تنفس مصنوعی به کالبد آمریکای بحرانزده
گروه بینالملل
زمان رسمی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا فرارسیده است. این انتخابات، اگرچه برای دو حزب سنتی آمریکا( دموکرات و جمهوریخواه) حیاتی محسوب میشود اما تأثیری در کاهش بحرانهای موجود و آتی جاری در این کشور ندارد. به عبارت بهتر، انتخابات ریاست جمهوری امسال در آمریکا باهدف انتخاب«بد» و «بدتر» صورت میگیرد. نکته جالبتوجه اینکه در اکثر نظرسنجیها، رأیدهندگان نسبت به هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نظر منفی و بازدارندهای داشتهاند اما ترجیح دادهاند برای جلوگیری از پیروزی ترامپ یا تثبیت پیروزی وی، آرای خود را در این رقابت به گردش درآورند.
رأیدهی از سر استیصال
همانگونه که اشاره شد، بایدن و ترامپ بهعنوان دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هیچیک برنامهای برای اداره کشورشان ندارند و جنس آرای شهروندان آمریکایی اکثرا «سلبی» میباشد. به عبارت بهتر، شهروندان آمریکایی برای جلوگیری از رأی آوردن نامزدی که نسبت به وی علاقه ندارند، آرای خود را به سود بایدن و ترامپ به گردش درمیآورند. آمارهای اعلامشده از سوی مسئولان برگزاری انتخابات در ۵۰ ایالت آمریکا حاکی از این است که تا صبح روز شنبه بهوقت محلی تعداد افرادی که قبل از روز رسمی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی سوم نوامبر (۱۳ آبان) رأی خود را به صندوق انداخته و یا پست کردهاند، از ۹۰ میلیون نفر فراتر رفته است.اخذ بیش از ۹۰ میلیون رأی زودهنگام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی رقم خورده است که در انتخابات سال ۲۰۱۶ که به پیروزی دونالد ترامپ انجامید، درمجموع ۱۳۶٫۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده بودند. به عبارت دیگر آمار شرکتکنندگان در فرآیند رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اکنون به حدود دوسوم کل شرکتکنندگان در انتخابات قبلی رسیده است.
منابع رسمی در آمریکا گزارش دادهاند که تاکنون تعداد آرای زودهنگام اخذ شده در ایالتهای تگزاس و هاوایی از آمار کل شرکتکنندگان در انتخابات قبلی ریاست جمهوری در این دو ایالت عبور کرده است.بر اساس گزارش شبکه خبری سیانان، با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در نقاط مختلف آمریکا، اغلب شهروندان این کشور ترجیح میدهند که رأی خود را بهصورت پستی ارسال کنند؛ بهطوری که در این دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رکورد بیشترین آرای پستی در تاریخ این کشور با اختلاف بسیار زیادی نسبت به دورههای گذشته شکسته شده است.
وجههای که اصلاح نخواهد شد اگرچه برخی دموکراتها مدعی هستند که قصد اصلاح وجهه آمریکا در نظام بینالملل را دارند، اما دموکراتها خود نیز در ایجاد این چهره کریه دست داشتهاند. در این میان، دموکراتها و جمهوریخواهان سعی دارند یکدیگر را بهعنوان مقصر وضعیت بحرانی فعلی آمریکا معرفی کنند. شبکه سی ان ان در این خصوص تأکید کرده است :دولت دونالد ترامپ چنان ضربهای به نظم بینالمللی به رهبری آمریکا وارد کرده که کارشناسان نگران هستند، دهها سال زمان ببرد تا خسارتهای وارده به هنجارهای دموکراتیک جهان ترمیم شود.
