تنفس مصنوعی به زلنسکی
مقامات امنیتی و دفاعی آمریکا طی ماههای اخیر بارها در گزارشهای محرمانه خود به دولت بایدن تأکید کردهاند که ضد حمله اوکراینیها به مواضع روسیه نتیجهبخش نخواهد بود و باید هر چه سریعتر، به فکر راهکار دیگری برای کنترل سطح منازعه در جنگ اوکراین باشند.بااینحال، سیاست اعلامی مقامات آمریکایی همواره با سیاستهای عملیاتی این کشور در تعارض مطلق قرار دارد!
ادعای مقامات آمریکایی دولت ایالاتمتحده آمریکا میگوید که نیروهای اوکراین در حملات خود علیه مواضع بسیار مستحکم روسیه در جنوب این کشور «پیشرفت قابلتوجهی» داشتهاند.جان کربی، سخنگوی کاخ سفید مدعی شده است که این دستاوردها در جنوب زاپوریژیا بهدستآمده است.دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین نیز به شبکه تلویزیونی سیانان گفت که نیروهای کییف در حال پیشروی هستند، اما «این یک نبرد سخت است».
این ادعاها در حالی صورت میگیرد که شواهد میدانی چنین موضوعی را تایید نمیکند! روسیه اخیرا ارتفاعات استراتژیک نزدیک شهر کوپیانسک در شمال شرق اوکراین را تصرف کرده است. موضوعی که میتواند نقش تأثیرگذاری در تقویت موازنه جنگ به سود روسها ایفا کند. سخنگوی پنتاگون اعتراف کرده است که حمله در جنوب با هدف تقسیم کریدور زمینی روسیه به کریمه کندتر از آنچه انتظار میرفت پیش میرود.
شرایط به ضرر اوکراین پیش میرود
در اوایل این هفته، ارتش اوکراین مدعی شد که روستای روبوتین در منطقه زاپوریژیا را تصرف کرده است.
در شمال شرق اوکراین هم روسیه نیروهای خود را برای بازپسگیری بخشی از شرق خارکیف که توسط نیروهای اوکراینی آزاد شده، متمرکز کرده است.برآوردها بر این است که روسیه در جنوب اوکراین، سیستم پیچیدهای از سنگرها و تونلها را ساخته است که توسط میدانهای مین محافظت میشوند، همچنین آنها اقدام به ساخت مواضع توپخانه و موانع بتنی ضدتانک که به «دندان اژدها» معروف است، کردهاند.کییف پس از دریافت سلاحهای پیشرفته از متحدان غربی خود و آمادهسازی گردانهای تهاجمی، ضد حمله گسترده خود را در ماههای اخیر آغاز کرده است.اما پیشرفت این حملات کند بوده و کییف همچنان از کشورهای ناتو خواسته تا تانکها، تجهیزات مینزدایی و هواپیماهای جنگی بهویژه جتهای جنگنده اف-۱۶ ساخت ایالاتمتحده را در اختیار بگیرد.دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از کسانی که از سرعت ضد حمله اوکراین انتقاد کردهاند، ابراز ناراحتی کرد.او در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اسپانیا گفت: «من به همه منتقدان توصیه میکنم سکوت کنند، به اوکراین بیایند و سعی کنند خودشان یک سانتیمتر مربع را آزاد کنند.»
