تلی از خاکستر
گروه فرهنگی
اتفاقاتی که در حوزه هنر کشور در طول دوره کرونا روی داد، موجب شد تا این بخش دچار تکانهای شدید و آسیبهای فراوانی شود. در این زمینه رویکرد و عملکرد دولت در مواجهه با این موضوع در بخش هنر مشکلات بسیاری را برای اهالی این حوزه به همراه داشت که شاید سینماها یکی از آسیبپذیرترین بخشها در این حوزه به شمار آیند.
محدودیتهای سنگین کرونایی در این بخش و نیز حوزه امور مذهبی و اعتقادی بیانگر این موضوع است که دولت در این زمینه استراتژی مناسبی را اتخاذ نکرده و تنها با رویکردی سلبی و یکطرفه قصد دارد تا با کرونا مبارزه نماید.
رئیسجمهور شرعا و عرفا مسئول تلخکامیهاست
سجاد نوروزی، مدیر سینما آزادی با اشاره به نشانههای یک جنایت هدفمند در دولت فعلی علیه مذهب، فرهنگ و هنر، شخص رئیسجمهور را مسئول مستقیم تلخکامیهای کرونایی در این حوزهها دانست.
سجاد نوروزی، مدیر سینما «آزادی» تهران درباره تعطیلی مجدد سینماها و تشدید بحران کرونا در حوزه فرهنگ و هنر گفت: اگر بخواهیم بعد از ۱۴ ماه، سیاستهای آقای روحانی در حوزه فرهنگ و هنر را موردبررسی قرار بدهیم به نتایج حیرتآوری میرسیم که الزاما هم این نتایج هیچ ربطی به وضعیت کرونا ندارد. بخشی از این موضوع ناشی از سیاستهای کلانی است که دولت داشته و کرونا صرفا بهعنوان یک عامل تشدیدکننده و شتابدهنده برای آن ظاهرشده است. نوع مواجهه دولت با مسئله کرونا در ۱۴ ماه گذشته،حوزه مذهب، فرهنگ و هنر را نشانه رفت و بهطور مشخص محدودیتها صرفا در این حوزهها اعمال شد؛ غیر از مدت بسیار کوتاهی که با فشارهای حاکمیتی نقاط دیگر هم تعطیل شد که البته نقش این اقدام را در کاهش اپیدمی هم دیدیم.
وی افزود: دولت با یک نگاه منفعتطلبانه تمام محدودیتها را برای سال جدید لغو کرد، ولی محدودیتهای فرهنگ و هنر پابرجا باقی ماند. مثلا در تمام این مدت سینماها بیشتر از پنجاهدرصد نمیتوانستند پذیرای افراد باشند. حالا هم که شرایط در تهران به وضعیت قرمز درآمده بهعنوان یک شهروند تهرانی میگویم که با یک گشتوگذار ساده در شهر متوجه میشویم که همه مراکز باز هستند و فعالیت دارند و از گروه شغلی دو فقط سینماها در عمل تعطیل شدهاند، البته این حرف به این معنا نیست که سینماها نباید تعطیل باشند. در اینکه سینماها باید در شرایط قرمز بسته باشند، هیچ تردیدی نیست، اما سؤال مشخص ما بهعنوان یک شهروند و یک عضو جامعه فرهنگی ،هنری از دولت این است که سیاستهای اتخاذشده برای کرونا از چه معیار و قواعدی پیروی میکنند که فقط ما محدودیتها را در حوزه مذهب، فرهنگ و هنر میبینیم.
این یک جنایت تمامعیار علیه فرهنگ و هنر است
این مدیر فرهنگی ادامه داد: این موضوع صرفا ناشی از ناکارآمدی و اشتباه محاسباتی نیست. چیزی که ما میبینیم یک جنایت تمامعیار در حق مذهب ، فرهنگ و هنر است و گویا یکسری افراد در درون دولت میخواهند تکلیف این دو حوزه را در تاریخ اجتماعی ایران یکسره کنند و اثرگذاری آنها را تقلیل دهند اما اینکه قرار است چه چیزی جایگزین این حوزه شود، مشخص نیست ولی بهاحتمال قریببهیقین طرح گستردهای تدارک دیدهشده تا با استفاده از شرایط کرونایی تکلیف این حوزهها یکسره و نابود شود.نوروزی ادامه داد: دولت تمام محدودیتها را لغو کرد و شهروندان با پیروی از سیاستهای دولت رفتارهایی مغایر با پروتکلهای بهداشتی داشتند که نتیجه این امر این شد که فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد که از هر دو نفر مشکوک به کرونا، یک نفر مبتلا شده بنابراین مشخص است که چه فاجعهای در راه است. وقتی سیاست محدودکننده فقط در این چند حوزه خاص اعمال میشود، مشخص است که با یک طراحی حسابشده مواجه هستیم. گویا قرار است از این کشور حذف شویم. کشور ازلحاظ مذهبی ، فرهنگی و هنری بیآتیه شود و بعد با اتمام کرونا جای این حوزهها را با چیزهای دیگری پر کنند.
این سینما دار اظهار کرد: هنرمندان و سینماگران متوجه شدهاند که در انتخابات سال ۹۶ چه اشتباه راهبردیای کردهاند ونمیخواهند اشتباه آن دوره را تکرار کنند و انگار دارند به خاطر همین موضوع جریمه میشوند. تکلیف اقشار متدین هم از اول با این دولت مشخص بود و آنها هم جریمه میشوند. گویا قرار است تلی از خاکستر باقی بماند. گویا قرار است این کشور به لحاظ فرهنگی، هنری و مذهبی بیاعتبار شود.
نوروزی گفت: با این شرایط بهعنوان یک فعال فرهنگی، هنری اعلامخطر میکنم چون جان هموطنانمان درخطر است.میدانم که سینماها باید در چنین شرایطی حتما بسته باشند اما این هشدار را هم میدهم که دولت مستقر در حال تدارک یک پالایش و پاکسازی فرهنگی ، هنری و مذهبی از جامعه است. دولت اعلام کند که طی ۱۴ ماه گذشته چه حمایتی از این حوزهها داشته است.
این کارشناس فرهنگی در پایان تأکید کرد: بههرحال این حوزهها یعنی مذهب، فرهنگ و هنر، شکلدهنده هویت یک جامعه هستند و وجه تفاوت ما با کشورهای خاورمیانه محسوب میشوند. مسئول مستقیم تمام این رخدادهای تلخ شرعا و عرفا شخص رئیسجمهور است. هر کارگزاری هم که در این دولت با این سیاستها همراهی میکند باید بعدا هم ازلحاظ اخلاقی و هم از لحاظ حقوقی مورد بازخواست قرار بگیرد.
فرهنگ و هنر , کرونا , هنر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.