توطئه غربیها در شرق آسیا
زهرا هداوند میرزایی
تنشها در منطقه شرق آسیا به نقطه اوج خود رسیده است. تحریمهای اعمالشده مقامات آمریکایی علیه چین، دخالت مستقیم واشنگتن و کشورهای اروپایی در امور داخلی هنگکنگ، تبت و تایوان و فراتر از همه این موارد،ایجاد تنش در شبهجزیره کره جملگی نشان میدهد که کشورهای غربی قصد دارند در شرق آسیا نیز بهمانند غرب آسیا تنشهای پایدار و سختی را ایجاد کنند. یکی از نمادهای این تنشزایی، ایجاد درگیری مرزی میان هند و چین میباشد. دولتها و رسانههای غربی، نقش بسزایی در تشدید این تنشها طی هفتههای گذشته و اخیر داشتهاند. آنها سعی دارند از طریق ایجاد اختلاف میان دو کشور همسایه آسیایی، منطقه آسیای شرقی ، مرکزی و شبهقاره هند را ناامنتر ساخته و به این بهانه، دخالت خود را در این مناطق توجیه کنند. راهبردی که مدتهاست در حوزه امنیت و سیاست خارجی آمریکا ظهور و بروز دارد.
پایگاه چینی «گلوبال تایمز» در این خصوص مینویسد:« کاملا مشخص است که آمریکا سیاست و استراتژی ایجاد تنش در منطقه را برای ایجاد اختلافات ارضی و جغرافیایی پایدار در آسیا به وجود آورده است. آمریکا همواره مدعی شده است که در این بحرانها بیطرف بوده و نقشی در ایجاد و استمرار آنها ندارد! ادعایی که کاملا دروغ بوده و با حقایق جاری در این مناطق سنخیتی ندارد. فراتر از آن، طی ماههای اخیر افرادی نظیر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نقاب از چهره خود برداشته و صراحتا در آتش اختلاف میان کشورهای مختلف آسیایی مخصوصا هند و چین میدمد.»
این پایگاه خبری در ادامه تأکید کرده است:«آنچه امروز در آسیای شرقی و بهطورکلی در آسیا میگذرد، نشانهای از شرارت استراتژیک آمریکاست. شرارتی که تمامی ندارد و از سوی واشنگتن و متحدان آن ادامه دارد. آمریکا بهطورکلی از هر کشوری که با چین مستقیما به تقابل بپردازد، حمایت میکند زیرا استراتژی مهار چین را در دستور کار قرار داده است. بااینحال ما معتقدیم که درنهایت کشورهای آسیایی و خصوصا آسیای شرقی، فریب سیاستهای آمریکا را نخواهند خورد. آنها امروز میتوانند بهخوبی ببینند که آمریکا چه نقشههای خطرناکی برای آسیا دارد. این مواضع و شرارتها، بهصورت کامل عیان میباشد. »
تحلیلی بر گزارش گلوبال تایمز
در حقیقت آنچه امروز در تنشهای چین و هند میگذرد، دامی ژئوپلیتیک میباشد که جغرافیا و سیاست کشورهای آسیایی را هدف قرار داده است. باید مراقب این تله و دام بود. بهترین راه برای کشورهای مختلف، عدم نقشآفرینی در این بازی آمریکاست. در این میان کشورها باید اختلافات خود اعم از اختلافات مرزی و … را با مذاکره مستقیم و بدون تأثیرپذیری از کاخ سفید و بازیگران اروپایی ( که همواره در این مسیر همراه آمریکا هستند) حلوفصل کنند و اختلافات موجود را به یک شراکت راهبردی تبدیل کنند. در این صورت، توسعه منطقه بیشازپیش محقق خواهد شد. بدون شک درگیریهای نظامی و لفاظیهای مستمر، راهحل معضلات جاری در منطقه نیست. درصورتیکه آمریکا از معادلات منطقه حذف شود و مداخله آن با هوشمندی کامل از سوی بازیگران منطقه مورد رصد و تحلیل قرار گیرد، این کشور قدرت ایجاد بحرانهای عمیق در آسیا را نخواهد داشت. این قاعده در خصوص سایر مناطق دنیا نیز صادق است.
گلوبال تایمز
آمریکا , زهرا هداوند میرزایی , شرق آسیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.