«نانجلا نایبولا» تحلیلگر سیاسی به سیانان گفت: او چیزهایی را که تابو بود، عادی کرد و اگر هر کدام از رهبران غربی مانند ترامپ عمل میکرد منزوی میشد.تحسین ترامپ از مستبدان آشکارترین نمونه از اهانت او به دموکراسی است. ترامپ ولیعهد عربستان سعودی را «رفیق من» خوانده است.در طول چهار سال گذشته ترامپ از توافقات بینالمللی خارج شده و نهادهای بینالمللی را به چالش کشیده که ازنظر تاریخی بر حمایت مالی و سیاسی آمریکا تکیه کردهاند.
بایدن و ترامپ تحمل پیروزی یکدیگر را ندارند
طی روزهای اخیر، هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تأکید کردهاند که اگر در مقابل نامزد رقیب بازنده شوند، قطعا تقلب رخ داده است. به عبارت بهتر، هیچیک از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حاضر به پذیرش شکست خود در این آوردگاه نخواهد بود. همین مسئله کلاف سردرگم موجود در آمریکا را پیچیدهتر خواهد ساخت.نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که بایدن وضعیت بهتری نسبت به ترامپ در چهار ایالت حساس و تعیینکننده میشیگان، پنسیلوانیا، فلوریدا و ویسکانسین دارد. در این ایالات، بایدن با اختلاف بالای ۴ درصد از رقیب خود ترامپ پیش افتاده است. در برخی ایالات مانند پنسیلوانیا و ویسکانسین، کار بهجایی رسیده است که کمپین انتخاباتی ترامپ دیگر نسبت به ادامه رقابت در آنها ناامید شده و از رئیسجمهور خواسته است تا بر روی رقابت در دیگر ایالتها متمرکز شود.با همه این اوصاف، ترامپ اعلام کرده است شکست در انتخابات را بهسادگی نخواهد پذیرفت. فراتر از آن، با توجه به تبلورمؤلفه«نفرت» در مناسبات انتخاباتی آمریکا ( میان طرفداران و مخالفان ترامپ) هیچیک از دو طرف حاضر به پذیرش پیروزی رقیب در میدان انتخابات نیست.
یک نظرسنجی معنادار از سوی مؤسسه گالوپ نشان میدهد که میزان محبوبیت هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، یعنی ترامپ و بایدن در نزد افکار عمومی این کشور زیر ۵۰ درصد میباشد.بنابراین، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم نوامبر، قطعا با بحران عدم مقبولیت عمومی روبهرو خواهد بود.صورتبندی آنچه امروز در آمریکا میگذرد چندان دشوار نیست : گروههای ملیگرای افراطی و سفیدپوستان نژادپرست حاضر به پذیرش پیروزی بایدن و شکست ترامپ در انتخابات نیستند و در مقابل مخالفان ترامپ نیز تحمل حضور چهارساله دوباره وی در کاخ سفید را ندارند. نظرسنجیهای انتخاباتی در آمریکا ( خصوصا در ایالات کلیدی و سرنوشتساز) نیز بهگونهای است که اختلاف دو نامزد چندان زیاد نیست. همین مسئله میتواند به دستمایهای برای طرح مسئله تقلب قطعی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبدیل شود. نکته جالبتوجه اینکه برخی مؤسسات نظرسنجی ، مانند«ترافالگار» که به جمهوریخواهان وابسته هستند، از پیروزی قطعی ترامپ در ایالاتی مانند میشیگان، فلوریدا و جورجیا خبر میدهند، حالآنکه نظرسنجیهای صورت گرفته از سوی برخی شبکهها و مؤسسات دیگر خلاف این ادعا را ثابت میکند.همین تناقض آشکار، میتواند پیامآور بحرانی جدید در آمریکا( پس از مشخص شدن نتایج انتخابات) باشد. بدیهی است که در چنین شرایطی، دهها میلیون آمریکایی نگاه مثبتی نسبت به آینده سیاسی و اقتصادی این کشور نداشته و نگران بروز بحرانی عمیق و طولانی در کشورشان هستند.
آمریکا , انتخابات ریاست جمهوری آمریکا , بایدن , ترامپ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.