تنش در روابط روسیه و ناتو
گروه بینالملل
همزمان با بالا گرفتن تنشها میان مسکو و کشورهای غربی و اتفاقی که اخیرا در آبهای سواحل شبهجزیره کریمه رخ داد، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه اعلام کرد که اگر این کشور ناوشکن بریتانیایی را غرق میکرد هم جنگ جهانی سوم آغاز نمیشد. بر اساس گزارش رادیو فرانسه، ولادیمیر پوتین در سخنانی آمریکا و بریتانیا را به اقدام تحریکآمیز در دریای سیاه متهم کرد و افزود: اگر روسیه ناوشکن بریتانیایی را که بهصورت غیرقانونی به آبهای شبهجزیره کریمه نزدیک شده بود، غرق میکرد هم جنگ جهانی سوم آغاز نمیشد.
رئیسجمهوری روسیه در یک نشست خبری تأکید کرد: «حتی اگر ما ناوشکن بریتانیایی را غرق میکردیم هم جهان در آستانه جنگ جهانی سوم قرار نمیگرفت زیرا کسانی که دست به اقدامات تحریکآمیز میزنند، میدانند که در چنین جنگی پیروز نخواهند شد.»
ولادیمیر پوتین در سخنان خود آمریکا را به نقشآفرینی در اقدامات تحریکآمیز اخیر از سوی بریتانیا متهم کرد و گفت یک فروند هواپیمای تجسسی ایالاتمتحده در روز حادثه از یونان برخاسته بود تا واکنش مسکو را زیر نظر داشته باشد.وی افزود: «این آشکار است که ناوشکن بریتانیایی با اهداف نظامی به آبهای شبهجزیره کریمه نزدیک شده بود. این ناوشکن و هواپیمای تجسسی آمریکا قصد داشتند وضعیت را بررسی کنند و ببینند روسیه چگونه به چنین تحرکاتی واکنش نشان میدهد.»
سه روز پیش از اظهارات ولادیمیر پوتین، تلویزیون روسیه نیز یک برنامه دو ساعت و ۴۵ دقیقهای در مورد حادثه دریای سیاه و همچنین وضعیت اوکراین پخش کرد. ولادیمیر سولویف، مجری این برنامه بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا را مسئول این حادثه خواند.
روسیه روز چهارشنبه ۲۳ ژوئن اعلام کرد که کشتیهای نظامی این کشور برای دور کردن یک ناوشکن بریتانیایی از حریم دریایی آبهای کریمه بهسوی آن گلولههای هشداردهنده شلیک کردند. روسیه همچنین تایید کرد که یک جنگنده این کشور نیز مسیر حرکت ناوشکن بریتانیایی «اچ ام اس دیفندر» را بمباران کرد.پسازاین حادثه، وزارت خارجه روسیه سفیر بریتانیا در مسکو را احضار و به آنچه «نقض قلمرو دریایی» روسیه خواند اعتراض کرد. روسیه که شبهجزیره کریمه را بخشی از خاک خود میداند تأکید کرد ناوشکن بریتانیایی سه کیلومتر به آبهای سرزمینی این کشور «تجاوز» کرده بود.
با وجود اظهارات روسیه، وزارت دفاع انگلیس موضوع شلیک هشداردهنده به ناوشکن خود در دریای سیاه را تکذیب کرد. بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا گفت که ناوشکن دیفندر در یک مسیر بیخطر در حریم آبی اوکراین و مطابق با قوانین بینالمللی بهسوی بندر باتومی گرجستان حرکت میکرد.تنشهای میان روسیه و کشورهای غربی از زمان الحاق شبهجزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ شدت یافته است. اکثر کشورهای غربی، بهویژه ایالاتمتحده آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه را به رسمیت نمیشناسند.
تنشها بیشتر میشود
چنانچه پیشبینی میشد، به دلیل بازگشت دموکراتها به کاخ سفید و مناسبات نزدیکتر آنها با شرکای اروپایی واشنگتن، شاهد تشدید تنشآفرینیهای مشترک آمریکا و اروپا علیه مسکو هستیم. علاوه بر این، بااینکه دولت اوکراین مایل است به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)بپیوندد اما مسکو چنین اقدامی را یک تهدید بزرگ علیه روسیه توصیف میکند. ولادیمیر پوتین استقرار نیروهای آموزشی ناتو در نزدیکی اوکراین را خط قرمز روسیه اعلام کرده است.درهرحال، تنشها میان غرب و کاخ کرملین طی هفتهها و ماههای آینده تشدید خواهد شد.
رادیو فرانسه
رادیو فرانسه , روسیه , ناتو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.