توفیق اقتصادی و سیاسی ثمره مشارکت مردمی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 101735
  پرینتخانه » اسلایدر, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴ |
ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری بررسی شد:

توفیق اقتصادی و سیاسی ثمره مشارکت مردمی

انقلاب جمهوری اسلامی ایران، انقلاب نور و حضور مردم بود و از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، همواره رهنمودهای مقام معظم رهبری توامان با بصیرت افزایی و مشارکت آگاهانه مردم موجب شد تا کشور به توفیقات بزرگ اقتصادی و سیاسی دست یاید.
توفیق اقتصادی و سیاسی ثمره مشارکت مردمی

انقلاب جمهوری اسلامی ایران، انقلاب نور و حضور مردم بود و از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، همواره رهنمودهای مقام معظم رهبری توامان با بصیرت افزایی و مشارکت آگاهانه مردم موجب شد تا کشور به توفیقات بزرگ اقتصادی و سیاسی دست یاید. به بیان دیگر مشارکت مردمی، همواره پشتوانه اقتدار کشور بوده است و سبب عبور از پیچ و خم‌های دشوار اقتصادی شده است. رویکرد مشارکت مردمی امری حائز اهمیت و یکی از مطالبات جدی حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌باشد به گونه‌ای که ایشان در نام‌گذاری سال جاری، جهش تولید را مکمل مشارکت مردمی دانستند و بر لزوم حضور مردم تاکید کردند. با شهادت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و سایر شهدای گرانقدر خدمت و رقم خوردن انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، بار دیگر زمینه مشارکت مردمی فراهم و مطابق با عنوان مقام معظم رهبری، حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان خدمت گشت. امروز مشارکت مردم همچون سایر ادوار تعیین کننده و اهمیتی دو چندان دارد چراکه کشور نیازمند استمرار خط مشی شهدای خدمت است و نیازمند لمس ثمره اقدامات سیاسی و اقتصادی دولت سیزدهم می‌باشد. کارشناسان و مسئولان سیاسی بر این باورند که تبیین ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات و فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای، یک وظیفه و تکلیف است چراکه طی ادوار مختلف همواره مشارکت فعال و پرشور مردم در انتخابات، دشمنان انقلاب و کشور را ناامید کرده و مانع اشتباه محاسباتی آنها می شود. به عقیده آن‌ها، مشارکت حداکثری ضامن جمهوریت و موجب اقتدار کشور در فضای  داخلی و مجامع بین‌المللی خواهد بود و ضربه محکمی بر دهان دشمنان کشور خواهد زد. نظر و رای مردم همواره اساس پیشبرد انقلاب بوده و نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه مردم سالاری دینی بنا شده است و به همین خاطر است که باید به مطالبات مردم برای جلب مشارکت حداکثری توجه شود و زمینه حماسه حضور برای دستیابی به توسعه اقتصادی و سیاسی فراهم گردد. در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی و ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم  پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس‌:
مشارکت حداکثری قدرت چانه‌زنی در عرصه بین‌المللی را افزایش خواهد‌داد

مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس‌ شورای اسلامی و نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی درگفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و در این باره اظهارکرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با داشتن ولایت فقیه به قدری مستحکم است که اگر اتفاق شهادت رئیس جمهور در کشور دیگری رقم می خورد، آن کشور دچار چالش‌های بسیار جدی می‌شد.
 نخستین شخص اجرایی و رئیس دولت طی یک سانحه به شهادت رسید و نظام جمهوری اسلامی ایران به فرمایش حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی بی هیچ خللی کار خود را پیش برد و اینک در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد که دوره‌ای تعیین کننده و حساس می‌باشد. 
وی با درود به روح پرفتوح شهدای خدمت افزود: مردم شهدای خدمت را بسیار باشکوه بدرقه کردند و نشان دادند همواره حامی و قدردان خادمان خود هستند. به همین موجب ضرورت دارد تا بیش از پیش خدمتگزار مر‌دم بود و با امیدآفرینی زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کرد. 
یوسفی گفت: ممکن است برخی جریانات سیاسی حضور مردم را کم اهمیت بشمارند اما حضور مردم یک اصل اساسی است و امام راحل و حضرت
 آیت الله خامنه‌ای در مبنای انقلاب اسلامی بر حضور حداکثری مردم به عنوان مردم سالاری دینی تاکید بسیار کرده و اعتقاد راسخ داشته‌اند. 
عضو هیئت رئیسه مجلس‌ شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: مدعیان حضور مردم در دهه‌های گذشته خواهان کاهش حضور مردم بودند تا نتیجه دلخواه‌شان شکل‌گیرد اما‌ خوشبختانه هیچ‌گاه چنین نشد و مقام معظم رهبری عنوان فرمودند که مشارکت مردم بیش از هرچیز اهمیت دارد. 
او متذکر شد: معتقدیم بار دیگر مردم حماسه ساز خواهند بود و حضور حداکثری ایفا خواهندکرد. به موجب حضور حداکثری مردم و رای قاطع در انتخاب رئیس جمهور فاقد از هرنتیجه و اینکه شخص رئیس جمهور چه کسی خواهد بود، در حوزه بین المللی قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران و ایران مقتدر و سربلنداسلامی با تاریخ چندهزارساله را به تصویر کشیده خواهد شد. 
وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری‌ قدرت چانه زنی در عرصه بین المللی را افزایش خواهد داد، یادآور شد: رئیس جمهور آینده شخصی با پشتوانه رای چندین میلیونی و حاصل از مشارکت بالا خواهد بود و بدین ترتیب در عرصه‌های
 بین المللی قدرت چانه زنی خواهد داشت. مادامی که قدرت چانه زنی افزایش یابد، قدرت تصمیم‌گیری در ابعاد ملی نیز بیش از پیش خواهد شد و بر این اساس در عرصه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تصمیات بهتری لحاظ خواهد شد. 
عضو هیئت رئیسه مجلس‌ شورای اسلامی همچنین ا‌‌دامه داد: جریانات سیاسی فارغ از هردیدگاهی باید بکوشند تا مشارکت حداکثری شکل گیرد. بی‌شک هرآن کس که در این مسیر مردم را ناامید کند، دو هدف دارد. نخست اینکه دو قطبی سازی کاذب ایجاد کند تا در پشت دوقطبی‌سازی‌ها پنهان شود و مانع از تبیین اهداف و برنامه دیگر کاندیداها شود. 
هدف دوم نیز این است که دشمن قادر به سوءاستفاده شود.  در چنین شرایطی وظیفه همه ترغیب مردم به مشارکت حداکثری است. در این فرآیند جلوگیری از تخریب اهمیت فراوانی دارد. هرکس با هر دیدگاه سیاسی می‌بایست برنامه خود را ارائه دهد. بی‌شک برنامه باید با کارنامه همراه باشد. برخی تنها به شرح اشکالات می‌پردازند و این اشتباه است. امروز مشکلات کشور مبرهن است و اینک در این برهه زمانی شرح راهکارها اهمیت دارد.
 بی‌شک یکی از مهم‌ترین اولویت‌های حال حاضر مشکلات اقتصادی از جمله معیشت و اشتغال است و می‌بایست به این مولفه‌ها توجه ویژه داشت. 
او در پایان این گفت‌وگو همچنین ادامه داد: اجماع جریان‌های انقلابی اهمیت فراوانی دارد تا رئیس جمهوری در امتداد رئیس جمهور شهید در راس اموراجرایی قرارگیرد و خط مشی شهدای خدمت ادامه یابد. اکنون ریل‌گذاری‌های لازم از سوی دولت سیزدهم و شخص شهید رئیسی شکل گرفته و نیازمند تسریع امور بر ریل‌های شکل‌گرفته می‌باشیم. 

ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم:
لازمه افزایش مشارکت، شفافیت دورنماهای اعلامی نامزدهای انتخاباتی است

ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری رسا تشریح کرد و بیان داشت: در هر انتخاباتی، میزان مشارکت اهمیت فراوانی دارد و هرچه که میزان مشارکت افزایش یابد، گویای آن است که جامعه و افکارعمومی در حوزه شهروندی نسبت به تعیین سرنوشت خود حساس است و مشارکت بیشتری دارد. 
وی با بیان اینکه در مهندسی ساختار سیاسی، مشارکت جامعه اهمیت فراوانی دارد، افزود: مشارکت حداکثری گویای آن است که جامعه درصدد آن است که اراده خود را در نوع انتخابی که انجام می‌شود، عینی کنند و در سرنوشت آینده خود و دولت سهیم باشند. به هرمیزانی که مشارکت افزایش یابد، به همان میزان مقبولیت و مشروعیت نیز افزایش پیدا خواهد کرد. 
نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم تصریح کرد: آنچه که‌ می‌تواند شهروندان را به میدان مشارکت حداکثری بکشاند، به گفتمان کاندیداها مربوط می‌گردد. گفتمان نامزدهای انتخاباتی اهمیت فراوانی دارد و زمینه حضور مردم را رقم خواهد زد. 
ظهره وند در پایان این گفت‌وگو با ضرورت ترسیم دورنمای روشن از سوی نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: هرچه که نامزدها از دورنمای سیاست‌های دولت آینده خود بگویند و این سیاست‌ها را به خوبی ترسیم کنند، به همان میزان مر‌دم ترغیب به حضور خواهند شد. مردم باید موقعیت‌های سیاسی و اقتصادی خود را در دورنماهای ترسیم شده ببینند و اطمینان کسب کنند که شرایط خوبی برای‌شان رقم خواهد خورد. چنانچه این روند شکل‌ گیرد، مردم نسبت به مشارکت در عرصه انتخابات تشویق خواهند شد. نقطه مقابل این مسئله نیز وجود دارد؛ چنانچه مردم احساس کنند که دورنماهای ترسیم شده، شفاف نیست و قابلیت اجرا‌ و عملیاتی شدن را ندارد، دلسرد خواهند شد و بدین ترتیب تمایلی برای افزایش مشارکت نخواهند داشت. 

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.