توجه به دیپلماسی فرهنگی بسیاری از نیازهای کشور را مرتفع خواهد کرد
به تازگی معاون پارلمانی رئیسجمهور از ارائه لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و پرتغال در حوزههای زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانههای جمعی به مجلس شورای اسلامی خبر داد و دراینباره عنوان کرد: این موافقتنامه اولین بار در نوع خود است که میان جمهوری اسلامی ایران و یک کشور اروپای غربی امضاشده و میتواند به عنوان سند پایه در تنظیم مناسبات کشورمان با سایر کشورهای اروپایی مورداستفاده قرار بگیرد.
سیدمحمد حسینی درباره اهمیت این لایحه اظهار داشت: نظر به تمایل ایران و پرتغال تقویت روابط از طریق ارتقاء و گسترش همکاری در حوزههای زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانههای جمعی و انجام اقدامات مشترک برای مبارزه با تجارت آثار هنری، اسناد و سایر اشیای دارای ارزش تاریخی و باستانی است. معاون پارلمانی رئیسجمهور همچنین گفت: در چارچوب اجرای این موافقتنامه طرفین، همکاری دوجانبه در حوزههای زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانههای جمعی را ترغیب نموده و گسترش خواهند داد همچنین در حد امکانات خود، مطالعه و ترویج زبان و فرهنگ طرف دیگر به ویژه مطالعات ایرانی و فرهنگ زبان پرتغالی را در کشور متبوع خود تشویق خواهند کرد.
طرفین همچنین بسترهای شبکه جهانی رایانهای را برای آموزش و یادگیری زبان و اشاعه فرهنگهای یکدیگر مهیا خواهند ساخت. افزون براین هر کدام از طرفین مطابق قوانین کشور خود اقدامات لازم را برای تسهیل ورود و اقامت اتباع کشور دیگر در کشور خود انجام خواهند داد. همچنین واردات و صادرات مجدد مواد و تجهیزات برای اهداف غیرتجاری جهت فعالیتهای فرهنگی و علمی پیشبینیشده در این موافقتنامه را تسهیل خواهند کرد. «رسالت» در بررسی اهمیت توسعه دیپلماسی فرهنگی و ضرورت اتخاذ اقداماتی از این دست به گفتوگو با غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پرداخت.
غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تشریح موافقتنامه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و پرتغال که نخستین توافقنامه با اروپای غربی میباشد با اشاره به نقش این سند پایه در تنظیم مناسبات کشور با سایر کشورهای اروپایی و گسترش دیپلماسی فرهنگی به خبرنگار «رسالت» بیان کرد: اصل ارتباط با کشورها، حفظ حکمت و عزت میباشد و این امری اساسی است. آنچه که در توسعه ارتباطات مغفول مانده، توجه به ظرفیتهای موجود دیپلماسی فرهنگی است. دیپلماسی فرهنگی اگر به درستی توسعه پیدا کند و نهادینه شود، بسیاری از گرههای حوزه اقتصادی و سیاسی را خواهد گشود. وی افزود: ضرورت دارد تا تنظیم روابط، باب بخش فرهنگی را ایجاد کنیم و نسبت به این حوزه، توجه جدی داشته باشیم. توجه داشته باشیم که ایران اسلامی دارای پشتوانه و پیشینه قوی فرهنگی میباشد و به همین سبب میتوانیم بر تحولات فرهنگی جهان اثرگذار باشیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چنانچه در دیپلماسی فرهنگی با جدیت وارد شویم، با هزینه کمتر، بسیاری از نیازهای اساسی کشور را مرتفع خواهیم کرد چراکه دیپلماسی سیاسی و اقتصادی دارای حساسیتهای ویژه میباشد اما باب فرهنگی دارای انعطافپذیری میباشد و به همین سبب توافق از سهولت بیشتری همراه خواهد بود.
نماینده مردم گرگان همچنین خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا در توسعه دیپلماسی فرهنگی با کشورهای همسایه و دوست بیش از پیش توجه کنیم و از این حوزه غافل نباشیم.
وی در پایان این گفتوگو متذکر شد: توجه به حوزه فرهنگی مزایای بسیاری خواهد داشت به ویژه برای ایران اسلامی که خود از این مزیت برخوردار است و پیشینه غنی فرهنگی دارد. اکنون بسیاری از کشورها با هزار تلاش میکوشند تا پیشینه فرهنگی برای خود رقم بزنند و تمدنی را با نام خود ثبت کنند. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در حوزه تمدن و سابقه فرهنگی غنی است و نیازی به کوشش برای رقم خوردن سابقه فرهنگی ندارد. تنها نیاز است که به ظرفیت موجود خود توجه کنیم و اهمیت ویژهای برای بخش فرهنگی و توسعه دیپلماسی فرهنگی قائل شویم.
غلامرضا منتظری , مجلس شورای اسلامی , معاون پارلمانی رئیسجمهور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.