند نیز آگاهی آن‌ها و نهادهای امنیتی و دولتی فرانسه در خصوص حمایت تسلیحاتی از داعش را تایید کرد. کارخانه یادشده سوخت موردنیاز خود را نیز از پالایشگاه‌های تحت کنترل داعشی‌ها تأمین کرده است.برخی منابع فرانسوی چنین موضوعی  را ناشی از تصمیم سودجویانه مدیران این شرکت‌ها قلمداد کنند و وانمود کردند  دولت فرانسه در این زمینه نقشی نداشته است، اما کاخ الیزه با مختومه کردن بی‌سروصدای این پرونده، نشان داد که از افشای جزئیات بیشتر در این خصوص هراس دارد! 
 فرانسه یکی از ناقضان حقوق بشر در جهان است 
مقامات فرانسوی در حالی از دغدغه خود برای استقرار ثبات و صلح در عراق یاد می‌کنند که عملکرد آن‌ها در نظام بین‌الملل بر پایه حمایت از گروه‌های تروریستی شکل‌گرفته است. حتی در داخل فرانسه نیز محصول دموکراسی دروغین این کشور چیزی جز سرکوب معترضین و نادیده گرفتن حقوق شهروندان فرانسوی نداشته است. همان‌گونه که می‌دانیم سیاستمداران فرانسه، اعم از سوسیالیست و محافظه‌کار در طول دهه‌های گذشته از کشورشان به‌عنوان مهد دموکراسی یادکرده‌اند. بر همین مبنا، فرانسوی‌ها همواره در حوزه حقوق بشر در داخل کشورهای دیگر، برای خود حق مداخله قائل شده‌اند.بااین‌حال، در داخل فرانسه شاهد سرکوب گسترده جلیقه زردها و معترضین به ماهیت نظام سرمایه‌داری هستیم! 
آنچه مسلم است اینکه اعتراضات جاری در فرانسه، ماهیتی بنیادین و زیربنایی دارد. به عبارت بهتر، در اینجا ما با پدیده‌ای سطحی و روبنایی مواجه نیستیم. نوع رفتار معترضین، شعارهایی که آن‌ها سر می‌دهند و خشمی که بر فضای تظاهرات حاکم است، نشان‌دهنده انفجار جامعه فرانسه و تمایل ذاتی آن مبنی بر گذار از وضعیت موجود جامعه است.بدیهی است که در چنین شرایطی فرانسوی‌ها لیاقت پیچیدن نسخه امنیت، دموکراسی و …. را برای کشورهای دیگر جهان ندارند. در قبال عراق نیز بهتر است مقامات فرانسوی پاسخگوی جنایات خود در حمایت از گروه تروریستی داعش باشند! 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای توهمات بی‌پایان ماکرون بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.