تولید محصول نهایی لازمه توسعه صادرات غیرنفتی است
پرویز اوسطی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و نماینده قروه و دهگلان در مجلس در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بیان کرد: مصوبه کمیسیون تلفیق، منطقی و قابل دفاع میباشد چراکه امروز یکی از راهکارهای اقتصادی پیشرفت اقتصادی، رشد صادرات محصولات غیرنفتی است. خوشبختانه کشور محصولات بسیار متنوعی در حوزههای مختلف همچون کشاورزی و صنعت را داراست که صادراتشان میتواند گامی رو به جلو و عامل جهش اقتصادی برای کشور باشد. وی با تأکید بر ضرورت فراهمسازی زیرساختهای مناسب برای رشد صادرات غیرنفتی افزود: به منظور صادرات محصولات غیرنفتی میبایست سازوکارها را فراهم کنیم و شرایط مناسب را رقم بزنیم. مادامی که ظرفیت رشد صادرات محصولات غیرنفتی را ایجاد کنیم، امکان صادرات و رونق اقتصادی را خواهیم داشت. اوسطی با بیان اینکه صادرات تک محصولی پاسخگوی نیاز اقتصادی کشور نخواهد بود، تصریح کرد: رشد و تلاش برای افزایش حجم و میزان صادرات محصولات غیرنفتی موجب کاهش وابستگی کشور به نفت و فرآوردههای وابسته به نفت خواهد شد. بدیهیاست که صادرات تک محصولی مثبت ارزیابی نمیشود و نیاز است تا صادرات گستره بیشتری پیدا کند و محصولات متنوع در این فرآیند اقتصادی، سهم پیدا کنند. نماینده قروه و دهگلان در مجلس یازدهم در پاسخ به اینکه بسترهای مناسب برای رشد صادرات محصولات غیرنفتی شامل چه مواردی خواهد بود، همچنین خاطرنشان کرد: در گام نخست نیازمند برخی اصلاحات داخلی میباشیم. همچنین ضرورت دارد تا راهبرد خود در حوزه صادرات محصول را تغییر دهیم. متأسفانه در بسیاری از حوزهها خام فروشی صورت میگیرد که به ضرر کشور است و نفعی به دنبال نخواهد داشت. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن بیان اینکه باید از خام فروشی جلوگیری شود، متذکر شد: خام فروشی محصولات سبب میشود تا ارزش افزوده برای کشور رقم نخورد. بنابراین ضرورت دارد محوریت و شکلگیری زنجیره ارزش و فرآوردههای تولید شده در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، نفت و معدن را تغییر دهیم و محصول نهایی که حداکثر درآمد را برای کشور خواهد داشت، تولید کنیم. وی با تأکید بر بازاریابی مقصد محصولات غیرنفتی یادآور شد: تولید محصول نهایی علاوه بر آنکه حداکثر درآمد را برای کشور ایجاد خواهد کرد، بستر مناسب برای صادرات را نیز فراهم میکند. در حوزه بین الملل نتوانستهایم بسیاری از بازارهای موجود خارجی را شناسایی کنیم. اکنون ضرورت دارد تا بازارهای خارجی جدید را شناسایی کنیم و بازارهای گذشته خود را با قدرت حفظ کنیم. متأسفانه علیرغم آنکه بازارهای قابل توجهی را در اختیار داریم اما به صورت مقطعی، صادرات را قطع میکنیم و رفته رفته بازار خود را از دست میدهیم.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید دیپلماسی اقتصادی را بیش از پیش فعال سازیم، همچنین ادامه داد: از دست رفتن بازارهای خارجی موجب میگردد تا بازارهای دیگر جایگزین شوند و سهم موجودمان از دست برود. شایان ذکر است تا بگوییم که درحوزه وزارت امورخارجه؛ سفارتخانهها فعالیت اقتصادی چشمگیر ندارند. ضرورت دارد تا فعالیتهای اقتصادی سفارتخانهها بیش از پیش شود. آنچه که اکنون نوید میدهد؛ شکلگیری معاونت اقتصادی و برنامهریزیهای وزیر امورخارجه است. خوشبختانه وزیر امورخارجه برنامههایی را دردستورکار قرار داده که موجب تقویت روند فعالیت کشور شده اما این کفایت نمیکند و میبایست همواره روند افزایشی داشته باشد. اکنون نیاز است که وزارت امورخارجه درحوزه دیپلماسی اقتصادی نقش فعالتریرا در مقایسه با گذشته ایفا کند.
او با اشاره به عضویت دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای یادآور شد: پیمانهای اقتصادی با اولویت کشورهای همسایه بسیار راهگشا خواهد بود. خوشبختانه پیوستن کشور به عنوان عضو رسمی و دائمی سازمان همکاری شانگهای ظرفیت اقتصادی خوبی را رقم خواهد زد. به طورحتم قادر به بهرهگیری از ظرفیتهای موجود کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در راستای صادرات محصولات غیرنفتی خواهیم بود. بیشتر این کشورها میتوانند مقصد نهایی صادرات محصولات غیرنفتی کشور باشند.
وی در پایان این گفتوگو با تأکید بر لزوم رشد صادرات محصولات غیرنفتی بیان داشت: امید است تا از ظرفیتهای موجود به خوبی بهره بگیریم و با سرعت بیشتری در مسیر رشد صادرات محصولات غیرنفتی حرکت کنیم.
پرویز اوسطی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.