قدرمتیقن جنگ اوکراین
برخلاف گفتاردرمانی مقامات آمریکایی( آنهم صرفا در سطح آشکار)، مقامات امنیتی این کشور نسبت به پیچیده بودن صحنه نبرد و گرههای کوری که در جنگ اوکراین بهواسطه اصرار آنها بر ادامه نبرد ایجادشده،واقف گردیدهاند! قدر متیقن تحولات اخیر اوکراین، ورود ناتو به صحنه نبرد است .نبردی که میتواند ابعاد و دامنههای گستردهتری نسبت به شرایط فعلی پیدا کند. ورود علنی و عینیتر ناتو به معادلات میدانی نبرد از طریق ارسال تجهیزات خاص جنگی ، آموزش نیروهای اوکراینی در خاک کشورهای اروپایی ، حضور میدانی فرماندهان نظامی آمریکایی و انگلیسی در مناطق شرقی اوکراین و فراتر از آن، ایجاد بسترهای لازم برای آغاز حملات پهپادی اوکراین به مسکو و دیگر شهرهای روسیه، مسکو را وادار به تمرکز بر روشهای جدیدی در تقابل با ناتو نموده است. قبلا این تقابل، از جنس تهدیدات( معطوف به مدیریت بحران ) بود اما اکنون ممکن است در قالب مواجهه مستقیم شاهد آن باشیم. بنابراین بخشی از منازعه، معطوف به آینده ( حتی پس از شکلگیری صلح میان روسیه و اوکراین ) میباشد. واشنگتن و بازیگران اروپایی در تلاش هستند اوکراین را همواره بهمثابه یک اهرم راهبردی -تاکتیکی علیه روسیه حفظ کنند اما در این مسیر، ناتوانتر از گذشته به نظر میرسد! بسیاری از استراتژیستهای حوزه روابط بینالملل معتقدند که این رویکرد میتواند به پاشنه آشیل غربیها در آیندهای نزدیک یا دور تبدیل شود.
چراغ خطر علیه ناتو
چراغخطر در جنگ اوکراین علیه ناتو روشن شده است! هشدارهای صریحی که این روزها از کاخ کرملین مخابره میشود، منجر به ترس مقامات آمریکایی-اروپایی نسبت به واکنشهای مسکو نسبت به اصل منازعه( چه در سطح اقدام و چه بازدارندگی) شده است. هشدار اخیر مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه مبنی بر احتمال جنگ مسکو با اعضای ناتو، موردتوجه بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بینالملل قرارگرفته و عملیاتی شدن آن حتی در سطحی ابتدایی، میتواند گرههای کور دیگری را برای ناتو ایجاد کند. معاون رئیس شورای امنیت ملی این کشور تأکید کرده است که مسکو میتواند حق جنگ با هرکدام از دولتهای عضو ناتو را داشته باشد. مدودف در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «جنایتکاران اوکراینی اعلام کردند که هر هجومشان علیه اهداف روسیه، برای مثال در کریمه، مورد تایید ناتو قرار گرفته است. اگر این درست باشد و شکی نیست که درست است، آنوقت این ادله مهم مستقیم حقوقی مبنی بر همدستی غرب در جنگ با روسیه است. این یک «بهانه جنگ» جدید است و برای روسیه فرصتی است تا اقداماتی را در چارچوب «حقوق جنگ» علیه هر یک از کشورهای عضو ناتو انجام دهد.»
واقعیت امر این است که با توجه به اصرار بسیاری از اعضای ناتو مبنی بر لزوم پایان بخشیدن هر چه سریعتر به جنگ اوکراین، آمریکا و انگلیس درصدد هستند با تغییراتی که در معادلات میدانی نبرد ایجاد میکنند، موازنه قدرت را به سود اوکراینیها پای میز مذاکرات احتمالی صلح افزایش دهند. ضمن آنکه بخش مهمی از اقدامات غرب در اوکراین معطوف به دوران جنگ نبوده و معطوف به استراتژی خلق گرههای کور و طولانیمدت راهبردی در جهان صورت میگیرد.برخلاف ادعای ینس استولتنبرگ، دبیر کل و دیگر اعضای ارشد ناتو، مدیریت صحنه جنگ از عهده واشنگتن و بازیگران اروپایی بیشازپیش خارجشده و صحنهسازی غرب در خصوص تسلط برمیدان جنگ اوکراین،چیزی جز یک ادعای تبلیغاتی محسوب نمیشود! بیدلیل نیست که در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ ، اکثر جمهوریخواهان( که اتفاقا خود رویکردی جنگطلبانه دارند )، بایدن و کاخ سفید را بابت بازی غیرقابلپیشبینی و پرهزینهای که در اوکراین آغاز کرده و بهپیش میبرد، مورد شماتت شدید قرار دادهاند.
بایدن , جنگ اوکراین , زلنسکی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.